Kategorie

Slevy

Výsledky 2. kola soutěže Prague Wine Trophy 2020: Regionální šampión a Velká zlatá medaile pro naše vína!

 (0)    0

Výsledky 2. kola soutěže Prague Wine Trophy 2020: Regionální šampión a Velká zlatá medaile pro naše vína!
19. 7. 2020   

Vážení přátelé pěkných vín,

 

Tento týden byly uveřejněny další výsledky soutěže Prague Wine Trophy 2020. V 2. kole bývala naše účast v minulosti pouze symbolická – zajímala nás pouze kategorie Vína z odrůdy Chardonnay. V letošním roce jsme po několika letech poslali vína také do kategorie Vína z odrůdy Zweigeltrebe. V obou kategoriích dosáhla naše vína pěkného úspěchu, i když to není taková ‚masovka‘ jako u vín v kategorii Vína z odrůdy Barbera (v letošním roce 14 medailí pro naše vína Barbera!)  :-)   

 

A zde jsou naše oceněná vína:

Kategorie vín z odrůdy Chardonnay

Bevion Selezione 2018 (Piemonte DOC Chardonnay)‚ Chardonnay udělané ‚ve francouzském stylu‘, zrálo 12 měsíců v nových barrique soudcích. Vrchol produkce bílých vín vinařství Boeri Alfonso, víno bylo porotou oceněno 91 bodem a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold. Toto víno obvykle vínomilce rozděluje na tva tábory – jedněm chutná a to velice, zatímco druzí opovrhují takovým ‚dřevěným vínem‘, někteří dokonce přímo odmítají bílé víno školené v barrique soudku ochutnat J Podobně to bývá i s hodnocením na PWT, některé ročníky jsou vysoce ohodnoceny a jiné ‚zadupány‘ do země, i když styl vína je zhruba stálý. Zřejmě i u odborníků hraje roli subjektivní postoj k barikovaným bílým vínům. :-)

Ve skladu máme ještě ročník 2017, zkuste oba ročníky. ;-)    

 

Druhou obsazenou kategorií byla vína z odrůdy Zweigeltrebe

Zweigelt Reserve 2017 (Qualitätswein), biodynamické víno z vinařství Sepp Moser bylo porotou oceněno 89 body a získalo titul Regionální šampión /Nejlepší Zweigelt z Rakouska/ podpořený ziskem Zlaté medaile. Ocenění třetinu bodu pod hranicí pro zisk Velké zlaté medaile a také... titulu Šampión kategorie, o tak málo v hodnocení zaostal náš Zweigelt za vítězem. Trochu mne hřeje, že celkový vítěz kategorie pro odrůdu mému srdci tak blízkou je ‚od nás‘, z Moravy :-)

Zweigelt Ried Hedwighof 2017 (Qualitätswein), další biodynamické víno z vinařství Sepp Moser bylo porotou oceněno 86 body a získalo Zlatou medaili a titul Prague Gold.

Ukazuje se, že rozšíření naší nabídky vín Zweigeltrebe o vína z produkce vinařství Sepp Moser bylo správné, tato vína patří k tomu nejlepšímu, co můžeme ochutnat, a já jsem rád, že se o taková vína mohu s Vámi podělit. V této souvislosti mám pro Vás ještě avízo: v Rakousku se nám líbí stále více a rozhlížíme se po dalších partnerech. Již brzy Vám představíme nová vína z Rakouska v naší nabídce :-)

 

Co dodat? Držte nám a našim vínům palce do dalších kol soutěže! Vína do 3. kola soutěže budeme odevzdávat již za měsíc. A budou hodnocena vína z odrůdy Nebbiolo, další silná odrůda z Piemontu. :-)

A také – objednávejte, ochutnávejte a přesvědčte se o kvalitě našich vín ‚na vlastní patro‘! :-) :-) :-)

 

Srdečně vás zdravím a přeji příjemné zážitky s pěknými víny, třeba s těmi výše uvedenými. Určitě si zaslouží Vaši pozornost.

 

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne