Kategorie

Slevy

Výsledky 1. kola soutěže Prague Wine Trophy: 4x Regionální šampión a dlouhá řada Velkých zlatých medailí pro naše vína

 (1)    0

Výsledky 1. kola soutěže Prague Wine Trophy: 4x Regionální šampión a dlouhá řada Velkých zlatých medailí pro naše vína
7. 5. 2022   

Vážení přátelé pěkných vín,

Rád bych se s Vámi podělil o aktuální informaci o výsledcích soutěže Prague Wine Trophy 2022, kde naše vína více než zopakovala úspěch z předchozích ročníků. V 1. kole soutěže nás tradičně nejvíce zajímá kategorie vína z odrůdy Barbera a posledních letech i kategorie Jednoodrůdová bílá vína (ač jsme začali jako dovozci převážně červených vín, naše nabídka bílých odrůdových vín dosáhla také ‚impozantních‘ rozměrů – milovníci bílých vín a obzvláště ti, kteří chtějí ochutnat vína z odrůd, které nejsou v místních končinách tradiční, najdou u nás spoustu zajímavých bílých vín) a pak v menší míře i v kategoriích Růžová vína,  Šumivá a perlivá vína a vína z odrůdy Muškát respektive Rulandské šedé. Výsledek našich vín: naše vína získala 4 tituly Regionální šampión a celkem 42 našich vín získalo medaili, z toho 21 vín získalo Velkou zlatou medaili za hodnocení nad 90 bodů(!), 20 vín získalo Zlatou medaili a jedno víno získalo Stříbrnou medaili. Tento počet a také to, že polovina našich oceněných získala Velkou zlatou medaili, myslím, vypovídá o kvalitě vín v naší nabídce.       

A zde jsou naše ohodnocená vína:

Kategorie Vína z odrůdy Barbera

Pörlapa 2018 (Barbera d’Asti DOCG Superiore)‚ vlajková loď vinařství Boeri Alfonso, byla porotou oceněna 92 body a získala Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold. Stejné bodové ohodnocení jako Šampión, na ‚pomocné body‘ zvítězilo jiné víno. U vína Porlapa je Velká zlatá medaile pravidlem, přesvědčit se můžete na řadě minulých ročníků – v archivu máme několik ročníků z let 2008 - 2017 :-)

Lequilibrio 2014 (Barbera d’Asti DOCG Superiore)‚ vinařství Montalbera, byla porotou oceněna 90 body a získala Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold. Podobně jako u vína Porlapa máme i u vína Lequilibrio na skladu ještě vína ročníku 2011 - 2013 (a už i ročníku 2018, který zatím necháváme ležet a aktivně jej nenabízíme), která v předchozích letech získala Velkou zlatou medaili. Další zajímavý tip na vertikální degustaci :-)

Nuda 2016 (Barbera d’Asti DOCG Superiore)‚ vinařství Montalbera, byla porotou oceněna 90 body a získala Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold. Limitovaná edice vína pod záštitou majitele vinařství.

Blina 2019 (Barbera d’Asti DOCG)‚ vinařství Agostino Pavia, byla porotou oceněna 90 body a získala Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold. Výtečné ocenění pro toto ‚základní‘ víno!

Dalších 9 vín získalo Zlatou medaili a titul Prague Gold:

Le Marescialla 2018 (Barbera d’Asti DOCG Superiore), Moliss 2018 (Barbera d’Asti DOCG Superiore) a Casareggio 2020 (Barbera d’Asti DOCG) z vinařství Agostino Pavia,

Martinette 2018 (Barbera d’Asti DOCG Superiore) a Barbera d’Asti DOCG 2020 z vinařství Boeri Alfonso,

Barbera d’Alba DOC 2020 z vinařství Cascina Gomba Boschetti

Barbera d’Alba DOC 2018 z vinařství Cascina Massara

Cesca 2019 (Barbera d’Alba DOC, BIO) z vinařství Osvaldo Barberis

Derio 2019 (Colli Tortonesi DOC Barbera) z vinařství Pogio Giuseppe Paolo

Celkem 13 medailí, z toho 4 Velké zlaté a 9 Zlatých (z nich 3 získala ocenění 89 bodů, tedy jen krůček od Velké zlaté medaile) pro naše vína Barbera! Už dávno neplatí, že vína Barbera jsou méně kvalitní vína, která si dělají vinaři pro sebe a na prodej dělají víny z ‘kvalitnějších’ odrůd. Dnes už se nejlepší vína Barbera mohou směle srovnávat s víny Nebbiolo. A bezkonkurenčně nejlepší výběr vín Barbera najdete na Víno Pro Vás! :-)

Zde bych rád zmínil, že do ‚první desítky‘ nejlepších vín kategorie Barbera patří šest našich vín doplněných pouze čtyřmi dalšími víny od ostatních dovozců. Prostě, „na Barberu je tady Šamla“ :-) :-) :-)

 

Další velice úspěšnou kategorií, vlastně ještě úspěšnější než vína z odrůdy Barbera, jsou Jednoodrůdová bílá vína. Před lety jsme začali s nabídkou převážně červených, ale při ochutnávání vín od dalších a dalších vinařů, narážíme na zajímavá bílá vína. A když jsme před časem prošli naši (stále se rozšiřující) nabídku bílých vín, našli jsme spoustu zajímavých a kvalitních vín. Až mne samotného ten počet překvapil. Zdá se, že bílá vína se nám postupně ‚dostávají pod kůži‘ ;-) A jak je vidět, naše vína zaujala i odbornou porotu :-)

Il Moggio 2019 (Umbria IGT Grechetto)‚ vinařství Goretti Vini, bylo porotou oceněno 94 body a získalo titul Regionální šampión (Nejlepší bílé jednoodrůdové víno z Itálie mimo Piemont)a Velkou zlatou medaili (tituly Prague Regional Champion a Prague Premium Gold).

Longhera 2019 (Vermentino di Sardegna DOC)‚ vinařství Carpante, bylo porotou oceněno 94 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

Frinas 2019 (Vermentino di Sardegna DOC)‚ vinařství Carpante, bylo porotou oceněno 93 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

Ronchetto 2019 (Colli Tortonesi DOC Timorasso)‚ vinařství Poggio Giuseppe Paolo, bylo porotou oceněno 92 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

Controguerra Pecorino DOC 2021‚ vinařství Barone Cornacchia (nové vinařství v naší nabídce), bylo porotou oceněno 92 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

Greco di Tufo DOCG 2020‚ vinařství Le Masciare, bylo porotou oceněno 91 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

Fiano di Avelino DOCG 2020‚ vinařství Le Masciare, bylo porotou oceněno 91 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

Irpinia Falanghina DOC 2021‚ vinařství Le Masciare, bylo porotou oceněno 91 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

Colli Perugini DOC Grechetto 2021‚ vinařství Goretti Vini, bylo porotou oceněno 91 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

La Fornace 2020 (Gavi DOCG, tedy odrůda Cortese)‚ vinařství Bergaglio Cinzia, bylo porotou oceněno 91 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

Grifone delle Roveri 2020 (Gavi DOCG di Gavi, tedy odrůda Cortese)‚ vinařství Bergaglio Cinzia, bylo porotou oceněno 90 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

Controguerra Passerina DOC 2021‚ vinařství Barone Cornacchia (nové vinařství v naší nabídce), bylo porotou oceněno 90 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

Enyo 2019 (Lazio IGT Bellone)‚ vinařství Cincinnato, bylo porotou oceněno 90 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

Puntinata 2020 (Lazio IGT Malvasia del Lazio)‚ vinařství Cincinnato, bylo porotou oceněno 90 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

Puglia IGT Falanghina 2021‚ vinařství Cantina Ariano, bylo porotou oceněno 90 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

A podobně jako u vín Barbera teď už jen stručně, Zlatou medaili a titul Prague Gold získalo těchto 9 vín:

Cocciuto 2021 (Vino Bianco, odr. Pecorino) a Solerzia 2021 (Vino Bianco, odr. Passerina) z vinařství Cantina di Paglia (nové vinařství v naší nabídce)

Lugana DOC 2021 (odr. Trebbiano) a Soave DOC 2021 (odr. Garganega) z vinařství Scriani

Roero Arneis DOCG 2020 z vinařství Cascina Gomba Boschetti

Sogno di Volpe Bianco 2020 (Puglia IGT Bombino Bianco) z vinařství Cantina Ariano  

Trebbiano d’Abruzzo DOC Superiore 2021 z vinařství Barone Cornacchia (nové vinařství v naší nabídce)

Ribolla Gialla 2019 (IGT Venezia Giulia) z vinařství Tenuta Beltrame

Castore 2020 (Lazio IGT Bellone) z vinařství Cincinnato

Celkem 24 medailí, z toho 15 Velkých zlatých medailí včetně jednoho Regionálního šampióna a 9 Zlatých medailí (z nich 3 vína získala ocenění 89 bodů, tedy jen krůček od Velké zlaté medaile) pro naše jednoodrůdová bílá vína! Už neplatí, že u nás najdete pouze pěkná červená vína. V bílých vínech jsme pro Vás našli a dovezli mnoho pěkných vín, která jsou často z odrůd u nás málo obvyklých nebo i zcela neznámých. Pokud chcete ochutnat vína z odrůdy Bellone, Bombino Bianco, Garganega, Nascetta nebo Passerina, asi se musíte podívat do naší nabídky :-)

A ještě krátce k dalším kategoriím:

Kategorie Vína z odrůdy Rulandské šedé

Pinot Grigio 2021 (Umbria IGT), vinařství Goertti Vini bylo porotou oceněno 90 body a získalo titul Regionální šampión (Nejlepší Rulandské šedé/Pinot Grigio z Itálie)a Velkou zlatou medaili (tituly Prague Regional Champion a Prague Premium Gold).

Kategorie Vína z odrůdy Muškát

Gelber Muskateller 2021‚ vinařství Martin Reinfeld bylo porotou oceněno 88 body a získalo titul Regionální šampión (Nejlepší Muškát z Rakouska)a Zlatou medaili (tituly Prague Regional Champion a Prague Gold).

Kategorie Šumivá a perlivá vína

Ribota 2020 (Moscato d’Asti DOCG), vinařství Boeri Alfonso bylo porotou oceněno 90 body a získalo titul Regionální šampión (Nejlepší Šumivé nebo perlivé víno z Itálie – včetně vín jako jsou Prosecco nebo Franciacorta) a Velkou zlatou medaili (tituly Prague Regional Champion a Prague Premium Gold).

kategorie Růžová vína

Sogno di Volpe Rosato 2021 (Puglia IGT Rosato, odr. Nero di Troia) z vinařství Cantina Ariano získalo Zlatou medaili a titul Prague Gold.

Rosé 2021 (kupáž odrůd Cabernet Sauvignon a Syrah) z vinařství Martin Reinfeld získalo Stříbrnou medaili a titul Prague Silver.

 

Co dodat? Držte nám a našim vínům palce do dalších kol soutěže! A hlavně také objednávejte a přesvědčte se ‚na vlastní patro‘! :-) :-) :-)

 

Srdečně Vás zdravím a přeji Vám příjemné zážitky s dobrými lidmi a pěknými víny, třeba s těmi výše uvedenými. Určitě si zaslouží Vaši pozornost.

 

František Šamla

 (1)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne