Kategorie

Slevy

Zvýhodněná nabídka pro měsíc únor - Sada vín oceněných v soutěži Prague Wine Trophy ročníku 2018

 (0)    0

Zvýhodněná nabídka pro měsíc únor - Sada vín oceněných v soutěži Prague Wine Trophy ročníku 2018
3. 2. 2019   

Vážení přátelé pěkných vín,


V uplynulém týdnu jsme se s některými z Vás setkali na Galadegustaci medailových vín soutěže Prague Wine Trophy 2018. Tuto povedenou akci a samotnou soutěž si připomeneme únorovým výběrem měsíce – Sada medailových vín uplynulého ročníku soutěže PWT. Do výběru jsem povětšinou zařadil vína, která na Galadegustaci nebyla, takže i ti z Vás, kteří jste náš stánek navštívili a ochutnali naše vína, si mohou ‚rozšířit obzory‘. Navíc, jsem pro Vás vybral vína z odrůd jak z odrůd ‚notoricky známých‘ – Barbera, Nebbiolo a Sangiovese, tak i méně známých – Dolcetto, Nero di Troia a Ruché, se kterými se běžně v nabídce vinoték nesetkáte, ale přesto jsou zajímavá a zaslouží si naši pozornost.
JKarton medailových vín PWT 2018 nabízíme za akční cenu 2,100 Kč včetně DPH, 445 Kč sleva ze standardní ceny těchto šesti vín 2,545 Kč. Druhý a každý další karton si můžete koupit za cenu 1,999 Kč.

V rámci této akce je doprava zdarma, platí i pro jeden karton. Vína si můžete objednat mailem na adrese vinoprovas@vinoprovas.cz, případně frantisek@vinoprovas.cz nebo na našem e-shopu v sekci „AKCE“ na titulní straně.

Je stále zima, a dnes i v Praze ukázala svoji ‚ladovskou tvář‘, a je třeba doplňovat zásoby červených vín – v únorové sadě na Vás proto čekají pouze červená vína. Všechna vína z této sady získala v loňském ročníku soutěže PWT minimálně Zlatou medaili. Konkrétně se můžete těšit na tato vína:

Vinařství Boeri Alfonso (Piemont)

Porlapa 2014, Barbera d’Asti DOCG Superiore. Odrůda Barbera, nejrozšířenější odrůda regionu Piemont, dává vína v širokém spektru od lehkých ovocitých vín z mladých keřů až po mohutná vína s vysokým obsahem tříslovin. Porlapa je zástupce těch druhých – víno ze starých keřů ve sklepě školené v nových barrique soudcích. Výjimečné víno pro výjimečné příležitosti! Mohutné víno srovnatelné s víny Barolo a Brunello, Velká zlatá medaile PWT 2018. Ideální partner k těžkým úpravám červeného masa a zvěřině nebo jen tak pro chvíle ‚meditace‘ s pěkným vínem.

Vinařství Cascina Ciapat di Bertello (Piemont)

Valmaggiore 2016, Nebbiolo d‘Alba DOC. Odrůda Nebbiolo, společně s odrůdou Barbera ‚velká dvojka‘ Regionu Piemont, dává velká vína Barolo a Barbaresco. Zde máme víno ze starých keřů s plným tělem a pevnou strukturou kombinující vůně vyzrálého ovoce s kombinací živočišných tónů a výrazné třísloviny. Výhodná alternativa k vínům typu Barolo a Barbaresco, a za výrazně příznivější cenu J. Doporučujeme k dušeným a pečeným masům nebo k vyzrálým sýrům. Zlatá medaile PWT 2018.

Vinařství La Ca Nova (Piemont)

Dolcetto DOC d‘Alba 2017. Odrůda Dolcetto, ten ‚třetí vzadu‘ za dvěma předchozími odrůdami a ‚největší mezi malými‘ v regionu Piemont. Vína Dolcetto se obvykle pijí mladá a jsou oblíbená v gastronomii pro svoji ‚přizpůsobivost‘ k různým typům pokrmů – naše Dolcetto je univerzální víno, které můžeme použít k téměř celému jídlu - k předkrmu, zeleninovým polévkám, rizotu, teplým úpravám zeleniny, těstovinám nebo lehkým úpravám červeného masa. Regionální šampión a Zlatá medaile PWT 2018.

Vinařství Montalbera (Piemont)

Laccento 2016, Ruché di Castagnole Monferrato DOCG. Odrůda Ruché ‚vstala z mrtvých‘ v 80. letech, lídrem hnutí za její obnovu je právě vinařství Montalbera. Víno Ruché tvoří základ produkce vinařství, Laccento patří k vrcholu produkce vinařství. Vína Ruché vykazují charakter podobný bílým vínům – vzdáleně připomínají vína z odrůdy Tramín kořenný. Pijte je mírně podchlazená, nejlépe 16-18ºC. Doporučujeme zvláště k těstovinám, drůbeži a lehkým úpravám červeného masa nebo středně vyzrálým sýrům. Zlatá medaile PWT 2018. PS: 3 skleničky Gambero Rosso pro toto víno!

Vinařství Montemercurio (Toskánsko)

Messaggero 2011, Vino Nobile di Montepulciano DOCG. Odrůda Sangiovese, dominantní odrůda Toskánska a nejrozšířenější odrůda Itálie. V Toskánsku nám dává tři velká vína – Brunello, Chianti a také Vino Nobile, jehož představitele máme zde. Nádherné plné víno přináší kombinaci chutí zralého červeného ovoce, kořenitosti a exotických příchutí - kávy, tabáku a vůní z ušlechtilého dřeva. Víno je vhodné k pokrmům z červeného masa a zvěřiny nebo vyzrálým sýrům. Doporučujeme včas otevřít nebo dekantovat. Velká zlatá medaile PWT 2018 a Nejlepší Vino Nobile ročníku.

Vinařství Cantina Ariano (Apulie)

Il Nero 2015, Puglia IGP Nero di Troia. Odrůda Nero di Troia je rozšířená v regionech (pevninské) jižní Itálie, známější je jiný klon této odrůdy Nero di Avola pěstovaný především na Sicílii. K výrobě našeho vína Il Nero byly použity pouze nejvyzrálejší hrozny, které dají vínu plnost a ovocitý charakter s minimálním obsahem tříslovin. Doporučujeme k nejlepší k nepříliš výrazným pokrmům, které nepřebijí delikátní chuť vína, například houbovému rizotu, grilovanému jehněčímu nebo k středně vyzrálým sýrům. Zlatá medaile PWT 2018

 

Pokud máte zájem o velká vína oceněná v soutěži Prague Wine Trophy, doporučuji Vaší pozornosti sadu Výběr vín „devadesátek“ z Prague Wine Trophy 2018, která obsahuje šest velkých vín oceněných minimálně 90 body a Velkou zlatou medailí.

 

Teď už jen informace, že ‘vinařství měsíce února’ s plošnou slevou (minimálně) 10% je vinařství Montalbera z Piemontu, známé svojí angažovaností v projektu záchrany historické odrůdy Ruché. Ale produkce vinařství nejsou jenom vína Ruché, přesvědčte se ‚na vlastní patro‘. Věřím, že Vám naše nabídka vín z Piemontu, podpořená zajímavými slevami, přijde vhod :-)

 

Přeji Vám příjemných zážitků ve společnosti dobrých lidí a pěkných vín, třeba těch z výše uvedené nabídky :-)

 

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne