Kategorie

Slevy

Výsledky 4. kola soutěže Prague Wine Trophy: 2x titul Regionální šampión, 6x Platinová medaile a dlouhá řada Velkých zlatých medailí

 (0)    0

Výsledky 4. kola soutěže Prague Wine Trophy: 2x titul Regionální šampión, 6x Platinová medaile a dlouhá řada Velkých zlatých medailí
8. 10. 2022   

Vážení přátelé pěkných vín,

Rád bych se s Vámi podělil o aktuální informaci o výsledcích soutěže Prague Wine Trophy 2022, kde naše vína završila úspěšné účinkování v letošním ročníku. V závěrečném 4. kole soutěže byla pro naše vína velice úspěšná kategorie Červená cuvée a dále v menší míře kategorie vína z odrůdy Sangiovese, odrůdy Frankovka a Bílá cuvée a jednotlivá vína jsme měli také v kategorii vína z odrůdy Ryzlink vlašský a Přírodně sladká a fortifikovaná vína.  Výsledek našich vín ve 4. kole: celkem 47 našich vín získalo medaili (z 50 vzorků – tedy pouze tři vína nezískala medailové ohodnocení, i to je potvrzení toho, jak kvalitní soubor vín máme v naší nabídce!), z toho 2x Regionální šampión, 6 vín získalo Platinovou medaili za hodnocení nad 95 bodů a dalších 26 vín získalo Velkou zlatou medaili za hodnocení nad 90 bodů!!!     

A zde jsou naši premianti:

Kategorie Červená cuvée

Chateau Lilian Ladouys 2014 (Cru Bourgeois Exceptionnel, St. Estephe) získalo titul Regionální šampión (Nejlépe hodnocené červené cuvée z Francie) a Platinovou medaili za 95 bodů (Prague Regional Champion a Prague Platinum). Naše nabídka vín z Bordeaux se úspěšně rozrůstá a soutěži bylo oceněno několik našich vín z regionu Bordeaux :-)   

La Roara 2016 (Veronese IGP Rosso) z vinařství Ca dei Conti získalo titul Regionální šampión (Nejlépe hodnocené červené cuvée z regionu Veneto) a Platinovou medaili za 96 bodů (Prague Regional Champion a Prague Platinum). La Roara je víno z oblasti Valpolicella, technologicky na úrovni vín Amarone ale záměrně deklasifikováno na IGP. Vína z vinařství Ca dei Conti jsou novinkou v naší nabídce, ‚zkušební várku‘ jsme rozprodali a pracujeme na dovozu první velké dodávky těchto vín, měla by být k připravena k prodeji do dvou týdnů. Sledujte naše Aktuality.

Petaso 2017 (Rosso di Montepulciano DOC) z vinařství Montemercurio, bylo porotou oceněno 96 body a získalo Platinovou medaili a titul Prague Platinum.

Arena 2016 (Amarone della Valpolicella DOCG Classico)‚ jeden z negociantských pokladů vinaře Antonio Sasa, byla porotou oceněno 95 body a získala Platinovou medaili a titul Prague Platinum.

Monsignore 2019 (Rosso Piceno DOC Superiore) z vinařství La Torre del Nano, bylo porotou oceněno 95 body a získalo Platinovou medaili a titul Prague Platinum.

Následujících 14 vín získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold:

Cantando Tinto 2018 (Vinho Regional Alentejano) z vinařství Monte Novo e Figueirinha (Portugalsko, region Alentejo), bylo porotou oceněno 94 body.

Chateau Rahoul 2016 (AOC Graves), bylo porotou oceněno 94 body.

Chateau Beaumont 2016 (AOC Haut-Medoc), bylo porotou oceněno 93 body.

Chateau Tour de Pez 2014 (Cru Bourgeois, St. Estephe), bylo porotou oceněno 93 body.

Chateau Le Boscq 2013 (AOC St. Estephe), bylo porotou oceněno 92 body. Je vidět, že se naše nabídka pěkných vín z Bordeaux úspěšně rozrůstá :-)

Giulia 2018 (Toscana IGT Rosso) z vinařství Antonio Sasa, byla porotou oceněno 93 body.

Amarone della Valpolicella DOCG Classico 2017 z vinařství Scriani, bylo porotou oceněno 93 body.

Vescovo Moro 2020 (Veneto IGP Rosso) z vinařství Ca dei Conti, bylo porotou oceněno 93 body.

I Creari 2018 (Valpolicella Ripasso DOC Superiore Classico) z vinařství Cottini Marco (další z připravovaných novinek v naší nabídce, na které se můžete těšit), bylo porotou oceněno 93 body.

Le Mura Saracene 2019 (Rosso di Montefalco DOC) z vinařství Goretti Vini, bylo porotou oceněno 92 body.

Valpolicella Ripasso DOC Superiore Classico 2020 z vinařství Scriani, bylo porotou oceněno 90 body.

Steingarten 2017 (qualitatswein) z vinařstvíMartin Reinfeld (Rakousko, region Burgenland), bylo porotou oceněno 93 body.

Vier 2020 (qualitatswein) z vinařství Martin Reinfeld, bylo porotou oceněno 90 body.

Die Zeitreise 2019 (qualitatswein) z vinařství Eichenwald Weine (Rakousko, region Burgenland) bylo porotou oceněno 90 body.

Dalších 9 vín získalo Zlatou medaili a titul Prague Gold:

Amnesia Tinto 2019 a Na Te Rales Tinto 2019 (obě Vinho Regional Alentejano) z vinařství Monte Novo e Figueirinha (Portugalsko, region Alentejo)

Valpolicella DOC Classico 2021 a Valpolicella DOC Superiore Classico 2019 obě z vinařství Scriani

Raverosse 2018 (Corí DOC Rosso) z vinařství Cincinnato

Kalefeno 2020 (Vino Rosso) z vinařství Cantina di Paglia

Montefalco Rosso DOC 2019 z vinařství Plani Arche

La Devise de Lilian 2017 (AOC St. Estephe) 2. víno z vinařství Chateau Lilian Ladouys

Chateau Croix Mouton Cuvée Joseph Limited Edition 2020 (AOC Burgeois Superieur)

Celkem 29 medailí, z toho 5 Platinových (včetně dvou Regionálních šampiónů), 14 Velkých zlatých, 9 Zlatých  a 1 Stříbrná pro naše vína červená cuvée! Myslím, že na Víno pro Vás najdete opravdu pěkný výběr vín – cuvée pro Vaše potěšení! :-)

 

Kategorie Vína z odrůdy Sangiovese – královské odrůdy střední Itálie:

Martina Rosso 2019 (Rosso di Montalcino DOC) z vinařství Antonio Sasa, bylo porotou oceněno 95 body a získalo Platinovou medaili a titul Prague Platinum. Víno je momentálně vyprodáno, na cestě je nová zásilka s víny Tonyho Sasy. Objednávejte teď a při doručení Vám započítáme slevu 10% za čekání :-)  

Následujících 5 vín získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold:

Martina 2016 (Brunello di Montalcino DOCG) z vinařství Antonio Sasa, bylo porotou oceněno 94 body.

Luteraia 2011 (Vin Nobile di Montepulciano DOCG) z vinařství Lutaraia, bylo porotou oceněno 94 body. Další z novinek, na jejíž příchod se můžete těšit v průběhu nadcházejících měsíců.

Chianti Classico DOCG 2015 z vinařství Montemaggio, bylo porotou oceněno 93 body.

Chianti Classico DOCG Riserva 2014 z vinařství Montemaggio, bylo porotou oceněno 92 body.

Chianti Classico DOCG Gran Selezione 2013 z vinařství Montemaggio, bylo porotou oceněno 91 bodem.

Zásilka z vinařství Montemaggio s novými ročníky vín Chianti se opozdila a je momentálně na cestě. Objednávejte teď a při doručení Vám započítáme slevu 10% za čekání :-)  

Troncafuga Rosso 2021 (Umbria IGT Sangiovese) z vinařství Plani Arche, bylo porotou oceněno 89 body a získalo Zlatou medaili a titul Prague Gold.

 

Kategorie Vína z odrůdy Frankovka

Tři vína získala Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold:

Der Geistesblitz 2017 (Mittelburgenland DAC Reserve) z vinařství Eichenwald Weine, bylo porotou oceněno 91 bodem.

Der Traubendeb 2020 (qualitatswein) z vinařství Eichenwald Weine, bylo porotou oceněno 91 bodem.

Blaufrankisch Reserve Ungerberg 2017 (qualitatswein) z vinařství Martin Reinfeld, bylo porotou oceněno 91 bodem.

Divine 2016 (qualitatswein) z vinařství Martin Reinfeld, bylo porotou oceněno 89 body a získalo Zlatou medaili a titul Prague Gold.

 

Kategorie Bílá cuvée

Dvě vína získala Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold:

Angelin 2020 (Veneto IGT Bianco) z vinařství Ca dei Conti, bylo porotou oceněno 93 body.

Fontanella Bianco 2021 (Umbia IGT Bianco) z vinařství Goretti Vini, bylo porotou oceněno 90 body.

Dvě vína získala Zlatou medaili a titul Prague Gold:

Custoza DOC 2021 z vinařství Scriani, bylo porotou oceněno 89 body.

Figueirinha Branco 2021 (Vinho Regional Alentejano) z vinařství Monte Novo e Figueirinha, bylo porotou oceněno 88 body.

 

Kategorie Přírodně sladká a fortifikovaná vína

Primitivo Passito 2019 (Puglia IGT Passito) z vinařství Cantina Ariano, bylo porotou oceněno 92 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

 

Kategorie Vína z odrůdy Ryzlink vlašský

Welschriesling 2021 (qualitatswein) z vinařství Martin Reinfeld, bylo porotou oceněno 90 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

 

Tak to byla rekapitulace posledního kola soutěže, co ještě dodat? Objednávejte a ochutnávejte a přesvědčte se ‚na vlastní patro‘ o kvalitě oceněných vín! :-) :-) :-)

 

Srdečně Vás zdravím a přeji Vám příjemné zážitky s dobrými lidmi a pěknými víny, třeba s těmi výše uvedenými. Určitě si zaslouží Vaši pozornost.

 

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne