Kategorie

Slevy

Zvýhodněná nabídka měsíce - Sada vín oceněných v soutěži Prague Wine Trophy

 (0)    0

Zvýhodněná nabídka měsíce - Sada vín oceněných v soutěži Prague Wine Trophy
1. 5. 2019   

Vážení přátelé pěkných vín,


Pro květnový výběr jsme pro Vás připravili sadu vín oceněných  v 1. kole soutěže Prague Wine Trophy. Předpokládáme, že v květnu budou jak dny plné sluníčka zvoucí k pití bílých vín, tak i chladnější dny kdy budou vhodnější vína červená. V květnové sadě se spravedlivě podělí bílá a červenená vína – v sadě najdete 3 vína Barbera a 3 vína jednoodrůdová bílá. Bílá vína jsou z odrůd méně známých, dobrá příležitost tyto nové odrůdy ochutnat. A jak je u našich výběrů měsíce zvykem, pokud Vám některá vína zachutnají,  máte možnost si doplnit do své domácí vinotéky systémem 5 + 1 zdarma. :-)

Všechna vína z nabídky pochází z Itálie: všechna vína Barbera pochází z vinařství Agostino Pavia, o vína bílá se rovnoměrně podělila vinařství Cantina Ariano , Cascina Ciapt di Bertelo a Poggio Paolo. Užijte si příjemné chvíle s víny z naší nabídky!  

Karton oceněných vín pro měsíc květen nabízíme za akční cenu 1,450 Kč včetně DPH, 270 Kč sleva ze standardní ceny těchto šesti vín 1,720 Kč. Druhý a každý další karton si můžete koupit za cenu 1,350 Kč. V rámci této akce je doprava zdarma, platí i pro jeden karton. Vína si můžete objednat mailem na adrese vinoprovas@vinoprovas.cz, případně frantisek@vinoprovas.cz nebo na našem e-shopu v sekci „AKCE“ na titulní straně.

Ve výběru měsíce května se můžete těšit na tato vína:

Barbera

Blina 2016 (Barbera d’Asti DOCG)‚ byla porotou oceněna 92 body a získala Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold. Blina je elegantní víno ze stejnojmenné vinice, víno vhodné pro párování s téměř jakýmkoliv jídlem - od těstovin přes tepelně upravenou zeleninu až k pokrmům z červeného masa nebo výběru sýrů na závěr. Ne k těžším omáčkám a zvěřině. Vhodné též k několikaleté archivaci. Výtečné víno v poměru kvalita/cena.

Moliss 2016 (Barbera d’Asti DOCG Superiore)‚ byla porotou oceněna 91 bodem a získala Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold. Moliss je víno s plným tělem a pěknou strukturou z 'cru' vinice, vhodné pro párování s jídlem (od těstovin až po výrazné úpravy červeného masa nebo výběr sýrů) stejně tak jako pro užití si vína 'jen tak'. Vhodné též k několikaleté archivaci.

Casareggio 2017 (Barbera d’Asti DOCG)‚ vinařství Agostino Pavia bylo porotou oceněno 90 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold. Další výtečné víno v poměru kvalita/cena, které si zaslouží Vaši pozornost. Casareggio je středně plné víno, vhodné pro párování s téměř jakýmkoliv jídlem - od drůbeže přes těstoviny a tepelně upravenou zeleninu až k lehčím pokrmům z červeného masa a středně vyzrálým sýrům. Víno k pití ‚tady a teď‘.

Vína Barbera z vinařství Agostino Pavia jsme do naší nabídky zařadili na podzim a zdá se, že to byla šťastná volba. Vinice tohoto vinařství se nachází ‚přes kopec‘ od vinařství Boeri Alfonso, asi celkově dobrý terroir pro vína Barbera. J

Bílá jednoodrůdová vína

Ronchetto 2016 (Colli Tortonesi DOC Timorasso), vinařství Poggio Paolo bylo porotou oceněno 92 body a získalo titul Regionální šampión /Nejlepší bílé jednoodrůdové víno z Itálie/ podpořený ziskem Velké zlaté medaile a titulu Prague Premium Gold. Odrůda Timorasso dává vína s komplexní květinovo-ovocnou vůní, v chuti kombinuje ovocitost s kyselinkou, dokonce ve víně ‚cítíme dřevo‘ a krémovitost i když víno zrálo pouze v nerezovém tanku. Doporučujeme především k pokrmům z ryb a mořských plodů a také k tepelným úpravám zeleniny.

San Rocco 2018 (Roero Arneis DOCG)‚ vinařství Cascina Ciapat di Bertello zůstalo těsně pod vrcholem, porotou bylo oceněno 89 body a získalo Zlatou medaili a titul Prague Gold. San Rocco je elegantní víno ze staré piemontské odrůdy Arneis, která byla dříve přidávána k vínům Barolo pro jejich rychlejší ‚zakulacení‘. Dnes představuje nádherná odrůdová vína. Víno San Rocco můžeme pít od předkrmů přes těstoviny, pokrmy z ryb, např. z tuňáka, plodů moře a bílého masa až po studené úpravy červeného masa.

I Classici Falanghina 2018 (Puglia IGT Falanghina)‚ vinařství Cantina Ariano byla porotou oceněna 87 body a získala Zlatou medaili a titul Prague Gold. Elegantní bílé víno z odrůdy Falanghina se představuje výrazným ovocným charakterem, typickým pro tuto odrůdu a zdůrazněným zráním na kvasničných kalech. Ideální pro milovníky aromatických vín s výraznou kyselinkou. Doporučujeme k pokrmům z ryb a bílého masa a čerstvým (zvláště kozím) sýrům.

 

Přeji Vám příjemných zážitků ve společnosti dobrých lidí a pěkných vín, třeba těch z výše uvedené nabídky :-)

 

František Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne