Kategorie

Slevy

Zvýhodněná nabídka pro měsíc březen - jarní vína z rukou žen vinařek

 (0)    0

Zvýhodněná nabídka pro měsíc březen - jarní vína z rukou žen vinařek
5. 3. 2017   

Vážení přátelé pěkných vín,

Po výjimečně tuhé zimě konečně přišlo jaro. Na horách to asi vypadá stále zimně, ale v Praze a dalších místech ‚české kotliny‘ už je jaro zde! Je příjemné vidět přes den slunce a moci otevřít okno čerstvému vzduchu bez obav ze smogu J Takže v březnové nabídce se potěšíme bílými a růžovými víny doplněné dvěma červenými pro případné chladnější dny. A protože v měsíci březnu oslavíme Mezinárodní den žen, do sady měsíce jsem vybral pouze vína z rukou žen vinařek. Ženy činí náš život krásnější a příjemnější a dvojnásob si to uvědomíme se sklenkou jejich vína v ruce. J J J Ve Vašem kartónu měsíce naleznete tři rakouská vína z vinařství Judith Beck a tři italská vína, dvě z vinařství Cantina Ariano doplněná jedním vínem vinařství La Colombera. Užijte si příjemné chvíle s víny z naší nabídky!  

Kartón vín pro měsíc březen nabízíme za akční cenu 1445 Kč včetně DPH, 285 Kč sleva ze standardní ceny těchto šesti vín 1730 Kč. Druhý a každý další karton je za cenu 1345 Kč. V rámci této akce je doprava zdarma, platí i pro jeden karton. Vína si můžete objednat mailem na adrese vinoprovas@vinoprovas.cz, případně frantisek@vinoprovas.cz nebo na našem e-shopu v sekci „AKCE“.

Pro ženy mám ještě jednu nabídku k Vašemu svátku: pokud Vám můj výběr nevyhovuje, vyberte si libovolných šest vín z celé naší nabídky a zvolte si víno, které chcete od nás jako dárek. Zaplatíte pouze pět ostatních vín. A doprava zdarma je samozřejmostí.   

A na jaká vína se můžete těšit konkrétně? Nejdříve tři vína z rukou Judith Beck, všechna v režimu BIO produkce:
Weissburgunder 2015. Odrůdové (Rulandské bílé) víno, které zrálo v dřevěné kádi na kvasničných kalech, čímž získalo výrazný aromatický projev. Toto víno doporučuji k houbovému rizotu nebo tepelně upravené zelenině. Standardní cena 315 Kč.
Beck Pink 2015. Kupáž dvou typických středoevropských odrůd – dominantní Frankovku (80%) doplňuje Svatovavřinecké. Jemné rosé, které je vhodné k ovocným i zeleninovým salátům, k rybě nebo jen tak ‚na oslavu jara‘ J. Zlatá medaile Prague Wine Trophy 2016. Standardní cena 285 Kč.
Zweigelt 2014. Zweigeltrebe je moje nejoblíbenější odrůda našeho středoevropského regionu a z rukou Judith Beck jedno z mých oblíbených vín (a také jeden z důvodů proč se stát dovozcem Judith Beck – mít zásobu jejích vín, nejen zweiglů, ‚stále při ruce‘ J). Čerstvé ovocité ‚šťavnaté‘ víno, výtečné teď a s potenciálem k několikaleté archivaci. Doporučuji k lehčím úpravám červeného masa a pokrmům z tepelně upravené zeleniny. Stříbrná medaile Prague Wine Trophy 2015. Standardní cena 275 Kč.

A ještě tři vína z italských vinic a sklepů. Z vinařství Cantina Ariano v jihoitalské Apulii, kde je paní sklepmistrovou Federica Ariano (mimochodem, právě dnes má narozeniny – na dálku přejeme vše nejlepší a mnoho povedených vín!), jsem vybral dvě vína z řady Sogno di Volpe:   
Sogno di Volpe Bianco 2015, Puglia IGT Bombino Bianco. Víno z typické odrůdy jižní Itálie Bombino Bianco se představí plným tělem a výraznou aromatickou (zrálo na kvasničných kalech). Víno se hodí především k pokrmům z ryb a mořských plodů nebo jemným sýrům, obzvláště z ovčího mléka, ale také jako aperitiv. Standardní cena 235 Kč.
Sogno di Volpe Rosato 2015, Puglia IGT Rosato. Víno z odrůdy Montepulciano, se kterou se setkáváme především v regionech střední Itálie, zde na své jižní výspě. Podobně jako předchozí víno i toto zrálo na kvasničných kalech, což mu dává plnost a sytost v projevu – především ovocných – vůní. Toto rosé se hodí k široké paletě pokrmů, od polévek a předkrmů přes zeleninové saláty až pokrmy z ryb a bílého masa. Standardní cena 235 Kč.
Trojici vín doplní víno z vinařství La Colombera, kde vládne jemnou, ale pevnou rukou Elisa Semino.
Arche 2011, Colli Tortonesi DOC Rosso. Červené víno z odrůdy Croatina, pěstuje se pouze v malé produkční oblasti v okolí města Tortona ve východním Piemontu, se představí vyrovnanými tříslovinami a kyselinkou, výraznou ovocitostí a jemnou kořenitostí. Ne nadarmo se toto víno stalo Regionálním šampionem Prague Wine Trophy pro rok 2016 společně se Zlatou medailí. Doporučujeme toto víno s plným tělem (a 14.5% alkoholu) k pokrmům z červeného masa, těstovinám s masem nebo vyzrálým sýrům. Standardní cena 385 Kč.

 Srdečně vás zdravím a přeji příjemné zážitky s pěknými víny, třeba s těmi z výše uvedené nabídky.

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne