Kategorie

Slevy

Zvýhodněná nabídka měsíce - Sada vín z vinařství zařazených do naší nabídky v roce 2020

 (0)    0

Zvýhodněná nabídka měsíce - Sada vín z vinařství zařazených do naší nabídky v roce 2020
1. 2. 2021   

Vážení přátelé pěkných vín,

V únorovém výběru měsíce Vám nabízím výběr vín z našich nových ‚akvizic‘ z uplynulého roku. Připomene nám, že rok 2020 – jakkoliv byl pro nás všechny těžký – přinesl i některá pozitiva, například rozšíření naší nabídky o několik nových vinařství a řadu pěkných vín z jejich produkce :-) Připravil jsem dvě sady – jednu pro milovníky vín červených a jednu pro ty, kdo dávají přednost vínům bílým:

Sadu červených vín z nově zařazených vinařství nabízíme za akční cenu 1,495 Kč včetně DPH, 285 Kč sleva ze standardní ceny těchto šesti vín 1,780 Kč. Druhý a každý další karton nabízíme za cenu 1,395 Kč.

Sadu bílých vín z nově zařazených vinařství nabízíme za akční cenu 1,395 Kč včetně DPH, 235 Kč sleva ze standardní ceny těchto šesti vín 1,630 Kč. Druhý a každý další karton nabízíme za cenu 1,295 Kč.

Pokud si objednáte sadu bílou i červenou, bude celková cena 2,750 Kč včetně DPH

V rámci této akce je doprava zdarma, platí i pro jeden karton. Vína si můžete objednat mailem na adrese vinoprovas@vinoprovas.cz, případně frantisek@vinoprovas.cz nebo na našem e-shopu v sekci „AKCE“ na titulní straně. Stále platí, že kterékoliv víno z výběru měsíce, jež Vás osloví, si můžete následně zakoupit v režimu 5 + 1 zdarma. :-)

Ve výběru měsíce února se můžete těšit na tato vína:

Sada vín červených

Vinařství Cincinnato z oblasti Lazio. Družstevní vinařství, které se zaměřuje na výrobu vín z tradčních lokálních odrůd, jejichž původ sahá až do doby antického Říma.

Ercole 2017, Lazio IGP Nero Buono. Odrůdové víno je výtečné samotné nebo jako společník k výrazným pokrmům z červeného masa nebo vyzrálým sýrům. Prague Wine Trophy 2020: Zlatá medaile pro víno ročníku 2016.  

Raverosse 2017, Cori DOC Rosso. Kupáž z odrůd Nero Buono, Montepulciano a Cesanese, je víno s výrazným ovocným aroma. Víno je vhodné k polévkám, studeným předkrmům a pokrmům z bílého i červeného masa. Prague Wine Trophy 2020: Zlatá medaile pro víno ročníku 2016.  

Vinařství Le Masciare z oblasti Kampánie. Produkce červených vín je zcela zaměřena na královskou odrůdu jižní Itálie – Aglianico, ze které produkují vína ve čtyřech různých provedeních, dvě z nich si představíme v našem výběru.

Barbassano 2016, Campania IGT Aglianico. Víno Barbassano přináší výrazné aroma zralého červeného ovoce v kombinaci s příjemnými tříslovinami. Výtečné k výrazným pokrmům z červeného masa, zvěřině nebo k výběru vyzrálých sýrům. 

Campi Taurasini 2015, Irpinia DOC. Projev vína Campi Taurasini je podobný předchozímu vínu, ale znatelně komplexnější – výrazné aroma zralého červeného ovoce se kombinuje s kořenitými tóny a příjemnými tříslovinami. Výtečné k výrazným pokrmům z červeného masa, zvěřině nebo k výběru vyzrálých sýrům.  

Vinařství Eichenwald Weine z rakouského regionu Burgenland. V minulém roce jsme kromě nabídky italských vín rozšířili i nabídku rakouských vín. Toto družstevní vinařství spadá do podoblasti Mittelburgenland DAC, kde hlavní odrůdu představuje Frankovka (oblast je neoficiálně nazývána Blaufrankischland), základ produkce spočívá ve vínech z této odrůdy. Dvě frankovky jsem vybral do této sady.  

Der Traubendieb 2018, Mittelburgenland DAC.Příjemné víno pro konzumaci 'jen tak' nebo jako společník k párování s jídlem - k pokrmům z červeného masa, těstovinám s masem, tepelně upravené zelenině nebo výběru sýrů na závěr. Prague Wine Trophy 2020: Zlatá medaile.

Der Gugafanga 2018,jakostní víno. Čerstvé, příjemné víno pro konzumaci 'právě teď', výtečný společník k párování s jídlem - k pokrmům z červeného i bílého masa, těstovinám a houbovým pokrmům nebo středně vyzrálým sýrům. Prague Wine Trophy 2020: Regionální šampión – nejlepší rakouská Frankovka!

Sada vín bílých

Vinařství Cincinnato

Pantaleo 2019, Lazio IGP Greco. Pantaleo je lehké a delikátní víno ze starobylé odrůdy Greco, kterou do Itálie dovezli již staří Řekové. Víno je vhodné k pokrmům z ryb a mořských plodů nebo těstovinám bez masa.    

Puntinata 2019, Lazio IGP Malvasia del Lazio. Malvasia del Lazio, které se také někdy říká Malvasia Puntinata ("puntinata" = "skvrnitá"), dává lehká vína s ovocným aroma. Víno je vhodné k těstovinám bez masa nebo rizotu. 

Vinařství Valle Vermiglia patří – podobně jako předchozí vinažství – do regionu Lazio, dokonce je patří na předměstí Říma, kde se nachází hostorická oblast Frascati.

Eremo Tuscolano 2019, Frascati Superiore DOCG. Víno, které patří do 'zlatého fondu' italského vinařství, se představuje kombinací květinových a citrusových vůní a chutí v harmonii s příjemnou kyselinkou a mineralitou ze sopečné půdy, ze které pochází hrozny použité k jeho výrobě. Víno je vhodné k široké paletě jídel - od předkrmů a polévek přes pokrmy z ryba korýšů, rizoto, těstoviny až k lehkým úpravám masa - především drůbežího nebo telecího. Vinibuoni d'Italia: "Zlatá koruna".

Vinařství Weingut Humer z rakouského regionu Weinviertel, v jejich produkci dominují vína z odrůdy Veltlínské zelené, nejoblíbenější odrůdy rakouských vinařů, v menším množství pěstuje i další odrůdy včetně málo viděné odrůdy Veltlínské červené.

Veltlínské zelené 2019, Weinviertel DAC. Mladé, ale plné víno doporučujeme pro užití si vína 'jen tak' s výběrem čerstvých a středně vyzrálých sýrů, ale je výtečné i pro párování s jídlem – od těstovin přes bílé maso až k méně výrazným úpravám červeného masa. Prague Wine Trophy 2020: Velká zlatá medaile.

Schone Stunden 2019, Veltlínské zelené – jakostní víno. Mladé, čerstvé víno doporučujeme párování s jídlem: k drůbeži, tepelně upravené zelenině nebo studeným nářezům. Prague Wine Trophy 2020: Zlatá medaile.

Veltlínské červené 2019, jakostní víno. Mladé čerstvé víno z raritní odrůdy (nepleťme si tuto odrůdu s u nás známou odrůdou ‚večerka‘ - Veltlínské červené ranné). Výtečný společník jídlu, doporučujeme párování s pokrmy z masa, bílého i červeného.

 

Přeji Vám krásný zimní čas. Držte si pozitivní náladu a nenechte se těžkou dobou a aktuálními omezeními běžného života odradit od radostí a požitků, malých či větších J Věřme, že navzdory všem zmatkům ‚můžeme vidět světlo na konci tunelu‘ a že se opět vrátíme do ‚normálního‘ života. A opět se budeme moci setkávat a sdílet příjemné zážitky z pěkných vín, třeba těch z výše uvedené nabídky :-)

 

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne