Kategorie

Slevy

Výsledky 2. kola soutěže Prague Wine Trophy: Regionální šampión, Platinová medaile a Velká zlatá medaile pro naše vína

 (0)    0

Výsledky 2. kola soutěže Prague Wine Trophy: Regionální šampión, Platinová medaile a Velká zlatá medaile pro naše vína
5. 7. 2022   

Vážení přátelé pěkných vín,

Přináším Vámi aktuální informaci o výsledcích 2. kola soutěže Prague Wine Trophy 2022. Tentokrát se bude jednat – na rozdíl od ostatních kol – o krátkou informaci, složení kategorií v 2. kole se s naší nabídkou víceméně míjí. Do soutěže jsme poslali jen dvě vína, po jednom v kategorii vína z odrůdy Chardonnay a vína z odrůdy Veltlínské zelené. Ale ani v tomto malém počtu se naše vína neztratila: dvě vína v soutěži = dvě Velké zlaté medaile. :-)     

A zde jsou naše ohodnocená vína:

Kategorie Vína z odrůdy Chardonnay

Bevion Selezione 2019 (Piemonte DOC Chardonnay) z vinařství Boeri Alfonso, byla porotou oceněna 95 body a získalo titul Regionální šampión (Nejlepší Chardonnay z Evropy)a Platinovou medaili (tituly Prague Regional Champion a Prague Platinum). Pouze jedno víno Chardonany (původem z Austrálie) bylo oceněno lépe, ale zde je rozdíl jednoho bodu vyvážen cenou vína, která je poněkud ‚z jiného světa‘: vítězné víno si můžete koupit za cenu zhruba 5x větší než cena našeho vína Bevion Selezione. Otázka zní, je rozdíl 95 a 96 bodů tak zásadní a není lepší si koupit a užít 5 láhví 95-kových než jednu láhev 96-kovou? :-)

Kategorie Vína z odrůdy Veltlínské zelené

Leithaberg DAC Weiss 2020 z vinařství Martin Reinfeld bylo oceněno 91 bodem a získalo Velkou zlatou medaili (titul Prague Premium Gold).

V naší nabídce můžete najít také vína z vinařství Weingut Humer, které však vína do soutěže PWT posílá svým jménem. V letošní soutěži byla jejich vína ohodnocena následovně:

Grüner Veltliner „Classic“ 2021 (Weinviertel DAC) bylo oceněno 92 body a získalo Velkou zlatou medaili (titul Prague Premium Gold).

Grüner Veltliner „Ried Kronberg“ 2020 (Weinviertel DAC Reserve) bylo oceněno 91 bodem a získalo Velkou zlatou medaili (titul Prague Premium Gold).

Tři vína Grüner Veltliner „Ried Lenischberg“ 2021, Grüner Veltliner „Ried Steinbruch“ 2021 a Grüner Veltliner „Schone Stunden“ 2021 byla shodně oceněna 88 body a získala Zlatou medaili (titul Prague Gold).

 

Co dodat? Držte nám a našim vínům palce do dalších kol soutěže! A hlavně také objednávejte a přesvědčte se ‚na vlastní patro‘! ;-) ;-) ;-)

 

Srdečně Vás zdravím a přeji Vám příjemné zážitky s dobrými lidmi a pěknými víny, třeba s těmi výše uvedenými. Určitě si zaslouží Vaši pozornost.

 

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne