Kategorie

Slevy

Výsledky spojeného 2. a 3. kola soutěže Prague Wine Trophy: Šampión kategorie, dva Regionální šampióni a dlouhá řada (velkých) zlatých medailí pro naše vína!

 (0)    0

Výsledky spojeného 2. a 3. kola soutěže Prague Wine Trophy: Šampión kategorie, dva Regionální šampióni a dlouhá řada (velkých) zlatých medailí pro naše vína!
22. 8. 2021   

Vážení přátelé pěkných vín,

Rád bych se s Vámi podělil o aktuální informaci o výsledcích soutěže Prague Wine Trophy 2021, kde naše vína zopakovala úspěch z předchozích ročníků. Ve spojeném 2. a 3. kole soutěže (kvůli zpoždění na začátku roku v důsledku omezení v souvislosti s COVID-ovou situací) byly pro nás zajímavé především kategorie vína z odrůdy Nebbiolo a Zweigeltrebe a dále kategorie Červená jednoodrůdová vína.  Jednotlivá vína uspěla i v dalších kategoriích: vína z odrůdy Chardonnay, Rulandské bílé a Veltlínské zelené mezi bílými víny a Shiraz/Syrah a Svatovavřinecké mezi červenými víny. Výsledek našich vín: celkem 46 našich vín získalo medaili, z toho jeden Šampión kategorie, dva Regionální šampióni a 16 vín získalo Velkou zlatou medaili za hodnocení nad 90 bodů!    

A zde jsou naši premianti:

Kategorie Vína z odrůdy Zweigeltrebe

Zweigelt Ried Hedwighof 2018 (BIO qualitatswein) z vinařství Sepp Moser (Rakousko, Burgenland) získalo titul Šampión kategorie a Velkou zlatou medaili (Prague Wine Champion a Prague Premium Gold). Po loňském titulu Regionální šampión (Nejlepší Zweigeltrebe z Rakouska) jsme letos získali titul Šampióna kategorie napříč ‚všemi‘ zeměmi. Těší mne, že právě u této odrůdy, která je mojí srdeční, se můžeme radovat z titulu Šampióna :-)    

Šampióna doprovidila další dvě vína, která získala získala Zlatou medaili a titul Prague Gold:

Zweigelt 2019 (qualitatswein) z vinařství Martin Reinfeld (Rakousko, Burgenland)

Der Federviech 2019 (qualitatswein) z vinařství Eichenwald Weine (Rakousko, Burgenland)

 

Kategorie Vína z odrůdy Nebbiolo – u této odrůdy jsme vybudovali nabídku srovnatelnou s nabídkou vín Barbera. V této kategorii jsme do soutěže poslali 12 vín a tato vína získala 8 Velkých zlatých medailí a 4 Zlaté medaile (z toho 2 za 89 bodů – těsně pod hranicí pro zisk Velké zlaté medaile – a 2 za 88 bodů)!!!

Výtečného úspěchu – jako obvykle – dosáhla vína z vinařství La Ca Nova:

Montestefano 2017, Barbaresco DOCG bylo porotou oceněno 93 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

Montefico 2017, Barbaresco DOCG

Barbaresco DOCG 2018

Langhe DOC Nebbiolo 2018

Všechna tři vína byla porotou shodně oceněna 92 body a získala Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold. Podobně jako u předchozích ročnícíků v minulých letech. Stále ještě máme ve skladu víno Barbaresco DOCG 2016 (zde posledních několik láhví) a 2017 – zajímavá příležitost pro vertikálu vína Barbaresco 2016 - 2018. U ostatních vín byly předchozí ročníky již vypity. Naopak dobrou zprávu máme pro milovníky ‚tvrdších‘ mladých vín: v září dovezeme vína Montefico a Montestefano ročníku 2018 a Barbaresco a Langhe Nebbiolo 2019. Sledujte naše Aktuality :-)

 - Stejně tak i vína z vinařství Gomba Boschetti:

Sernie Boschetti 2017, Barolo DOCG bylo porotou oceněno 94 body (druhé víno v kategorii) a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

Barolo DOCG 2017

Barolo DOCG del Comune di Barolo 2017

Tato dvě vína byla porotou shodně oceněna  92 body a získala Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.    

Trojici vín Barolo doplnilo ‚základní‘ víno Nebbiolo d’Alba 2019, které bylo porotou oceněna 88 body a získalo Zlatou medaili a titul Prague Gold.

Aktuálně máme na skladě víno Barolo 2017 a Nebbiolo d’Alba 2019, vína Sernie Boschetti 2017 a Barolo del Comune di Barolo 2017 jsme měli poze jako vzorky a nová vína na sklad dovezeme na konci září, podobně jako nová vína z vinařství La Ca Nova. O dovozu vín Vás budeme včas informovat.

Zbývající medaile získala tato vína:

Langhe DOC Nebbiolo 2018 z vinařství Cascina Massara bylo porotou oceněna 92 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

Volubile 2018, Langhe DOC Nebbiolo z vinařství La Carlina

Muntaja 2018, Nebbiolo d’Alba DOC z BIO vinařství Osvaldo Barberis

Pian del Roveri 2015, Roero DOCG z  vinařství Cascina Ciapat di Bertello

První dvě vína byla porotou oceněna shodně 89 body, těsně pod hranicí pro zisk Velké zlaté medaile, třetí pak 88 body a všechna tři vína získala Zlatou medaili a titul Prague Gold.

 

Souhrnná kategorie Červená jednoodrůdová vína zahrnuje odrůdová vína, která nemají vlastní kategorii, jako výše zmíněné odrůdy Nebbiolo a Zweigeltrebe nebo třeba Sangiovese, Merlot, Cabernet Sauvignon, atd. Protože Itálie je známá velkým množstvím odrůd se zaměřením na vína červená, máme v nabídce pestrý výběr těchto vín – celkem 25 našich červených odrůdových vín získalo některou z medailí.    

Suciaja 2017, Colli Tortonesi DOC Rosso (Nibió, Piemont) z vinařství La Colombera bylo porotou oceněno 90 body a získalo titul Regionální šampión /Nejlepší červené jednoodrůdové víno z Piemontu/ podpořený ziskem Velké zlaté medaile a titulů Prague Regional Champion a Prague Premium Gold. Stejný výsledek jako v loňském roce pro víno předchozího ročníku J

Barbassano 2014, Campania IGT Aglianico (Aglianico, Kampánie) z vinařství Le Masciare bylo porotou oceněno 92 body a získalo titul Regionální šampión /Nejlepší červené jednoodrůdové víno z Itálie (mimo regiony Piemont a Apulie, které byly zastoupeny velkým počtem vín a tudíž hodnoceny samostatně)/ podpořený ziskem Velké zlaté medaile a titulů Prague Regional Champion a Prague Premium Gold.

Carpané 2015, Corvina Veronese IGT (Corvina, Veneto) z vinařství Scrianibylo porotou oceněna 91 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

Dalších 18 vín získalo Zlatou medaili a titul Prague Gold (a další 4 vína získala Stříbrnou medaili a titul Prague Silver). Za zajímavost stojí, že jsme do soutěže v této kategorii poslali 26 vín a z nich pouze 1 víno nedosáhlo na některou z medaili. To svědčí o vyrovnané kvalitě našich vín – kdybych  se nepochválil sám, kdo jiný to udělá, že? ;-) Takže stručný přehled vín oceněných Zlatou medailí:

Tři vína z vinařství Cincinnato

Kora 2016, Lazio IGT Nero Buono (Nero Buono, Lazio), 89 bodů

Polluce 2018, Lazio IGT Nero Buono (Nero Buono, Lazio)

Arcatura 2018, Lazio IGT Cesanese (Cesanese, Lazio)

Po dvou vínech z vinařství Cantina Ariano

Negroamaro 2019, Puglia IGT Negroamaro (Negroamaro, Apulie)

Nero di Troia Silver 2018, Puglia IGT Nero di Troia (Nero di Troia, Apulie)

Osvaldo Barberis

Puncin 2019, Dogliani DOCG (Dolcetto, Piemont), 89 bodů

Valdiba 2019, Dogliani DOCG (Dolcetto, Piemont)

Le Masciare

Taurasi DOCG 2012 (Aglianico, Kampanie), 89 bodů

Campi Taurasini 2015, Irpinia DOC (Aglianico, Kampanie)

Ivaldi Franco

La Ueca 2018, Dolcetto d’Acqui DOC Superiore (Dolcetto, Piemont)

Piemonte DOC Albarossa 2017 (Albarossa, Piemont)

A po jednom vínu z následujících vinařství:

Montepulciano d‘Abruzzo DOC 2019 (Montepulciano, Abruzzo) z vinařství Vigneti Radica, 89 bodů

Grignolino d’Asti DOC 2019 (Grignolino, Piemont) z vinařství Agostino Pavia

Verduno Pelaverga DOC 2020 (Pelaverga, Piemont) z vinařství Cascina Massara

La Romba 2018, Colli Tortonesi DOC Croatina (Croatina, Piemont) z vinařství La Colombera

Laccento 2017, Ruché di Castagnole Monferrato DOCG (Ruché, Piemont) z vinařství Montalbera

Prosone 2018, Colli Tortonesi DOC Croatina (Croatina, Piemont) z vinařství Poggio Giuseppe Paolo

Refosco dal Peduncolo Rosso Friuli DOC 2017 (Refosco dal Peduncolo Rosso, Furlánsko/Friuli-Venezia Giulia) z vinařství Tenuta Beltrame

A ještě v rychlosti vína, která získala Stříbrnou medaili:

Primitivo 2019 (Primitivo, Apulie) z vinařstvi Cantina Ariano, Ercole 2017 (Nero Buono, Lazio) z vinařství Cincinnato, Tazzelenghe 2016 (Tazzelenghe, Furlánsko/Friuli-Venezia Giulia) z vinařství Tenuta Beltramea Tullum Rosso DOCG 2017 z vinařství Vigneti Radica.

  

A ještě výsledky v dalších kategoriích pro odrůdy v naší nabídce méně zastoupené:

Kategorie Vína z odrůdy Chardonnay

Chardonnay 2020, BIO qualitatswein z vinařství Judith Beck (Rakousko, Burgenland)bylo porotou oceněno 90 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

 

Kategorie Vína z odrůdy Rulandské bílé

Weissburgunder 2020, BIO qualitatswein z vinařství Judith Beck bylo porotou oceněno 90 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

Weissburgunder Reckenschink 2020, qualitatswein z vinařství Martin Reinfeld získalo Zlatou medaili a titul Prague Gold.

 

Kategorie Vína z odrůdy Veltlínské zelené

Leithaberg DAC Weiss 2019, qualitatswein z vinařství Martin Reinfeld bylo porotou oceněno 91 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

V naší nabídce najdete také vína z produkce vinařství Weingut Humer (Rakousko, Weinviertel), které si dává svá vína do soutěže PWT přímo, a i tato vína získala krásná ocenění. V naší nabídce najdete tato vína z odrůdy Veltlínské zelené:

Veltlínské zelené „Ried Kronberg“ 2019, Weinviertel DAC Reserve bylo porotou oceněno 93 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

Veltlínské zelené „Classic“ 2020, Weinviertel DAC bylo porotou oceněno 91 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

Veltlínské zelené „Schone Stunden“ 2020, qualitatsweinbylo porotou oceněno 91 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

Veltlínské zelené „Ried Steinbruch“ 2020, bylo porotou oceněno 89 body a získalo Zlatou medaili a titul Prague Gold.

 

Kategorie Vína z odrůdy Shiraz/Syrah

Syrah Seeberg 2017, qualitatswein z vinařství Martin Reinfeld bylo porotou oceněno 91 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

 

Kategorie Vína z odrůdy Svatovavřinecké

St. Laurent Ungerberg 2019, qualitatswein z vinařství Martin Reinfeld získalo Zlatou medaili a titul Prague Gold.

 

Omlouvám se za dlouhou zprávu, ale měl jsem toho hodně ke sdělení – pochlubení :-) Co ještě dodat? Držte nám a našim vínům palce do posledního kola soutěže! A hlavně také objednávejte a přesvědčte se o kvalitě našich vín ‚na vlastní patro‘! :-) :-) :-)

 

Srdečně Vás zdravím a přeji Vám příjemné zážitky s dobrými lidmi a pěknými víny, třeba s těmi výše uvedenými. Určitě si zaslouží Vaši pozornost.

 

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne