Kategorie

Slevy

Zvýhodněná nabídka měsíce: Sada vín z odrůd. které pili již staří Římané

 (0)    0

Zvýhodněná nabídka měsíce: Sada vín z odrůd. které pili již staří Římané
2. 7. 2022   

Vážení přátelé pěkných vín,

Přeji Vám krásný den, sluníčko a pokud možno pohodu! Věřím, že k Vaší pohodě mohou přispět i vína z našeho výběru měsíce J Po delší době Vám opět nabídnu průřezovou nabídku jednoho vinařství – tentokrát ochutnáme vína z vinařství Cincinnato z regionu Lazio ve střední Itálii. Vinařství Cincinnato se zaměřuje na pěstování lokálních odrůd, zpravidla starobylých, které pěstovali již staří Římané v době Antiky. Věřím, že naše vína „která pili již staří Římané“ napomohou k Vašemu pohodovému létu :-)

Sadu vín z odrůd, které pili již staří Římané nabízíme za akční cenu 1,450 Kč včetně DPH, 280 Kč sleva ze standardní ceny těchto šesti vín 1,730 Kč. Druhý a každý další karton si můžete koupit za cenu 1,350 Kč. V rámci této akce je doprava zdarma, platí i pro jeden karton. Vína si můžete objednat mailem na adrese vinoprovas@vinoprovas.cz, případně frantisek@vinoprovas.cz nebo na našem e-shopu. A pokud Vám některé víno z výběru zachutná a budete si jej chtít doplnit do domácí vinotéky, můžete si je v následujících třech měsících zakoupit systémem 5+1, Vy si objednáte 5 láhví za standardní cenu a my Vám přidáme šestou zdarma. Do objednávky připište poznámku „výběr měsíce“.

Ve výběru měsíce července se můžete těšit na tato vína:

Castore 2020 (Lazio IGT Bellone)‚ lehké a delikátní víno ze starobylé odrůdy Bellone, která je v regionu Lazio 'doma' a pili ji již staří Římané. Víno je vhodné k zeleninovým pokrmům, rybám nebo těstovinám bez masa. Prague Wine Trophy 2022: Zlatá medaile.

Enyo 2018 (Lazio IGT Bellone)‚ plné víno ze stejné odrůdy jako předchozí víno a představuje vrchol produkce bílých vín vinařství. K výrobě byly použity nejlepší hrozny a víno dlouho zrálo v nerezovém tanku, několik měsíců na kvasničních kalech. Nejlépe si toto víno užijeme samotné, k jídlu je výtečné k pokrmům z ryb a bílého masa nebo těstovinám bez masa. Prague Wine Trophy 2021: Velká zlatá medaile.

Pantaleo 2020 (Lazio IGT Greco)‚  lehké a delikátní víno ze starobylé odrůdy Greco, kterou dovezli staří Řekové ještě před zrodem antického Říma. Víno je vhodné k pokrmům z ryb a mořských plodů nebo těstovinám bez masa. Prague Wine Trophy 2021: Zlatá medaile.

Puntinata 2020 (Lazio IGT Malvasia del Lazio)‚  lehké víno s ovocným aroma. Jméno vína je odvozeno od odrůdy - Malvasia del Lazio je také nazývána Malvasia Puntinata podle tmavých teček na slupce zralých hroznů. Víno je vhodné k těstovinám bez masa nebo rizotu. Prague Wine Trophy 2022: Velká zlatá medaile.

Ke čtyřem bílým odrůdovým vínům jsem vybral dvě kupáže z lokálních odrůd, které jsou typické pro město Cori, ve kterém vinařství Cincinnato sídlí. V bílé a červené variantě:

Illirio 2019 (Cori DOC Bianco, kupáž z odrůd Bellone, Malvazia del Lazio a Greco)‚  lehké a delikátní víno s výrazným ovocným aroma. Víno je vhodné k těstovinám bez masa, pokrmům z ryb a mořských plodů nebo k zeleninovým salátům. Prague Wine Trophy 2021: Zlatá medaile.

Raverosse 2017 (Cori DOC Rosso, kupáž z odrůd Nero Buono, Montepulciano a Cesanese)‚  víno s výrazným ovocným aroma, které zrálo v nových barrique soudcích. Víno je vhodné k polévkám, studeným předkrmům a pokrmům z bílého i červeného masa. Prague Wine Trophy 2021: Zlatá medaile.

 

Pokud Vám náš výběr nevyhovuje a chtěli byste si vybrat svůj vlastní výběr měsíce, podívejte se na nabídku vinařství Cincinnato a sestavte si svůj kartón měsíce. A můžete přidat i další typické víno regionu Lazio – Frascati Superiorevinařství Valle Vermiglia. Do poznámky přidejte „výběr měsíce“ a na faktuře Vám odečteme plošnou slevu 10% z publikovaných cen.

 

A ještě jedna nabídka: pro ty, kde jste se nedostali do Hotelu Jalta na Galadegustaci nejlepších vín z loňského ročníku soutěže Prague Wine Trophy, máme nabídku Virtuální Galadegustace – sadu 12 oceněných vín, která jsme na Galadugstaci předváděli. Všech 12 vín bylo oceněno Velkou zlatou medailí za hodnocení nad 90 bodů a navíc dva Šampióni kategorie a čtyři Regionální šampióni! Udělejte si sérii pěkných večerů a ochutnáveje postupně ohodnocená vína nebo uspořádejte domácí ochutnávku pro skupinu přátel. Ochutnejte ‚na vlastní patro‘ a porovnejte s hodnocením odborníků! :-)

 

Přeji Vám pevné zdraví, krásné a pohodové léto a mnoho příjemných zážitků s pěknými víny, třeba s těmi z naší výše uvedené nabídky. A všem zdraví a pohodu!

 

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne