Kategorie

Slevy

Výsledky 4. kola soutěže Prague Wine Trophy - skvělá hodnocení vín Sangiovese :-)

 (0)    0

Výsledky 4. kola soutěže Prague Wine Trophy - skvělá hodnocení vín Sangiovese :-)
12. 11. 2018   

Vážení přátelé pěkných vín,

Rád bych se s Vámi podělil o aktuální informaci o výsledcích soutěže Prague Wine Trophy 2018. Ve  4. kole byly dvě kategorie, které nás velmi zajímají, Sangiovese a Červená víceodrůdová vína. A výsledky tomu také odpovídají: naše vína získala 3x Velkou zlatou medaili a 2x Zlatou medaili! A s výtečnými hodnoceními :-)   

A zde jsou naše úspěšná vína:

V kategorii vín odrůdy Sangiovese

  PURO 2010, Brunelo di Montalcino DOCG z vinařství Antonio Sasa bylo porotou oceněno 96 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold. (druhé v kategorii, v hodnocení poroty sice víno PURO zůstalo půl bodu za Šampiónem pro rok 2018, ale svojí cenou je vítězem: za cenu jedné láhve šampióna 2,200 Kč si můžete koupit 3 láhve PURO po 690 Kč a ještě Vám něco zbyde :-) )

  Martina 2012, Brunelo di Montalcino DOCG z vinařství Antonio Sasa bylo porotou oceněno 94 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

  Messaggero 2011, Vino Nobile di Montepulciano DOCG z vinařství Montemercurio bylo porotou oceněno 93 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold. (nejlépe hodnocené víno v kategorii, ale pro nízký počet vín nebyl udělen titul Regionální šampión)

  Chianti Classico DOCG 2012 z vinařství Montemaggio byla porotou oceněna 89 body a získalo Zlatou medaili a titul Prague Gold.

 

Čtyři úspěšná vína Sangiovese doprovodilo jedno víno v kategorii Červená víceodrůdová vína

  Le Mura Saracene 2016, Rosso di Montefalco DOCG z vinařství Goretti Vini, které získalo Zlatou medaili a titul Prague Gold 

 

Brzy Vám přinesu informace o celém ročníku soutěže a nadcházející Galadegustaci, na kterou se můžete těšit. Již víme termín a místo: ve středu 30. ledna v hotelu Jalta jako obvykle. Nejtěžší rozhodování bude, která z oceněných vín na Galadegustaci předvést a která vyřadit. Kapacitní důvody bohužel neumožňují předvést všechna oceněná vína, i když by si to určitě zasloužila :-)   

 

Srdečně vás zdravím a přeji mnoho příjemných zážitků s pěknými víny, třeba s těmi výše uvedenými. Určitě si zaslouží Vaši pozornost.

 

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne