Kategorie

Slevy

Zvýhodněná nabídka měsíce - Sada vín z odrůdy Dolcetto

 (0)    0

Zvýhodněná nabídka měsíce - Sada vín z odrůdy Dolcetto
2. 9. 2019   

Vážení přátelé pěkných vín,


Prázdniny jsou za námi, někoho čeká ‚zklidnění‘ po adrenalinovém létě ale většinu z nás spíše běžný pracovní koloběh, který se opět pomalu rozbíhá na plné obrátky. A ještě jeden aspekt je spojen s tímto obdobím – dříve či později opět nastanou chladnější dny vhodné pro pití plných červených vín. Ne že bych si červená vína neotevřel i v průběhu léta, ale člověk si je tolik nevychutná, pokud i večer je stále 25ºC... Když se koukám na aktuální předpověd počasí, vidím ‚sezónní‘ změnu počasí hned tuto noc – déšť a ochlazení ze dne na den až o 15 stupňů. Snad aby to školákům nebylo líto, že musí do školy a venku je pěkně
J

Stalo se již tradicí, že podzimní měsíce věnujeme odrůdovým výběrům, během tří následujících měsíců si připomeneme tři hlavní (modré) odrůdy regionu Piemont. Jako první přichází na řadu Dolcetto, ta ‚třetí vzadu‘ za dominantními odrůdami Barbera a Nebbiolo, se kterými se seznámíme v následujících dvou měsících. Dolcetto zpravidla dává vína, která ocení milovníci ovocitých vín s minimem tříslovin, tudíž vína až na výjimky určená ke konzumaci během dvou maximálně tří roků od sklizně a nikoliv k dlouhodobé archivaci. Výjimku tvoří vína z podoblasti Dogliano a Ovada, kde vznikají vína nejvyšší kvality DOCG, vhodná i pro archivaci. Pokud tedy odoláte a vína nezdegustujete dříve :-)

Ve výběru měsíce Vás čekají vína Dolcetto ze šesti produkčních podoblastí: dvou DOCG Dogliani a Ovada –a čtyř DOC Alba, Acqui, Langhe a Monferrato. Porovnejte vína pocházející z různých terroir a také odrážející individuální práci vinaře ve sklepě. Věřím, že Vám přehled vín Dolcetto z naší zářiové nabídky přijde vhod! :-)

Kartón vín pro měsíc září nabízíme za akční cenu 1,595 Kč včetně DPH, 350 Kč sleva ze standardní ceny těchto šesti vín. V rámci této akce je doprava zdarma, platí i pro jeden karton. Vína si můžete objednat mailem na adrese vinoprovas@vinoprovas.cz, případně frantisek@vinoprovas.cz nebo na našem e-shopu v sekci „AKCE“ na titulní straně.

 

A jestli Vám náš výběr nevyhovuje a chcete si ‚namíchat‘ vlastní kartón(y) z naší nabídky vín Dolcetto, v průběhu září nabízíme plošnou slevu 10% na všechna vína Dolcetto.

 

A na jaká vína se v tomto vyběru můžete těšit konkrétně?

Dolcetto d’Alba DOC 2017 z vinařství La Ca Nova. Zrálo v nerezovém tanku. Víno s podobným projevem jako La Moschina, univerzální společník pro širokou paletu pokrmů - k předkrmu, zeleninovým polévkám, rizotu, teplým úpravám zeleniny, těstovinám nebo lehkým úpravám červeného masa. Víno získalo ocenění Zlatá medaile a titul Regionální šampión na PWT 2018.

Costaforte 2017, Langhe DOC Dolcettoz vinařství Cascina Ciapat di Bertello. Zrálo v nerezovém tanku. Oproti dvěma předchozím vínům je kyselinka ještě více potlačena a v chuti převládají ovocité tóny. Opět, ideální víno k předkrmům, rizotu, tepelně upravené zelenině, těstovinám s masem, bílému masu nebo středně vyzrálým sýrům.

La Ueca 2016, Dolcetto d’Acqui DOC Superiore z vinařství Ivaldi Franco. Zrálo delší dobu v nerezovém tanku. Víno má rubínovou barvu s nachovými tóny, vůně připomíná červené ovoce, především třešně a švestky. Podobně jako jiná vína Dolcetto je La Ueca univerzální víno, které může doprovázet všechny chody, od předkrmu až po talíř s výběrem sýrů na závěr. Ale obstojí i samotné při užívání si vína 'jen tak' s malým občerstvením. Zlatá medaile PWT 2018.

Aur-Oura 2014, Monferrato DOC Dolcetto (BIO, nefiltrované a minimálně sířené) z vinařství Rocco di Carpeneto. Zrálo v nerezovém tanku a následně i ‚ve dřevě‘ (částečně v použitých barrique a částečně ve středně velkých sudech). Víno má rubínovou barvu, vůně připomíná červené ovoce, především třešně, višně nebo maliny. Víno s nižší kyselinkou i tříslovinami, které může doprovázet všechny chody od předkrmů až po talíř lehce a středně vyzrálých sýrů.

Steira 2016, Ovada DOCG (BIO, nefiltrované a minimálně sířené) z vinařství Rocco di Carpeneto. Víno Steira patří do vrcholné produkce vinařství - elegantní víno z 'cru' vinice Rocco, které zrálo téměř dva roky v barrique sudu. Víno se projevuje výrazným ovocným charakterem s nižším obsahem kyselinek a tříslovin, které může doprovázet všechny chody, od předkrmu až po talíř s výběrem sýrů na závěr. Nebo si je vychutnejte 'jen tak'! Víno má velký potenciál k archivaci.

Puncin 2017, Dogliani DOCG (BIO, nesířené a nefiltrované) z vinařství Osvaldo Barberis. Zrálo v nerezovém tanku. Výraz „puncin“ v místním dialektu znamená „vrchol kopce“ a toto jméno odkazuje na původ hroznů – vyzrálé hrozny z polohy dávající plné víno. Vína Dogliani nabízí plné tělo, harmonii a eleganci a můžeme je párovat s pokrmy z bílého masa přes těstoviny, rizoto, tepelně upravenou zeleninu až k po pokrmy z červeného masa - s výjimkou těžkých a výrazně kořeněných úprav; nebo si jej užijte 'jen tak'. 

 

Teď už jen informace, že ‘vinařství měsíce září’ s plošnou slevou (minimálně) 10% je vinařství La Colombera z Piemontu, známé produkcí vín z autochtonních odrůd Croatina a Timorasso. Ale produkce vinařství nejsou jenom tato vína, přesvědčte se ‚na vlastní patro‘. Věřím, že Vám naše nabídka vín z Piemontu, podpořená zajímavými slevami, přijde vhod J

 

Srdečně vás zdravím a přeji příjemné zážitky s pěknými víny, třeba s těmi z výše uvedené nabídky.

 

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne