Kategorie

Slevy

Zvýhodněná nabídka měsíce - výběr vín 'pro májové posezení'

 (0)    0

Zvýhodněná nabídka měsíce - výběr vín 'pro májové posezení'
1. 5. 2018   

Vážení přátelé pěkných vín,


Dovolte mi začít citací Máchova Máje

Byl pozdní večer - první máj –

večerní máj - byl lásky čas.

Hrdliččin zval ku lásce hlas,

kde borový zaváněl háj.

Mimochodem, docela nedávno jsem se dozvěděl, že hrdlička, o které Mácha píše ve své básni, není Hrdlička zahradní, kterou známe z městských parků a zahrad, ale Hrdlička divoká, dnes silně ohrožená. Hrdlička zahradní patří mezi invazivní druhy a na naše území se rozšířila až v 50. letech minulého století. Ale dost zoologie a zpět k vínům! :-) Snad i vlivem Máchova Máje je květen všeobecně považován za měsíc lásky a to se promítá i do konzumace vín – ve vyšší míře než jindy pijeme růžová vína. Alespoň je nám toto vsugerováno – z billboardů a stránek magazínů na nás jukají reklamy na ‚růžovky‘, v odborných testech jsou publikovány testy růžových vín, pořádají se festivaly a přehlídky růžových vín,… V rámci tohoto trendu bude i naše nabídka pro měsíc květem částečně růžová.

Květnový výběr bude Sada májových vín. Ve Vašem kartónu měsíce května naleznete tři růžová vína, z toho jeden sekt, dvě bílá vína, opět z toho jeden sekt, a jedno červené víno. Regionálně, pět italských vín (vinařství Cantina Ariano a Boeri Vini) doplňuje jedno víno z Rakouska (vinařství Judith Beck). Užijte si příjemné chvíle s víny z naší nabídky!  

Karton májových vín nabízíme za akční cenu 1,475 Kč včetně DPH, 275 Kč sleva ze standardní ceny těchto šesti vín 1,750 Kč. Druhý a každý další karton si můžete koupit za cenu 1,375 Kč. V rámci této akce je doprava zdarma, platí i pro jeden karton. Vína si můžete objednat mailem na adrese vinoprovas@vinoprovas.cz, případně frantisek@vinoprovas.cz nebo na našem e-shopu v sekci „AKCE“ na titulní straně.

 

Ve výběru měsíce května se můžete těšit na tato vína:

Cantina Ariano (Apulie, Itálie)

Sogno di Volpe Bianco 2017, Puglia IGT. BIO. Hrozny (odrůda Bombino Bianco) k výrobě vína Sogno di Volpe Bianco pochází z nejlepší vinice vinařství a k výrobě jsou použity jen nejlepší hrozny. Výsledkem je lehké čerstvé víno s příjemnou aromatikou a nižší kyselinkou, doporučujeme k pokrmům z ryb a mořských plodů a čerstvým sýrům, obzvláště z ovčího mléka, nebo k posezení ‚jen tak‘. 

Sogno di Volpe Rosato 2017, Puglia IGT. BIO. Růžové víno Sogno di Volpe z odrůdy Montepulciano patří k vrcholu produkce vinařství. Toto víno rosato se projevuje bohatou paletou ovocných vůní a je ideálním partnerem k širokému spektru jídel - k předkrmům, polévkám, zeleninovým salátům, pokrmům z ryb a mořských plodů až po úpravy bílého masa. 

Sogno di Volpe Roso 2010, San Severo DOC Rosso. BIO. Červené víno Sogno di Volpe Rosso z odrůdy Montepulciano patří k vrcholu produkce vinařství. Hrozny pochází z nejlepší vinice vinařství a k výrobě jsou použity jen nejlepší hrozny. Víno Sogno di Volpe Rosso se projevuje bohatou paletou ovocných vůní a je ideálním partnerem k omáčkám, grilovanému masu a zelenině nebo vyzrálým tvrdým sýrům.

 

Boeri Alfonso (Piemont, Itálie)

Chardonnay Brut, Vino Spumante. Sekt Chardonnay Brut je vhodný jako aperitiv nebo doprovod k lehčím jídlům - předkrmům, zeleninovým salátům nebo k úpravám ryb a mořských plodů. 

Rosé Metodo Classico Brut, Vino Spumante. Nádherný sekt z odrůdy Nebbiolo, byl vyroben klasickou metodou druhotného kvašení v láhvi. Víno můžeme použít v gastronomii jako doprovod pokrmů z ryb, můžeme i k tučnějším rybám, a mořských plodů a zeleninových salátů nebo samotné jako aperitiv či společník pro příjemné posezení s vychutnáním pěkného vína.

 

Judith Beck (Burgenland, Rakousko)

Beck Pink 2017, qualitatswein. BIO. Růžové víno Beck Pink, obvykle kupáž, je v tomto ročníku odrůdové - 100% Zweigelt. Výsledkem je lehké, osvěžující, příjemné víno s relativně nízkým obsahem alkoholu. Výtečný partner pro posezení s ovocnými saláty nebo malým pohoštěním (tzv. 'finger food'). 

 

Teď už jen informace o ‘vinařství měsíce května’ se slevou minimálně 10%. Tento měsíc jsme pro Vás vybrali vinařství La Colombera, kde Elisa Semino společně se svým otcem vytváří nádherná vína (nejen) z lokálních odrůd Croatina (červená) a Timorasso (bílá). Věřím, že Vám naše nabídka elegantních vín z Piemontu podpořená zajímavými slevami přijde vhod :-)

 

Přeji Vám příjemných zážitků ve společnosti dobrých lidí a pěkných vín, třeba těch z výše uvedené nabídky :-)

 

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne