Kategorie

Slevy

Výsledky 3. kola soutěže Prague Wine Trophy: Šampión kategorie, Regionální šampión, tři Platinové medaile a dlouhá řada Velkých zlatých medailí pro naše vína

 (0)    0

Výsledky 3. kola soutěže Prague Wine Trophy: Šampión kategorie, Regionální šampión, tři Platinové medaile a dlouhá řada Velkých zlatých medailí pro naše vína
20. 8. 2022   

Vážení přátelé pěkných vín,

Rád bych se s Vámi podělil o aktuální informaci o výsledcích soutěže Prague Wine Trophy 2022, kde naše vína opět zopakovala úspěch z předchozích ročníků. V 3. kole soutěže nás tradičně nejvíce zajímá kategorie vína z odrůdy Nebbiolo a kategorie Jednoodrůdová červená vína a pak v menší míře i v kategoriích odrůdových vín Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir a Syrah/Shiraz. Výsledek našich vín: naše vína získala 1 titul Šampión kategorie, 1 titul Regionální šampión, 3 Platinové medaile (nově zavedená kategorie pro ocenění výjimečných vín s bodovým hodnocením nad 95 bodů) a celkem 40 našich vín získalo medaili, z toho 26 vín získalo Platinovou nebo Velkou zlatou medaili za hodnocení nad 95 resp. 90 bodů(!), 11 vín získalo Zlatou medaili a 3 vína získala Stříbrnou medaili. Tento počet a také to, že dvě třetiny našich oceněných vín získaly Platinovou nebo Velkou zlatou medaili, myslím, vypovídá o kvalitě vín v naší nabídce.       

A zde jsou naše ohodnocená vína:

Kategorie Vína z odrůdy Nebbiolo

Barolo DOCG 2017‚ jeden z negociantských pokladů vinaře Antonio Sasa, bylo porotou oceněno 96 body a získala Platinovou medaili a titul Prague Platinum. Druhé nejvyšší bodové ohodnocení pro víno Nebbiolo v letošní soutěži :-)

Lu 2017 (Barolo DOCG)‚ vinařství Eugenio Bocchino, toto biodynamické víno bylo porotou oceněno 95 body a získalo Platinovou medaili a titul Prague Platinum. Novinka v naší nabídce.

Sernie 2018 (Barolo DOCG)‚ vinařství Gomba Boschetti, bylo porotou oceněno 95 body a získalo Platinovou medaili a titul Prague Platinum.

Montestefano 2018 (Barbaresco DOCG)‚ vinařství La Ca Nova, bylo porotou oceněno 94 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

Montefico 2018 (Barbaresco DOCG)‚ vinařství La Ca Nova, bylo porotou oceněno 94 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold. Tato dvě vína z vinařství La Ca Nova byla nejvýše hodnocena mezi víny z oblasti Barbaresco, ale pro nízký počet vín Barbaresco v soutěži nebyl letos udělen titul Regionálního šampióna pro tuto oblast.

Monvigliero 2016 (Barolo DOCG)‚ vinařství Cascina Massara, bylo porotou oceněno 94 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

Massara 2016 (Barolo DOCG)‚ vinařství Cascina Massara, bylo porotou oceněno 93 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

Roero DOCG 2017‚ vinařství Cascina Ciapat di Bertello, bylo porotou oceněno 92 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

Barolo DOCG del Comune di Barolo 2018‚ vinařství Gomba Boschetti, bylo porotou oceněno 90 body a získalo Platinovou medaili a titul Prague Platinum.

Noto 2019 (Monferrato DOC Nebbiolo)‚ vinařství Boeri Alfonso, bylo porotou oceněno 90 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

Dalších 3 vína získala Zlatou medaili a titul Prague Gold:

Nebbiolo d’Alba DOC 2020 z vinařství Gomba Boschetti.

Langhe DOC Nebbiolo 2019 z vinařství La Ca Nova.

Roero DOCG 2016 z vinařství Delpero.

Celkem 14 medailí, z toho 3 Platinové, 7 Velkých zlatých, 3 Zlaté  a 1 Bronzovou pro naše vína Nebbiolo! Myslím, že na Víno pro Vás najdete opravdu pěkný výběr vín z královské odrůdy Piemontu, Nebbiolo! :-)

Zde bych rád zmínil, že do ‚první desítky‘ nejlepších vín kategorie Nebbiolo patří šest našich vín doplněných pouze čtyřmi dalšími víny od ostatních dovozců. Prostě, „na Piemont je tady Šamla“ :-) :-) :-)

 

Další velice úspěšnou kategorií jsou Jednoodrůdová červená vína. Itálie je známá bohatostí lokálních odrůd a tyto odrůdy dávají pěkná vína. A jak je vidět, náš výběr červených vín zaujala i odbornou porotu :-)

Etna Rosso DOC 2019 (odr. Nerello Mascalese), další z negociantských pokladů vinaře Antonio Sasa, bylo porotou oceněno 94 body a získalo titul Šampión kategorie / Prague Wine Champion společně se ziskem Velké zlaté medaile a titulu Prague Premium Gold.

Grignolino d’Asti DOC 2021‚ vinařství Agostino Pavia, bylo porotou oceněno 92 body a získalo titul Regionální šampión (Nejlepší červené jednoodrůdové víno z  Piemontu)a Velkou zlatou medaili (tituly Prague Regional Champion a Prague Premium Gold).

Il Palazzo 2018 (Conero DOCG, odr. Montepulciano)‚ vinařství Piantate Lunghe, bylo porotou oceněno 93 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

Tullum DOCG Rosso 2017 (odr. Montepulciano)‚ vinařství Vigneti Radica, bylo porotou oceněno 92 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

Sagrantino di Montefalco DOCG 2016‚ vinařství Goretti Vini, bylo porotou oceněno 92 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

APOCA 2017 (Sagrantino di Montefalco DOCG)‚ vinařství Plani Arche, bylo porotou oceněno 91 bodem a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

La Ueca 2019 (Dolcetto d’Acqui DOC Superiore)‚ vinařství Ivaldi Franco, bylo porotou oceněno 91 bodem a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

Laccento 2019 (Ruché di Castagnole Monferrato DOCG)‚ vinařství Montalbera, bylo porotou oceněno 91 bodem a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

Puglia IGT Primitivo 2020‚ vinařství Cantina Ariano, bylo porotou oceněno 91 bodem a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

Kora 2017 (Lazio IGT Nero Buono)‚ vinařství Cincinnato, bylo porotou oceněno 91 bodem a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

Ercole 2017 (Lazio IGT Nero Buono)‚ vinařství Cincinnato, bylo porotou oceněno 90 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

Vigna La Coste 2017 (Montepulciano d’Abruzzo DOC Riserva)‚ vinařství Barone Cornacchia, bylo porotou oceněno 90 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

Schioppettino 2020 (Friuli Colli Orientali DOC)‚ vinařství Spolert, bylo porotou oceněno 90 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

Valdiba 2020 (Dogliani DOCG, odr. Dolcetto)‚ vinařství Osvaldo Barberis, bylo porotou oceněno 90 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

A podobně jako u vín Nebbiolo teď už jen stručně, Zlatou medaili a titul Prague Gold získalo těchto 5 červených jednoodrůdových vín:

Puncin 2020 (Dogliani DOCG, odr. Dolcetto)‚ vinařství Osvaldo Barberis.

Conero Rosso DOC 2016 (odr. Montepulciano)‚ vinařství Piantate Lunghe.

Tazzelenghe IGT delle Trevenezie 2016‚ vinařství Tenuta Beltrame.

Polluce 2019 (Lazio IGT Nero Buono)‚ vinařství Cincinnato.

Colle Cupo 2018 (Controguerro DOC Rosso Riserva, odr. Montepulciano d‘Abruzzo)‚ vinařství Barone Cornacchia.

Celkem 20 medailí, z toho 14 Velkých zlatých včetně jednoho Šampióna a jednoho Regionálního šampióna, 5 Zlatých a 1 Stříbrná pro naše jednoodrůdová červená vína! Pokud chcete ochutnat vína z odrůdy Grignolino, Nero Buono, Ruché, Schioppettino nebo Tazzeleghe, se kterými se běžně v nabídce jiných dovozců nesetkáte, podívejte se do nabídky na Víno pro Vás :-)

 

A ještě krátce k dalším kategoriím:

Kategorie Vína z odrůdy Cabernet Sauvignon

Der Aristokrat 2018 (qualitatswein), vinařství Eichenwald Weine bylo porotou oceněno 89 body a získalo Zlatou medaili a titul Prague Gold.

 

Kategorie Vína z odrůdy Merlot

Merlot 2021 (Friuli Colli Orientali DOC), vinařství Spolert bylo porotou oceněno 91 bodem a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

Das Hohe Ross 2019 (qualitatswein), vinařství Eichenwald Weine bylo porotou oceněno 89 body a získalo Zlatou medaili a titul Prague Gold.

 

Kategorie Vína z odrůdy Pinot Noir

Pinot Noir 2017 (qualitatswein), vinařství Judith Beck bylo porotou oceněno 89 body a získalo Zlatou medaili a titul Prague Gold.

 

Kategorie Vína z odrůdy Syrah/Shiraz

Syrah 2019 (qualitatswein), vinařství Martin Reinfeld bylo porotou oceněno 93 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

 

Co dodat? Držte nám a našim vínům palce do posledního, 4. kola soutěže! A hlavně také objednávejte a přesvědčte se ‚na vlastní patro‘! :-) :-) :-)

 

Srdečně Vás zdravím a přeji Vám příjemné zážitky s dobrými lidmi a pěknými víny, třeba s těmi výše uvedenými. Určitě si zaslouží Vaši pozornost.

 

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne