Kategorie

Slevy

Zvýhodněná nabídka pro měsíc únor - Sada oceněných vín ze soutěže PWT roku 2019

 (0)    0

Zvýhodněná nabídka pro měsíc únor - Sada oceněných vín ze soutěže PWT roku 2019
5. 2. 2020   

Vážení přátelé pěkných vín,


V uplynulém týdnu jsme se s některými z Vás setkali na ochutnávce s vinařem Giorgio Boeri a na Galadegustaci medailových vín soutěže Prague Wine Trophy ročníku 2019. Tuto povedenou akci a samotnou soutěž si připomeneme únorovým výběrem měsíce – sada medailových vín uplynulého ročníku soutěže PWT. Do výběru jsem (s jednou výjimkou) zařadil vína, která na Galadegustaci ani ochutnávce nebyla, takže i ti z Vás, kteří jste náš stánek navštívili a ochutnali naše vína, si mohou ‚rozšířit obzory‘. Do sady jsem pro Vás vybral vína z odrůd jak z odrůd ‚notoricky známých‘ – Barbera, Nebbiolo a Sangiovese, tak i méně známých – Albarossa, Arneis a Grechetto, s nimiž se v nabídce vinoték běžně nesetkáte, ale přesto jsou zajímavá a zaslouží si naši pozornost.
JKarton oceněných vín PWT 2019 nabízíme za akční cenu 1,975 Kč včetně DPH, 405 Kč sleva ze standardní ceny těchto šesti vín 2,380 Kč. Druhý a každý další karton si můžete koupit za cenu 1,875 Kč.

V rámci této akce je doprava zdarma, platí i pro jeden karton. Vína si můžete objednat mailem na adrese vinoprovas@vinoprovas.cz, případně frantisek@vinoprovas.cz nebo na našem e-shopu v sekci „AKCE“ na titulní straně.

V únorové sadě na Vás čekají čtyři červená vína a dvě bílá vína. Konkrétně se můžete těšit na tato vína:

Vinařství Osvaldo Barberis (Piemont)

Cesca 2016, Barbera d’Alba DOC. Odrůda Barbera, nejrozšířenější odrůda regionu Piemont, dává vína v širokém spektru od lehkých ovocitých vín z mladých keřů až po mohutná vína s vysokým obsahem tříslovin. Většina vín Barbera pochází z pod-oblasti Asti DOCG, ale v okolí města Alba (primárně domově vín z odrůdy Nebbiolo) najdeme také pěkná kocentrovaná vína Barbera. Zde máme víno ze starých keřů s plným tělem a pevnou strukturou kombinující vůně vyzrálého ovoce s kombinací živočišných tónů a výrazné třísloviny. Ideální partner k dušeným a pečeným masům nebo k vyzrálým sýrům. Velká zlatá medaile PWT 2019 za 92 bodů.

Vinařství La Ca Nova (Piemont)

Montestefano 2015, Barbaresco. Odrůda Nebbiolo, společně s odrůdou Barbera ‚velká dvojka‘ regionu Piemont, dává velká vína Barolo a Barbaresco. Montestefano bylo vyrobeno z hroznů pocházejících ze stejnojmenné ‚cru‘ vinice. Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou zrálo 20 měsíců v sudech z rakouského dubu, prezentuje se vůní a chutí vyzrálého červeného ovoce a příjemnými tříslovinami. Výborné k úpravám červeného masa nebo k vychutnání si vína 'jen tak'. Připraveno k pití již teď stejně tak jako po dalších 15 rocích. Velká zlatá medaile PWT 2019 za 92 bodů.

Vinařství Ivaldi Franco (Piemont)

Piemonte DOC Albarosa 2016. Odrůda Albarossa je vyšlechtěná křížením dvou nejvýznamnšjších odrůd Piemontu - Barbery a Nebbiola. Toto křížení proběhlo již v 30. letech minulého století, ale až do 90. let nebyla Albarossa významně vysazována. Albarossa od Franca Ivaldiho je vynikající víno k masovým pokrmům nebo jako 'zlatý hřeb večera', vhodné pro výjimečnou příležitost. Regionální šampión a Zlatá medaile PWT 2019 za 88 bodů.

Vinařství Cascina Ciapat di Bertello (Piemont)

San Rocco 2018, Roero Arneis DOCG. Stará (bílá) piemontská odrůda Arneis byla dříve přidávána k vínům Barolo pro jejich rychlejší ‚zakulacení‘. Dnes nám dává nádherná elegantní odrůdová vína. Víno San Rocco můžeme pít od předkrmů přes těstoviny, pokrmy z ryb, např. z tuňáka, plodů moře a bílého masa až po studené úpravy červeného masa. Zlatá medaile PWT 2019 za 89 bodů.

Vinařství Montemercurio (Toskánsko)

Petaso 2016, Rosso di Montepulciano DOC. Odrůda Sangiovese, zde s menším množstvím odrůdy Merlot, dominantní odrůda Toskánska a nejrozšířenější odrůda Itálie. V Toskánsku nám dává tři velká vína – Brunello, Chianti a také Vino Nobile. Právě v oblasti Vino Nobile se zrodilo toto ‚druhé víno‘ – charakterem podobné, i když s menší koncentrovaností, ‚prvnímu vínu‘ vinařství. Doporučujeme k úpravám červeného masa, těstovinám nebo středně vyzrálým sýrům. Velká zlatá medaile PWT 2019 za 92 bodů a Regionální šampión.

Vinařství Goretti Vini (Umbrie)

Grechetto 2017, Colli Perugin DOC. Odrůda Grechetto je 'rodinným stříbrem' mezi bílými víny regionu Umbrie a obecně střední Itálie. Lehké, čerstvé víno vhodné k zeleninovým salátům, rybě nebo méně výrazným úpravám drůbeže. Případně pro přátelské posezení 'jen tak'. Zlatá medaile PWT 2019 za 88 bodů

 

Připomínám, že kromě individuálních ocenění pro jednotlivá vína, byla 3 naše vinařství (Boeri Alfonso, Agostino Pavia a La Ca Nova) oceněna titulem "5-hvězdičkové vinařství" pro 'vynikající vinařství s nejvyšším standardem kvality vín'. Věřím, že Vám naše nabídka vín (nejen) z Piemontu přijde vhod :-)

 

Přeji Vám příjemných zážitků ve společnosti dobrých lidí a pěkných vín, třeba těch z výše uvedené nabídky :-)

 

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne