Kategorie

Slevy

Výsledky 4. kola soutěže Prague Wine Trophy 2019

 (0)    0

Výsledky 4. kola soutěže Prague Wine Trophy 2019
9. 11. 2019   

Vážení přátelé pěkných vín,

 

Rád bych se s Vámi podělil o aktuální informaci o výsledcích soutěže Prague Wine Trophy 2019. Ve  4. kole byly dvě kategorie, které nás velmi zajímají, Sangiovese a Červená víceodrůdová vína, letos se k nim přidala ještě kategorie Přírodně sladká a fortifikovaná vína. A výsledky tomu také odpovídají: naše vína získala 3x titul Regionální šampión, vždy podpořený ziskem Velké zlaté medaile, a 5x Zlatou medaili! A s výtečnými hodnoceními :-) 

A zde jsou naše úspěšná vína:

V kategorii vín odrůdy Sangiovese

  Petaso 2016, Rosso di Montepulciano DOC, ‚druhé víno‘ z vinařství Montemercurio zastínilo jak první první víno toho vinařství, tak i řadu dalších vín Sangiovese a bylo porotou oceněno 92 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Regional Champion.

  Chianti Classico DOCG 2011 Riserva z vinařství Montemaggio byla porotou oceněna 90 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Regional Champion.

Další dvě vína

Messaggero 2012, Vino Nobile di Montepulciano DOCG z vinařství Montemercurio a

Chianti Classico DOCG 2010 Gran Selezione z vinařství Montemaggio

získala Zlatou medaili a titul Prague Gold. Popravdě řečeno, tak jako hodnocení vína Petaso bylo příjemným překvapením, tak výsledek těchto dvou vín byl daleko za očekáváním. :-( Asi neměla v termínu hodnocení svůj den...

V kategorii Červená víceodrůdová vína

  Cantando Tinto 2014, Vinho Regional Alentejano z (portugalského) vinařství Monte Novo e Figueirinha bylo porotou oceněno 90 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Regional Champion.

  Herdade da Figueirinha Reserva Tinto 2016, Vinho Regional Alentejano z (portugalského) vinařství Monte Novo e Figueirinha získalo Zlatou medaili a titul Prague Gold 

  Amarone della Valpolicella DOCG Classico 2014 z vinařství Scriani získalo Zlatou medaili a titul Prague Gold. I u tohoto vína cítím větší potenciál, než hodnocení na které tentokrát dosáhlo...

V kategorii Přírodně sladká a fortifikovaná vína

  Maddalena 2015, Recioto della Valpolicella DOCG Classico z vinařství Scriani získalo Zlatou medaili a titul Prague Gold.   

 

Brzy Vám přinesu informace o celém ročníku soutěže a nadcházející Galadegustaci, na kterou se můžete těšit. Zatím nevíme přesný termín, ale předpokládám, že se uvidíme někdy ve třetím lednovém týdnu. A místo – v hotelu Jalta jako obvykle. Nejtěžší rozhodování bude, která z oceněných vín na Galadegustaci předvést a která vyřadit. Kapacitní důvody bohužel neumožňují předvést všechna oceněná vína, i když by si to určitě zasloužila :-)

 

Srdečně vás zdravím a přeji mnoho příjemných zážitků s pěknými víny, třeba s těmi výše uvedenými. Určitě si zaslouží Vaši pozornost.

 

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne