Kategorie

Slevy

Výsledky 1. kola soutěže Prague Wine Trophy 2019

 (0)    0

Výsledky 1. kola soutěže Prague Wine Trophy 2019
14. 4. 2019   

Vážení přátelé pěkných vín,

 

Rád bych se s Vámi podělil o aktuální informaci o výsledcích soutěže Prague Wine Trophy 2019, kde naše vína více než zopakovala úspěch z předchozích ročníků. V 1. kole soutěže nás tradičně nejvíce zajímá kategorie vína z odrůdy Barbera., v letošním roce jsme dosáhli pěkného úspěchu i v kategorii Bílá jednoodrůdová vína. Výsledek našich vín: celkem 19 našich vín získalo medaili, z toho 10 vín získalo Velkou zlatou medaili!    

A zde jsou naši premianti:

Kategorie Barbera

Pörlapa 2015 (Barbera d’Asti DOCG Superiore)‚ vlajková loď‘ vinařství Boeri Alfonso byla porotou oceněna 93 body a získala Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold. U tohoto vína je Velká zlatá medaile pravidlem, přesvědčit se můžete na řadě minulých ročníků – v archivu máme všechny ročníky od 2008 do 2014 ;-)    

Martinette 2015 (Barbera d’Asti DOCG Superiore)‚ vinařství Boeri Alfonso bylo porotou oceněno 93 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold. Výtečné víno v poměru kvalita/cena, dlouhodobě nejprodávanější víno v naší nabídce :-)

Barbera d’Asti DOCG 2017, třetí víno vinařství Boeri Alfonso, zůstala těsně pod vrcholem, porotou byla oceněna 89 body a získala Zlatou medaili a titul Prague Gold. Podobně jako předchozí Martinette, výtečné víno v poměru kvalita/cena a dlouhodobě jedno z nejprodávanějších vín v naší nabídce – hledejte víno pod 200 Kč s takovým oceněním!

Blina 2016 (Barbera d’Asti DOCG)‚ vinařství Agostino Pavia byla porotou oceněna 92 body a získala Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold. Další výtečné víno v poměru kvalita/cena, zatím nováček v naší nabídce.

Moliss 2016 (Barbera d’Asti DOCG Superiore)‚ vinařství Agostino Pavia bylo porotou oceněno 91 bodem a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

Casareggio 2017 (Barbera d’Asti DOCG)‚ vinařství Agostino Pavia bylo porotou oceněno 90 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold. Další výtečné víno v poměru kvalita/cena, které si zaslouží Vaši pozornost. Vína Barbera z vinařství Agostino Pavia jsme do naší nabídky zařadili na podzim a zdá se, že to byla šťastná volba. Vinice tohoto vinařství se nachází ‚přes kopec‘ od vinařství Boeri Alfonso, asi dobrý terroir pro vína Barbera (viz i následující víno). :-)

Bionzo 2016 (Barbera d’Asti DOCG Superiore)‚ vinařství La Carlina byla porotou oceněna 92 body a získala Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold. Vinařství, které brzy rozšíří naši nabídku. Vína vinařství La Carlina nenajdete na našem e-shopu. Dovezli jsme menší zásobu jejich vín, pokud máte zájem ochutnat víno Barbera Bionzo nebo další vína z produkce La Carlina již teď, napište mi, pošlu podrobnost o aktuálně dostupných vínech. Předpokládám, že první ‚komerční‘ dodávku dovezeme v květnu. Tehdy se vína La Carlina objeví na e-shopu. A mimochodem, „Bionzo“ je jméno osady, kde najdeme vinici, ze které pochází toto víno. A není náhodou, ze v osadě Bionzo žije a má vinice rodina Boeri ;-)

Barbera d’Alba DOC 2016‚ vinařství La Ca Nova byla porotou oceněna 92 body a získala Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold. Vinařství La Ca Nova jsme do naší nabídky zařadili loni na jaře, a to především kvůli jejich výtečným vínům Barbaresco, ale i Barbera je nádherná – zařadila se hned mezi má nejoblíbenější vína :-)

Cesca 2016 (Barbera d’Alba DOC, BIO)‚ vinařství Osvaldo Barberis byla porotou oceněna 92 body a získala Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold. Vinařství Osvaldo Barberis je v naší naší nabídce kvůli jejich vínům Dolcetto produkovaným v denominaci Dogliani DOCG, ale je vidět, že i ‚doplňkovou‘ odrůdu Barbera umí dobře.

Froi 2016 (Barbera d’Alba DOC Superiore)‚ vinařství Massimo Rivetti byla porotou oceněna 91 bodem a získala Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold. Vinařství Massimo Rivetti je další kandidát na zařazení do naší nabídky. I zde máme menší zásobu zkušebních vín, pokud máte zájem vína ochutnat a ohodnotit a stát se jedním z těch, kdo rozhodnou zda a která vína Rivetti budou v naší nabídce, napište mi. Pro ‚zkušební hodnotitele‘ budou ceny speciální (platí i pro La Carlina) :-)

Derio 2012 (Colli Tortonesi DOC Barbera), vinařství Poggio Paolo bylo porotou oceněno 88 body a získalo Zlatou medaili a titul Prague Gold.

Celkem 11 medailí, z toho 9 Velkých zlatých, pro naše vína Barbera! Bohužel, ani takové výsledky nestačily na titul šampióna kategorie – sportovně řečeno, víno Porlapa získalo opět ‚pouze‘ stříbrnou medaili, přičemž letošní šampión získal ocenění 94 bodů. Mimochodem, celkem 16 vín Barbera získalo Velkou zlatou medaili za hodnocení nad 90 bodů a průměr všech hodnocených vín v kategorii Barbera byl 91,5 bodu! Zdaleka nejlepší výsledky mezi všemi kategoriemi. Už dávno neplatí, že vína Barbera jsou méně kvalitní vína, která si dělají vinaři pro sebe a na prodej dělají víny z ‘kvalitnějších’ odrůd. Dnes už se nejlepší vína Barbera mohou směle srovnávat s víny Nebbiolo :-)

 

Kategorie Bílá jednoodrůdová vína

Ronchetto 2016 (Colli Tortonesi DOC Timorasso), vinařství Poggio Paolo bylo porotou oceněno 92 body a získalo titul Regionální šampión /Nejlepší bílé jednoodrůdové víno z Itálie/ podpořený ziskem Velké zlaté medaile a titulu Prague Premium Gold.

San Rocco 2018 (Roero Arneis DOCG)‚ vinařství Cascina Ciapat di Bertello zůstalo těsně pod vrcholem, porotou bylo oceněno 89 body a získalo Zlatou medaili a titul Prague Gold.

Grechetto 2017 (Colli Perugini DOC Grechetto)‚ vinařství Goretti Vini bylo porotou oceněno 88 body a získalo Zlatou medaili a titul Prague Gold.

I Classici Falanghina 2018 (Puglia IGT Falanghina)‚ vinařství Cantina Ariano byla porotou oceněna 87 body a získala Zlatou medaili a titul Prague Gold.

Sogno di Volpe Bianco 2018 (Puglia IGT Bombino Bianco, BIO)‚ opět z vinařství Cantina Ariano bylo porotou oceněno 87 body a získalo Zlatou medaili a titul Prague Gold.

Ca d‘Nucent 2018 (Alto Monferrato DOC Cortese – ‚nepravé‘ víno Gavi)‚ vinařství Ivaldi Franco bylo porotou oceněno 87 body a získalo Zlatou medaili a titul Prague Gold.

Serafina 2017 (Langhe DOC Favorita)‚ z vinařství La Carlina byla porotou oceněna 86 body a získalo Zlatou medaili a titul Prague Gold.

Celkem 7 Zlatých medailí pro naše bílá vína, podpořených ziskem jednoho titulu Regionálního šampióna! To už začíná vypadat jako zajímavá kolekce :-)

 

Kategorie Šumivá a perlivá vína

Ribota 2018 (Moscato d’Asti DOCG)‚ vinařství Boeri Alfonso byla porotou oceněna 87 body a získala Zlatou medaili a titul Prague Gold.

 

Co dodat? Držte nám a našim vínům palce do dalších kol soutěže! A snad také objednávejte a přesvědčte se ‚na vlastní patro‘! :-) :-) :-)

 

Srdečně vás zdravím a přeji příjemné zážitky s dobrými víny, třeba s těmi výše uvedenými. Určitě si zaslouží Vaši pozornost.

 

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne