Kategorie

Slevy

Zvýhodněná nabídka pro měsíc květen - výběr bílých vín z lokálních italských odrůd

 (0)    0

Zvýhodněná nabídka pro měsíc květen - výběr bílých vín z lokálních italských odrůd
1. 5. 2021   

Vážení přátelé pěkných vín,

Přeji Vám krásný Máj, sluníčko a pokud možno pohodu! Věřím, že k Vaší pohodě mohou přispět i vína z našeho výběru měsíce :-) V tomto měsíci potěším milovníky bílých vín – výjimečně bude všech šest vín ve výběru bílých! A také milovníky růžových vín – mimo výběr měsíce si můžete individuálně zakoupit růžová vína, po celý měsíc se zajímavými slevami :-)

V květnové sadě se můžete se těšit na šest bílých vín italské provenience, po dvou ze tří vinařství ze tří vinařských regionů Scriani – Veneto, Le Masciare – Kampánie a Cantina Ariano – Apulie. Užijte si příjemné chvíle s víny z naší květnové nabídky!   

Karton jarních vín nabízíme za akční cenu 1,495 Kč včetně DPH, 305 Kč sleva ze standardní ceny těchto šesti vín 1,800 Kč. Druhý a každý další karton si můžete koupit za cenu 1,395 Kč. V rámci této akce je doprava zdarma, platí i pro jeden karton. Vína si můžete objednat mailem na adrese vinoprovas@vinoprovas.cz, případně frantisek@vinoprovas.cz nebo na našem e-shopu v sekci „AKCE“ na titulní straně. A pokud Vám některé víno z výběru zachutná a budete si jej chtít doplnit do domácí vinotéky, můžete si je v následujících třech měsících zakoupit systémem 5+1, Vy si objednáte 5 láhví za standardní cenu a my Vám přidáme šestou zdarma. Do objednávky připište poznámku „výběr měsíce“.

Ve výběru měsíce dubna se můžete těšit na tato vína:

Vinařství Scriani (region Veneto)

Z vinařství Scriani Vám představíme jedno cuvée a jedno odrůdové vína, obě typická pro oblast Valpolicella: 

Custoza DOC 2019. Jediné cuvée v tomto výběru založené na lokálních odrůdách Garganega a Trebbiano, je lehké svěží víno, vhodné k výraznějším úpravám ryb a drůbeži.

Soave DOC 2019. Víno z odrůdy Garganega, je elegantní aromatické víno, vhodné k širokému spektru pokrmů - od polévek přes předkrmy, pokrmy z ryb, těstoviny až po tepelně upravenou zeleninu nebo pokrmy z vajec.

Poznámka: úmyslně jsem do výběru zařadil dvě vína z lokálních odrůd a vynechal víno Pinot Grigio delle Venezie DOC 2019. Pokud jste ‚zapřisáhlá přítelkyně'/'zapřisáhlý přítel‘ odrůdy Pinot Grigio a přejete si toto víno zařadit do výběru namísto jednoho z výše uvedených vín, napište své přání do poznámky k objednávce. Rádi Vaše přání splníme :-)

Vinařství Le Masciare (region Kampánie)

Z vinařství Le Masciare Vám představíme vína ze dvou nejznámějších odrůd jižní Itálie – Fiano a Greeco: 

Fiano di Avelino DOCG 2019. Víno se představuje výrazným aroma tropického ovoce, příjemnou mineralitou a kyselinkou. Výtečné k rybám, bílému masu, zeleninovým pokrmům nebo čerstvým sýrům.

Greco di Tufo DOCG 2019. Greco je starobylá bílá odrůda původem z Kampánie, kde se také v současnosti nejčastěji setkáme. Ale můžeme ji v menším měřítku nalézt v mnoha regionech jižní a střední Itálie. Víno Greco di Tufo se představuje ovocným aroma v kombinaci s výraznou mineralitou pocházející ze sopečné půdy. Výtečné k rybám, rizotu, bílému masu, pokrmům ze zeleniny nebo k čerstvým sýrům.  

Vinařství Cantina Ariano (region Apulie)

I z vinařství Cantina Ariano Vám představíme vína ze dvou odrůd, typických pro region Apulie – Bombino Bianco a Falanghina: 

Sogno di Volpe Bianco 2019, Puglia IGT Bombino Bianco. Hrozny k výrobě vína Sogno di Volpe pochází z nejlepší vinice vinařství a k výrobě jsou použity jen nejlepší hrozny. Výsledkem je lehké čerstvé víno s příjemnou aromatikou a nižší kyselinkou, doporučujeme k pokrmům z ryb a mořských plodů a čerstvým sýrům, obzvláště z ovčího mléka, nebo k posezení ‚jen tak‘. 

Falanghina 2019, Puglia IGT Falanghina. Elegantní bílé víno z odrůdy Falanghina se představuje výrazným ovocným charakterem, typickým pro tuto odrůdu a zdůrazněným zráním na kvasničných kalech. Ideální pro milovníky aromatických vín s výraznou kyselinkou. Doporučujeme k pokrmům z ryb a bílého masa a čerstvým (zvláště kozím) sýrům. 

Přeji Vám pevné zdraví a mnoho příjemných zážitků z pěkných vín, třeba těch z výše uvedené nabídky. Zatím jen v úzkém rodinném kruhu. A všem zdraví a pohodu! :-)

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne