Kategorie

Slevy

Zvýhodněná nabídka pro měsíc duben - mladá vína (nejen) ročníku 2020

 (1)    0

Zvýhodněná nabídka pro měsíc duben - mladá vína (nejen) ročníku 2020
4. 4. 2021   

Vážení přátelé pěkných vín,


Ještě jednou Vám přeji krásné a pokud možno pohodové velikonoční svátky! Když se podívám, co jsem psal právě před rokem, najdu „Jaro je konečně tady, ale radost z pěkného počasí je zkalena současnou situací. Nezbývá než zatnout zuby a vydržet aktuální diskomfort v omezené možnosti pohybu.“ Neuměli jsme si tenkrát představit, jak to vydržíme ‚až do prázdnin‘ anebo dokonce ‚až do podzimu‘... Kdo z nás by si před rokem pomyslel, že ještě za rok budeme v podobné a – pokud  jde o počty nakažených, nemocných a bohužel i mrtvých – ještě daleko závažnější situaci. Nenechme se zatlačit do kouta a – s dodržováním potřebných opatření – užívejme si drobných radostí života. Ať už je to v osobním životě (náš maličký právě dnes udělal první samostatné krůčky :-)
), pohled na probouzející se přírodu anebo potěšení z pěkných vín, samozřejmě zatím v úzkém rodinném kruhu. Věřím, jsem pro Vás taková vína vybral do dubnového výběru měsíce. Protože se letošní zima zatím ještě nevzdává a počasí je zatím ‚nahoru – dolu‘, budou ve výběru červená vína zabírat polovinu a druhou polovinu doplní vína bílá a růžová. Ať jste připraveni na různé rozmary aprílového počasí :-)

V dubnové sadě se můžete se těšit na tři vína italské provenience (po jednom z vinařství Scriani, Agostino Pavia a Cantina Ariano) doplněné třemi rakouskými víny, všechna z vinařství Weingut Humer, které jako první expedovalo svoji produkci čerstvých vín ročníku 2020. Užijte si příjemné chvíle s víny z naší dubnové nabídky!  

 

Karton jarních vín nabízíme za akční cenu 1,525 Kč včetně DPH, 275 Kč sleva ze standardní ceny těchto šesti vín 1,800 Kč. Druhý a každý další karton si můžete koupit za cenu 1,425 Kč. V rámci této akce je doprava zdarma, platí i pro jeden karton. Vína si můžete objednat mailem na adrese vinoprovas@vinoprovas.cz, případně frantisek@vinoprovas.cz nebo na našem e-shopu v sekci „AKCE“ na titulní straně. A pokud Vám některé víno z výběru zachutná a budete si jej chtít doplnit do domácí vinotéky, můžete si je v následujících třech měsících zakoupit systémem 5+1, Vy si objednáte 5 láhví za standardní cenu a my Vám přidáme šestou zdarma. Do objednávky připište poznámku „výběr měsíce“.

 

Ve výběru měsíce dubna se můžete těšit na tato vína:

Vinařství Weingut Humer (Weinviertel, Rakousko)

Z vinařství Humer Vám představíme dvě bílá vína a jedno rosé, vše čerstvá vína ročníku 2020 :-)  

Veltlínské zelené je nejoblíbenější odrůda v Rakousku.Ochutnáme toto víno ve dvou provedeních:

Veltlínské zelené „Classic“ 2020, Weinviertel DAC. Doporučujeme párování s jídlem nebo pro užití si vína 'jen tak' s výběrem čerstvých a středně vyzrálých sýrů. /Prague Wine Trophy 2020: Velká zlatá medaile pro víno ročníku 2019/

Veltlínské zelené „Schone Stunden“ 2020, jakostní víno. Doporučujeme párování s drůbeží, tepelně upravenou zeleninou nebo studenými nářezy. /Prague Wine Trophy 2020: Zlatá medaile pro víno ročníku 2019/

Zweigeltrebe je moje nejoblíbenější odrůdy našeho středoevropského regionu, obvykle jsme zvyklí pít plná červená vína, zde se můžeme potěšit lehkým mladým vínem v provedení rosé

Rosé Zweigelt 2020, jakostní víno. Výtečný společník jídlu, doporučujeme párování se zeleninovými saláty, těstovinami nebo pokrmy z bílého masa. Anebo jako společník k podvečernímu posezení na terase nebo balkonu :-)

 

Druhou polovinu výběru měsíce dubna tvoří červená vína, původem z Itálie. Tato vína potřebují delší čas ve sklepě, takže na vína ročníku 2020 si budeme muset ještě alespoň půl roku - ale často právě až do následujícího jara - počkat (výjimkou z pravidla je víno Brachetto – perlivé sladké víno typově podobné ‚kultovnímu‘ bílému vínu Moscato d’Asti - které je k dispozici již nyní). A i bílá italská vína nového ročníku budou přicházet na trh až za takové dva-tři měsíce.

Vybral jsem pro Vás tři vína ročníku 2019, po jednom z regionu Veneto, Piemont a Apulie:

Valpolicella Ripasso DOC Superiore Classico 2019, vinařství Scriani (Veneto). Valpolicella Ripasso je plné a harmonické víno – kupáž odrůd Corvina/Corvinone, Molinara, Rondinella a Oseleta– vhodné  k většině úprav červeného masa, obzvláště doporučujeme ke grilovanému nebo pečenému masu, nebo k výběru středně vyzrálých sýrů. /Prague Wine Trophy 2020: Velká zlatá medaile pro víno ročníku 2018/.

Grignolino d’Asti DOC 2019, vinařství Agostino Pavia (Piemont). Odrůda Grignolino dává lehčí červená vína, která svojí světlejší barvou připomínají naše moravské pinoty (rulandské modré). Doporučujeme k úpravám drůbeže a těstovinám. Novinka v naší nabídce.

I Classici Negroamaro 2019, Puglia IGP, vinařství Cantina Ariano (Apulie). Víno z odrůdy Negroamaro je ideální víno pro milovníky vín s plným tělem a výraznými tříslovinami. Víno je vhodné k vhodné k pokrmům italské kuchyně - lehčím úpravám červeného masa, obzvláště doporučujeme ke králičímu nebo telecímu masu, nebo k výběru středně vyzrálých italských sýrů.

Přeji Vám pevné zdraví a mnoho příjemných zážitků z pěkných vín, třeba těch z výše uvedené nabídky. Zatím jen v úzkém rodinném kruhu. A všem zdraví a pohodu! :-)

 

Jan Šamla

 (1)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne