Kategorie

Slevy

Zvýhodněná nabídka měsíce: Sada vín Dolcetto

 (1)    0

Zvýhodněná nabídka měsíce: Sada vín Dolcetto
3. 9. 2021   

Vážení přátelé pěkných vín,

Prázdniny jsou za námi a většinu z nás čeká běžný pracovní koloběh, který se pomalu začíná rozbíhat na plné obrátky. A ještě jeden aspekt je spojen s tímto obdobím – přichází období, kdy červená vína symbolicky ‚přebírají vládu‘ nad víny bílými, růžovými a šumivými. I když musíme přiznat, že letošní léto svým průběhem docela přihrávalo pití červených vín, i plných. Letos byl závěr léta jako na objednávku ministerstva školství – déšť a ochlazení, snad aby to školákům nebylo líto, že museli opět do školy, zatímco venku je stále pěkně... I když to vypadá - ale pro mne je to jen ‚sdělení z druhé ruky‘ jak se píše v detektivkách s Perry Masonem - že letos se děti po po nepodařeném předchozím roce do školy vlastně těší tak jako tak :-)

Stalo se již tradicí, že podzimní měsíce věnujeme odrůdovým výběrům, během tří následujících měsíců si připomeneme tři hlavní (modré) odrůdy regionu Piemont. Jako první přichází na řadu odrůda Dolcetto, ta ‚třetí vzadu‘ za dominantními odrůdami Barbera a Nebbiolo, se kterými se seznámíme v následujících dvou měsících. Dolcetto zpravidla dává vína, která ocení milovníci ovocitých vín s minimem tříslovin, tudíž vína až na výjimky určená ke konzumaci během dvou až čtyř roků od sklizně a nikoliv k dlouhodobé archivaci. Výjimku tvoří vína z podoblasti Dogliano a Ovada, kde vznikají vína nejvyšší kvality DOCG, vhodná i pro archivaci. Pokud tedy odoláte a vína nezdegustujete dříve ;-)

Ve výběru měsíce Vás čekají dvě vína z výše zmíněné nejvyšší denominace Dogliani DOCG, tři vína z denominace Alba DOC a jedno ‚základní‘ z denominace Monferrato DOC Rosso. Porovnejte vína pocházející z různých terroir a také odrážející individuální práci vinaře ve sklepě. Věřím, že Vám přehled vín Dolcetto z naší zářiové nabídky přijde vhod! :-)

 

Výběr vín pro měsíc září nabízíme za akční cenu 1395 Kč včetně DPH, 285 Kč sleva ze standardní ceny těchto šesti vín 1680 Kč. Druhý a každý další karton si můžete koupit za cenu 1,295 Kč. V rámci této akce je doprava zdarma, platí i pro jeden karton. Vína si můžete objednat mailem na adrese vinoprovas@vinoprovas.cz, případně frantisek@vinoprovas.cz nebo na našem e-shopu. A pokud Vám některé víno z výběru zachutná a budete si jej chtít doplnit do domácí vinotéky, můžete si je v následujících třech měsících zakoupit systémem 5+1, Vy si objednáte 5 láhví za standardní cenu a my Vám přidáme šestou zdarma. Do objednávky připište poznámku „výběr měsíce“.

 

A jestli Vám náš výběr nevyhovuje a chcete si ‚namíchat‘ vlastní kartón(y) z naší nabídky vín Dolcetto, v průběhu září nabízíme plošnou slevu 10% na všechna vína Dolcetto.

 

A pro zájemce o detailnější informace o vínech, na která se tento měsíc můžete těšit :

Vína Dolcetto jsou ovocitá s minimem tříslovin, obvykle určená k vypití během několika málo roků. Obzvláště pokud zrání proběhlo v nerezovém tanku, což platí – s jednou výjimkou – pro vína z našeho výběru. Výtečná vína pro uplatnění v gastronomii, kdy díky ‚absenci vlastního ega‘ skvěle doplňují pokrmy v širokém spektru, s výjimkou omáček, výrazně kořeněných pokrmů a zvěřiny. Užijte si následující výběr:

Monferrato DOC Dolcetto 2019 z vinařství Boeri Alfonso. Víno s příjemnou kyselinkou a v chuti s tóny zralého červeného ovoce. Ideální víno k předkrmům, rizotu, tepelně upravené zelenině, těstovinám s masem, bílému masu a lehčím úpravám červeného masa nebo čerstvým a středně vyzrálým sýrům.

Dolcetto d’Alba DOC 2018 z vinařství La Ca Nova. Univerzální společník pro širokou paletu pokrmů - k předkrmu, zeleninovým polévkám, rizotu, teplým úpravám zeleniny, těstovinám nebo lehkým úpravám červeného masa. Prague Wine Trophy 2020: Zlatá medaile. 

Dolcetto d’Alba DOC 2019 z vinařství Gomba Boschetti. Víno s podobným projevem jako předchozí víno, jen to ovoce, které v jednotlivých vínech cítíme, se mění :-) Univerzální společník pro širokou paletu pokrmů – od předkrmu po lehké úpravy červeného masa. Doporučuji k houbovému rizotu.

Dolcetto d’Alba DOC 2019 z vinařství Cascina Massara. Víno zrálo po dobu asi 8 měsíců ve velkém dubovém sudu, jediné z této sady. Opět univerzální společník pro širokou paletu pokrmů – od předkrmu po talíř sýrů na závěr – ale vynechejme ty vyzrálé :-) Doporučuji k uzeninám a studenému nářezu.

Puncin 2019, Dogliani DOCG (BIO, nesířené a nefiltrované) z vinařství Osvaldo Barberis. K výrobě byly použity nejlepší vyzrálé hrozny z viniční trati na temeni kopce (odtud pochází název vína: „puncin“ = „vrchol kopce, temeno“). Vína Dogliani nabízí plné tělo, harmonii a eleganci a můžeme je párovat s pokrmy z bílého masa přes těstoviny, rizoto, tepelně upravenou zeleninu až k po pokrmy z červeného masa - s výjimkou těžkých a výrazně kořeněných úprav; nebo si jej užijte 'jen tak'. Prague Wine Trophy 2021: Zlatá medaile (těsně pod hranicí pro zisk Velké zlaté medaile).

Valdiba 2019, Dogliani DOCG (BIO, nesířené a nefiltrované) z vinařství Osvaldo Barberis. Hrozny k výrobě tohoto vína pochází ze stejnojmenné ‚cru‘ vinice a k výrobě byly použity jen nejlepší vyzrálé hrozny. Párování s pokrmy je podobné jako u předchozího vína. Opět, toto víno si můžete užít 'jen tak' s drobným občerstvením. Prague Wine Trophy 2021: Zlatá medaile.

 

Srdečně vás zdravím a přeji příjemné zážitky s pěknými víny, třeba s těmi z výše uvedené nabídky!

 

Jan Šamla

 (1)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne