Kategorie

Slevy

Zvýhodněná nabídka měsíce - výběr vín odrůdy Barbera

 (0)    0

Zvýhodněná nabídka měsíce - výběr vín odrůdy Barbera
3. 11. 2018   

Vážení přátelé pěkných vín,


Třetí pokračování – a pro mne osobně vrchol – podzimní minisérie odrůdových červených vín z Piemontu: v listopadové nabídce Vám přinášíme výběr vín z odrůdy Barbera, odrůdy, která dlouho stála mimo zájem milovníků velkých vín. Ale to se poslední dobou rapidně mění a špičková vína Barbera výrazně ‚šlapou na paty‘ tradičním velkým vínům z odrůdy Nebbiolo, jako jsou Barolo a Barbaresco. Barbera dává vínu jak ovocitost tak i přiměřené třísloviny, takže při výběru koncentrované suroviny ze starých keřů a dobré práci ve sklepě vznikají vskutku velká a dlouhověká vína. Ve výběru měsíce listopadu na Vás čekají dokonce dva výběry z vín Barbera („Barbera pro potěšení“ a „Barbera pro vychutnání“) představujících různý terroir, kvalitu hroznů a styly zpracování ve sklepě – převážná vín pochází část z podoblasti Asti DOCG, kde se rodí ta nejlepší vína z odrůdy Barbera, doplněná několika víny z podoblastí Monferrato DOCG a Alba DOC. Porovnejte jednotlivá vína a vyhodnoťte si, který styl Vám více vyhovuje – vína lehčí ovocitá nebo naopak těžší koncentrovaná vína, zrající v dubových sudech. Věřím, že Vám výběr vín Barbera z naší listopadové nabídky přijde vhod! :-)

Kartón vín pro měsíc listopad nabízíme ve dvou variantách:

Výběr „Barbera pro potěšení“ za akční cenu 1,350 Kč včetně DPH, 310 Kč sleva ze standardní ceny těchto šesti vín 1,660 Kč. Druhý a každý další karton je za cenu 1,250 Kč.

Výběr „Barbera pro vychutnání“ za akční cenu 2,175 Kč včetně DPH, 485 Kč sleva ze standardní ceny těchto šesti špičkových vín 2,660 Kč. Druhý a každý další karton je za (super) cenu 1,995 Kč.

Pokud máte zájem o zevrubné prozkoumání odrůdy Barbera a objednáte si oba výběry, celková cena bude 3,250 Kč.

V rámci této akce je doprava zdarma, platí i pro jeden karton. Vína si můžete objednat mailem na adrese vinoprovas@vinoprovas.cz, případně frantisek@vinoprovas.cz nebo na našem e-shopu v sekci „AKCE“ na titulní straně.

 

A jestli Vám náš výběr nevyhovuje a chcete si ‚namíchat‘ vlastní kartón(y) z vín Barbera, nabízíme v listopadu plošnou slevu 10% na všechna vína Barbera (včetně sad – výhodná šance na pořízení pěkných vín za dvakrát zvýhodněné ceny ;-) ). Upozorňuji, že v odrůdě Barbera máme široký výběr, řada vín se do těchto dvou kartónů nevešla. Tato sleva nebude nijak zveřejněna na e-shopu, objednejte si vína za standardní ceny a slevu Vám odečteme na faktuře.

A na jaká vína se můžete ve výběrech měsíce listopadu těšit konkrétně?

Výběr „Barbera pro potěšení

Barbera d’Asti DOCG 2016 (Boeri Alfonso) /Velká zlatá medaile PWT 2018/

Barbera d’Asti DOCG 2017 (Boeri Alfonso)

Solo Acciao 2017, Barbera d’Asti DOCG (Montalbera)

Blina 2016, Barbera d’Asti DOCG (Agostino Pavia)

Old Tradition 2016, Barbera d’Asti DOCG (Ghione Anna)

Rapp 2015, Vino Rosso (Rocco di Carpeneto)

 

Výběr „Barbera pro vychutnání

Pörlapa 2011, Barbera d’Asti DOCG Superiore (Boeri Alfonso) /Velká zlatá medaile (za 94 bodů!) PWT 2017/

Martinette 2014, Barbera d‘Asti DOCG Superiore (Boeri Alfonso) /Zlatá medaile PWT 2018/

Lequilibrio 2012, Barbera d’Asti DOCG Superiore /Velká zlatá medaile (za 94 bodů!) PWT 2018/

La Marescialla 2015, Barbera d’Asti DOCG Superiore (Agostino Pavia) /novinka v nabídce/

Rataraura 2015, Barbera del Monferrato DOCG Superiore (Rocco di Carpeneto)

Barbera d’Alba DOC 2016 (La Ca Nova) /novinka v nabídce/

 

Komu stačí stručný popis nabídky a výčet vín, může zde se čtením skončit. Koho zajímá popis vín a mé poznámky, může číst dále J

 

Výběr „Barbera pro potěšení

Barbera d’Asti DOCG 2016 a 2017. Bratři Boeri vína Barbera ‚umí‘, to dokazuje už i ‚základní‘ víno vinařství – Barbera z mladých keřů která zrála v nerezovém tanku. Mladé víno s ovocitým charakterem a minimem tříslovin. Víno ročníku 2016 získalo Velkou zlatou medaili na letošním PWT (za 90 bodů!), můžete porovnat s novým vínem ročníku 2017, které přijelo před pár týdny a na svoje ohodnocení teprve čeká J

Solo Acciao 2017, Barbera d’Asti DOCG. Solo Acciaio (v překladu "pouze nerez" – název vypovídá o technologii zrání vína) je středně plné víno s ovocitým charakterem, vhodné pro párování s téměř jakýmkoliv jídlem.

Blina 2016, Barbera d’Asti DOCG. Jedna z čerstvých novinek v naší nabídce – ze sklepa vinařství Agostino Pavia a synové, je elegantní víno z 'cru' vinice. Vhodné též k několikaleté archivaci.

Old Tradition 2016, Barbera d’Asti DOCG. Old Tradition je plné harmonické víno, jedno ze dvou v tomto výběru, které zrálo ve dřevě – zde v již použitých barrique soudcích.

Rapp 2015, Vino Rosso /dobrovolně poníženo z B. del Monferrato DOCG/. V tomto víně je kapička (asi 5%) odrůdy Dolcetto pro zvýraznění barvy a ovocitého projevu, ale stále je to Barbera J Další víno, které zrálo ve dřevě: v již použitých dubových sudech, částečně v barrique a částečně ve velkých sudech, a to poměrně dlouho – 30 měsíců, do láhví bylo stáčeno teprve letos na jaře. Nesířeno, nefiltrováno – vinařství Rocco di Carpeneto patří mezi tzv. ‚naturální vinaře‘.

Všechna vína z toho výběru jsou ideální partner k širokému spektru pokrmů od polévek přes těstoviny, drůbež až po lehčí úpravy červeného masa. Anebo k tomu vypít si na závěr dne pro potěšení lahvinku pěkného vína, ale ne komplexního a složitého, kde je třeba se postupně propíjet jednotlivými vrstvami, třeba s pečivem a výběrem sýrů :-)

  

Výběr „Barbera pro vychutnání

Pörlapa 2011, Barbera d’Asti DOCG Superiore. Pörlapa je ‚vlajkovou lodí‘ vinařství Boeri, pravidelně získává vysoká ocenění na Prague Wine Trophy a z mezinárodních soutěží. Hrozny pochází ze staré vinice, keře mají v průměru okolo 80 roků, a k výrobě jsou použity ty nejlepší hrozny. Ve sklepě víno zrálo 18 měsíců v nových barrique soudcích a delší dobu na láhvi. Víno Pörlapa je výjimečné víno, doporučujeme k výrazným úpravám červeného masa a ke zvěřině, případně k vyzrálým sýrům. Nebo jen tak ‚k hlubokému zamyšlení‘ – ale pozor na obsah alkoholu, který dosahuje 15%! ;-). Velká zlatá medaile PWT 2017 za nádherných 94 bodů!

Lequilibrio 2012, Barbera d’Asti DOCG Superiore. Další nádherné víno a jedna z mých nejoblíbenějších Barber J Vynikající víno, komplexní a přitom přístupné, hladké až sametové. Kvalitou srovnatelné s vínem Porlapa, ale přitom úplně jiné, člověk by skoro nevěřil, že se jedná o stejnou odrůdu a podobný způsob zpracování – toto víno zrálo 12 měsíců v nových barrique soudcích. Doporučujeme si toto víno vychutnat při významné příležitosti, případně k vybrané gastronomii – omáčkám, úpravám červeného masa a sýrům. Víno bylo oceněno Velkou zlatou medailí a titulem „Prague Premium Gold“ v letošní soutěži PWT za nádherných 94 bodů.

La Marescialla 2015, Barbera d’Asti DOCG Superiore. Vína z vinařství Agostino Pavia a synové jsme pro Vás dovezli teprve minulý měsíc. Věřím, že Vám udělají stejnou radost jako mně. Víno La Marescialla je ‚vlajkovou lodí‘ vinařství, nádherné harmonické víno s plným tělem, hrozny pochází z ‚cru‘ vinice, ve sklepě víno zrálo zhruba rok v barrique soudcích z francouzského dubu. Výsledkem je vynikající víno vhodné pro velké příležitosti, na vrcholu již teď ale i s potenciálem na dlouholetou archivaci. Párování s jídlem podobné jako u vína Lequilibrio.

Martinette 2014, Barbera d‘Asti DOCG Superiore. Střední řada vinařství, hrozny pochází z vinice staré asi 40 roků a víno zrálo 12 měsíců v (použitých) barrique sudech, výtečné víno pro gastronomii i vychutnání vína ‚jen tak‘. Martinette je lehčí víno než dvě předchozí, proto párování s jídlem spíše jako u vín z výběru ‚pro potěšení‘ – od těstovin přes pokrmy s houbami, tepelně upravenou zeleninu až po téměř všechny úpravy červeného masa, též k výběru sýrů (i vyzrálých). Zlatá medaile PWT 2018. Kvalita vína Martinette je oceněna i ‚hlasem lidu‘ – Martinette je dlouhodobě naše nejprodávanější víno. J

Rataraura 2015, Barbera del Monferrato DOCG Superiore. Hrozny pro výrobu tohoto vína pochází ze stejné vinice jako Rapp ve výběru ‚pro potěšení‘, ale k výrobě tohoto vína jsou použity jen ty nejlepší hrozny z vinice. Další rozdíl je v práci ve sklepě: fermentace i následné zrání po dobu 30 měsíců probíhá v terakotových amforách (s ‚mezistupněm‘ zrání v dřevěných sudech po dobu 6 měsíců – požadavek kvůli zatřídění do Monferrato DOCG), do láhví bylo stáčeno teprve letos na jaře. Nesířeno, nefiltrováno – vinařství Rocco di Carpeneto patří mezi tzv. ‚naturální vinaře‘. Výsledkem je harmonické víno s plným tělem a příjemnými tříslovinami v rovnováze s tóny vyzrálého ovoce. Víno doporučuji k houbovým pokrmům, těstovinám nebo lehčím úpravám červeného masa, také k výběru sýrů na závěr.

Barbera d’Alba DOC 2016. Víno na první pohled ‚obyčejné‘, které by do tohoto výběru nemělo patřit. Ale zdání klame, toto víno z vinařství La Ca Nova (vína Barbaresco) je vynikající Barbera, kterou jsem si po ochutnání zamiloval a zařadil ji mezi má tři nejoblíbenější vína Barbera (a možná ‚nejoblíbenější na celém světě‘ J) po boku vín Porlapa a Lequilibrio! Toto víno zrálo 12 měsíců ve velkém sudu z rakouského dubu a půl roku na láhvi. Výsledkem je nádherné komplexní a trochu s chutěmi zralého až džemového ovoce, doporučujeme je k červenému masu pokrmům z hub nebo tepelně upravené zelenině.

…anebo, stejně jako všechna vína z tohoto výběru, pro vychutnání si vína jen tak. Pozor jen na vyšší alkohol, standardně na úrovni 15%, případně 14.5% :-)

 

Ufff! …končím a jdu ‚otestovat‘ některé z vín Barbera, zda je stále vše tak, jak má být ;-)  

 

Srdečně vás zdravím a přeji příjemné zážitky s pěknými víny, třeba s těmi z výše uvedené nabídky.

 

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne