Kategorie

Slevy

Zvýhodněná nabídka měsíce - Srovnávací sada portugalských a rakouských vín

 (2)    0

Zvýhodněná nabídka měsíce - Srovnávací sada portugalských a rakouských vín
1. 8. 2021   

Vážení přátelé pěkných vín, 

Přeji Vám krásný letní den, sluníčko (když ne na obloze tak alespoň v duši :-) ) a pokud možno pohodu! Prázdniny se nám právě přehouply do své druhé poloviny, i v druhé polovině léta bude jistě dostatek příležitostí k posezení s rodinou či přáteli u láhve pěkného vína. Věřím, že k Vaší pohodě mohou přispět i vína z našeho výběru měsíce. Od příštího měsíce až do konce roku najdete ve výběrech měsíce pouze italská vína (postupně budeme představovat vína z nejdůležitějších odrůd italského regionu Piemont – Dolcetto, Nebbiolo a Barbera), proto v aktuálním výběru dáváme ‚na rozloučenou‘ prostor vínům z Portugalska a Rakouska, vždy tři a tři z vinařství Monte Novo e Figueirinha a Judith Beck. Dosavadní průběh léta a předpovědi počasí naznačují, že i v druhém prázdninovém měsíci budou dny, kdy přijde vhod červené víno. Takže v našem srpnovém výběru najdete shodně tři bílá a tři červená vína. Věřím, že ‚srovnání stylů‘ vín z těchto dvou vinařství pro Vás bude příjemným zážitkem a že i naše vína přispějí k Vaší letní pohodě :-) 

Srovnávací sadu vín z Portugalska a Rakouska nabízíme za akční cenu 1,475 Kč včetně DPH, 265 Kč sleva ze standardní ceny těchto šesti vín 1,740 Kč. Druhý a každý další karton si můžete koupit za cenu 1,375 Kč. V rámci této akce je doprava zdarma, platí i pro jeden karton. Vína si můžete objednat mailem na adrese vinoprovas@vinoprovas.cz, případně frantisek@vinoprovas.cz nebo na našem e-shopu. A pokud Vám některé víno z výběru zachutná a budete si jej chtít doplnit do domácí vinotéky, můžete si je v následujících třech měsících zakoupit systémem 5+1, Vy si objednáte 5 láhví za standardní cenu a my Vám přidáme šestou zdarma. Do objednávky připište poznámku „výběr měsíce“.

Ve výběru měsíce srpna se můžete těšit na tato vína:

Vinařství Monte Novo e Figueirinha z portugalského regionu Alentejo

Amnesia Branco 2019, Vinho Regional Alentejano. Kupáž tří odrůd: lokální odrůdy Antao Vaz a Arinto doplňuje globální odrůda Chardonnay. Výsledkem je čerstvé, příjemné víno s pikantní kyselinkou, výraznou mineralitou a příjemným aroma exotického ovoce. Víno je vhodné k pokrmům z ryb a mořských plodů, čerstvým sýrům nebo jako společník pro posezení s přáteli.

Interdito Branco 2020, Vinho Verde DOC. Opět kupáž tří odrůd, tentokrát lokálních: Loureiro, Trajadura a Arinto. Víno Interdito Branco je výsledek spolupráce s partnerským vinařstvím z oblasti Vinho Verde. Jedná se o lehké víno s pikantní kyselinkou, výraznou mineralitou a příjemným ovocným aroma. Víno je vhodné k zeleninovým salátům, pokrmům z ryb a mořských plodů, čerstvým sýrům nebo jako společník pro posezení s přáteli. 

Na Te Rales Tinto 2015, Vinho Regional Alentejano. Do třetice máme kupáž tří odrůd, tentokrát opět dvě lokální ve společnosti jedné globální odrůdy: Touriga Nacional, Alicante Bouschet a Syrah. Elegantní a 'pitelné' víno pro konzumaci 'právě teď' i po několikaleté archivaci. Svým způsobem univerzální víno k většině pokrmů, ale výborné je k pokrmům z červeného masa, zvěřině a k vyzrálým sýrům.

Vinařství Judith Beck z rakouského regionu Burgenland

Koreaa 2017, BIO qualitatswein. Mladé čerstvé víno z více odrůd vysázených společně v jedné vinici a společně zpracovaných, tedy technicky nikoliv „kupáž“ ale tzv. „gemischter satz“. Doporučujeme párování s rybou, drůbeží nebo středně výraznými jídly jako jsou těstoviny, rizoto nebo grilovaná zelenina. Víno je nesířené a nefiltrované. Výborné teď, ale má i potenciíl k několikaleté archivaci.

Beck Ink2020, BIO qualitatswein. Kupáž dvou tradičních odrůd středoevropského regionu – k dominantnímu Zweigeltrebe je přídáno menší množství (asi 10%) Svatovavřineckého. Beck Ink je univerzální víno k většině pokrmů, ale výborné je především k pokrmům z červeného masa a tepelně upravené zeleniny, ať už dušené nebo grilované.

Out2019, BIO qualitatswein. Opět kupáž dvou tradičních odrůd středoevropského regionu, tentokráte Frankovky a Zweigeltrebe. Out je univerzální víno k většině pokrmů, ale výborné je k pokrmům ze zvěřiny, výrazným úpravám červeného masa zralým sýrům. Též vhodné pro několikaletou archivaci. Novinka v naší nabídce.

 

Přeji Vám pevné zdraví a mnoho příjemných zážitků z pěkných vín, třeba těch z výše uvedené nabídky. A všem zdraví a pohodu! :-)

 

Jan Šamla

 (2)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne