Kategorie

Slevy

Výsledky 1. kola soutěže Prague Wine Trophy 2020: Šampión kategorie, Regionální šampión a dlouhá řada (velkých) zlatých medailí pro naše vína!

 (0)    0

Výsledky 1. kola soutěže Prague Wine Trophy 2020: Šampión kategorie, Regionální šampión a dlouhá řada (velkých) zlatých medailí pro naše vína!
25. 5. 2020   

Vážení přátelé pěkných vín,

Rád bych se s Vámi podělil o aktuální informaci o výsledcích soutěže Prague Wine Trophy 2020, kde naše vína více než zopakovala úspěch z předchozích ročníků. V 1. kole soutěže nás tradičně nejvíce zajímá kategorie vína z odrůdy Barbera, v letošním roce jsme dosáhli pěkného úspěchu i v kategorii Šumivá a  perlivá vína. Výsledek našich vín: celkem 19 našich vín získalo medaili, z toho dva šampióni – jeden Šampión kategorie a jeden ‚malý‘ Regionální šampión – a 8 vín získalo Velkou zlatou medaili!    

A zde jsou naši premianti:

Kategorie Barbera

La Maresciala 2016 (Barbera d’Asti DOCG Superiore)‚ vlajková loď‘ vinařství Agostino Pavia byla porotou oceněna 93 body a získala titul Šampión kategorie a Velkou zlatou medaili (Prague Wine Champion a Prague Premium Gold). Že se jedná o skutečně povedené víno svědčí i vítězství v Grand testu časopisu  Wine & Degustation (březen 2020) a 97 bodů udělených časopisem Decanter!   

Pörlapa 2016 (Barbera d’Asti DOCG Superiore)‚ vlajková loď‘ vinařství Boeri Alfonso byla porotou oceněna 92 body a získala Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold. U tohoto vína je Velká zlatá medaile pravidlem, přesvědčit se můžete na řadě minulých ročníků – v archivu máme všechny ročníky od 2008 do 2015 ;-)    

Martinette 2016 (Barbera d’Asti DOCG Superiore)‚ vinařství Boeri Alfonso bylo porotou oceněno 91 bodem a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold. Výtečné víno v poměru kvalita/cena, dlouhodobě nejprodávanější víno v naší nabídce! Máme na skladu ještě víno Martinette 2015, které získalo Velkou zlatou medaili v loňském roce. :-)

Nuda 2015 (Barbera d’Asti DOCG Superiore)‚ jedno z vrcholných vín vinařství Montalbera, byla porotou oceněna 91 bodem a získala Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold. Osobní ‚projekt‘ majitele Franco Morando a předního sommeliéra Luca Martini – v každém roce vzniká pouze 999 očíslovaných láhví tohoto vína. O kvalitě vína vypovídá i ocenění 3 skleničky Gambero Rosso! Kromě vína ročníku 2015, máme na skladě ještě několik láhví ročníku 2013, pokud by měl někdo zájem o srovnání. :-)

Zde bych rád zmínil, že čtyři výše zmíněná vína jsou i čtyři nejlepší vína kategorie Barbera – až na pátém místě se umístilo nejlepší víno od jiného dovozce! Prostě, „na Barberu je tady Šamla“ :-)  :-)  :-)  

Bionzo 2017 (Barbera d’Asti DOCG Superiore)‚ vinařství La Carlina bylo porotou oceněno 90 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold. Na skladu aktuálně máme víno Bionzo 2016, které získalo Velkou zlatou medaili v loňském roce. U vína Bionzo 2017 jsme dovezli první menší objednávku, kterou jste mám překvapivě vykoupili. Již jednáme s vinařstvím o další dodávce a předpokládáme, že víno Bionzo 2017 bude k dispozici za dva týdny. Pokud máte o toto víno zájem, můžete si je objednat již teď. Jako omluvu a kompenzaci za čekání Vám při doručení poskytneme 10% slevu.   

Barbera d’Alba DOC 2017‚ vinařství La Ca Nova byla porotou oceněna 90 body a získala Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold. Jedno z mych nejoblíbenějších vín. Máme na skladu ještě menší zásobu vín Barbera d‘Alba ročníku 2016, které získalo Velkou zlatou medaili v loňském roce. :-)

La Balzana 2016 (Barbera d’Asti DOCG Superiore)‚ jedno z vrcholných vín vinařství Ivaldi Franco, byla porotou oceněna 90 body a získala Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold. O kvalitě vína vypovídá i ocenění na Vinitaly 2019: 5Stars Wines a zařazení mezi nejlepší vína Itálie pro rok 2019!

Lequilibrio 2013 (Barbera d’Asti DOCG Superiore)‚ další z vín vinařství Montalbera, byla porotou oceněna 89 body a získala Zlatou medaili a titul Prague Gold (třetinu bodu pod hranicí pro Velkou zlatou medaili). Na skladu máme ještě vína Lequilibrio ročníku 2011 a 2012, která v předchozích letech získala Velkou zlatou medaili. Necháme ročník 2013 ještě odpočinout a nazrát ke kráse. :-)

Derio 2015 (Colli Tortonesi DOC Barbera), vinařství Poggio Paolo bylo porotou oceněno 89 body (se stejným výsledkem jako předchozí víno) a získalo Zlatou medaili a titul Prague Gold. Máme na skladu ještě posledních několik láhví vína ročníku 2012, které získalo Zlatou medaili v loňském roce. :-)

Barbera d’Asti DOCG 2018, třetí víno vinařství Boeri Alfonso, získala Zlatou medaili a titul Prague Gold. Podobně jako výše uvedené víno Martinette, výtečné víno v poměru kvalita/cena a dlouhodobě jedno z nejprodávanějších vín v naší nabídce – hledejte víno pod 200 Kč s takovým oceněním!

Casareggio 2018 (Barbera d’Asti DOCG)‚ vinařství Agostino Pavia, získalo Zlatou medaili a titul Prague Gold. Další výtečné víno v poměru kvalita/cena, které si zaslouží Vaši pozornost. :-)

Barbera d’Alba DOC Superiore 2017 a Barbera d’Alba DOC 2017 dvě vína z vinařství Cascina Massara, obě získala Zlatou medaili a titul Prague Gold. Podobně jako u vína Bionzo výše, aktuálně nám tato vína na skladu chybí. Ale už jsou na cestě a příští týden budou k dispozici. I zde můžete objednávat již teď a využít slevy 10% z ceny vína. :-)

Cesca 2017 (Barbera d’Alba DOC, BIO)‚ vinařství Osvaldo Barberis získala Stžíbrnou medaili a titul Prague Silver. Tentokrát ne přesvědčivý výsledek, ale předchozí ročník získal v loňském roce Velkou zlatou medaili – máme na skaldu posledních nekolik láhví tohto ročníku.

Celkem 14 medailí, z toho 8 Velkých zlatých korunovaných Šampiónem kategorie, pro naše vína Barbera! Už dávno neplatí, že vína Barbera jsou méně kvalitní vína, která si dělají vinaři pro sebe a na prodej dělají víny z ‘kvalitnějších’ odrůd. Dnes už se nejlepší vína Barbera mohou směle srovnávat s víny Nebbiolo. A bezkonkurenčně nejlepší výběr vín Barbera najdete na Víno Pro Vás! :-)

 

Druhou úspěšnou kategorií jsou Šumivá a perlivá vína

Brut (Vino Spumante), sekt (kupáž Chardonany a Pinot Noir) vyrobený metodou Charmat z vinařství Boeri Alfonso bylo porotou oceněno 90 body a získalo titul Regionální šampión /Nejlepší bílé šumivé nebo perlivé víno z Itálie/ podpořený ziskem Velké zlaté medaile a titulu Prague Premium Gold. Výborný výsledek v konkurenci vín Prosecco a Franciacorta! :-)

Ribota 2019 (Moscato d’Asti DOCG)‚ vinařství Boeri Alfonso získala Zlatou medaili a titul Prague Gold.

Brachetto d’Acqui DOCG 2019‚ vinařství Ivaldi Franco získala Zlatou medaili a titul Prague Gold. Zatímco předchozí víno Moscato je již tradiční součást naší nabídky, typově podobné víno Brachetto je relativní novinka a v soutěži PWT poprvé. Moscato z bílých hroznů se prezentuje květinovými vůněmi a chutěmi, zatímco čevené Brachetto z modrých hroznů se prezentuje spíše ovocnými vůněmi a chutěmi. Perlení, nízký alkohol a vyšší obsah zbytkového cukru je společný pro obě vína. Zkuste obě a porovnejte :-)

 

Dvě výšeuvedené kategorie doplňují dvě vína v kategorii Bílá jednoodrůdová vína

Grifone delle Roveri 2018 (Gavi DOCG di Gavi)‚ vinařství Bergaglio Cinzia získalo Zlatou medaili a titul Prague Gold. O kvalitě tohoto vína svědčí i 3. místo v Grand testu vín Gavi DOCG di Gavi pořádaném časopisem Wine & Degustation (č. 7-8, 2019). A shodou okolností, tento týden přijede zásilka z Itálie, ve které budou vína Grifone delle Roveri ročníku 2019. Zajímavé srovnání obou ročníků, dokud nevyprodáme oceněný ročník.

Serafina 2018 (Langhe DOC Favorita)‚ z vinařství La Carlina byla porotou oceněna 85 body a získalo Stříbrnou medaili a titul Prague Silver.

 

Co dodat? Držte nám a našim vínům palce do dalších kol soutěže! A snad také objednávejte a přesvědčte se ‚na vlastní patro‘! :-) :-) :-)

 

Srdečně vás zdravím a přeji příjemné zážitky s dobrými víny, třeba s těmi výše uvedenými. Určitě si zaslouží Vaši pozornost.

 

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne