Kategorie

Slevy

Virtuální Galadegustace oceněných vín ze soutěže Prague Wine Trophy 2020

 (0)    0

Virtuální Galadegustace oceněných vín ze soutěže Prague Wine Trophy 2020
17. 1. 2021   

Vážení přátelé pěkných vín,


V tuto dobu jsme se pravidelně připravovali na Galadegustaci – přehlídku nejlepších vín uplynulého roku na
českém trhu podle hodnocení největší české soutěže s účastí mezinárodních vín Prague Wine Trophy organizované pod patronátem časopisu Víno & Styl. Kvůli aktuálním omezením v souvislosti s epidemií koronaviru se Galadegustace buhužel nemůže uskutečnit, alespoň ne v tradičním termínu. Věřme, že během roku se situace uklidní a v náhradním termínu se budeme moci setkat a oceněná vína spolu ochutnat. V této chvíli Vám nabízím možnost ‚virtuální Galadegustace‘ – výběr 12 vín, která byste měli možnost ochutnat na našem stánku v případě uskutečnění akce.

V sadě Virtuální Galadegustace najdete 12 vín oceněných v soutěži Prague Wine Trophy 2020, všechna získala Velkou zlatou medaili, se dvěma výjimkami – zařadil jsem dvě rakouská vína, která zůstala těsně pod hodnocením pro zisk Velké zlaté medaile, ale současně získala i titul Regionální šampión (nejlepší rakouské víno v kategorii) pro dvě typické středoevropské odrůdy Frankovka a Zweigeltrebe. Myslím, že pro Vás budouzajímavým zpestřením naší nabídky italských vín. Dvoj-karton této sady oceněných vín nabízíme za akční cenu 4,580 Kč včetně DPH, 1,000 Kč sleva ze standardní ceny těchto dvanácti vín 5,580 Kč. Cena sady není nízká, ale přináší Vám možnost ochutnat výběr skutečně výtečných vín. I zde platí, že kterékoliv víno z této sady, které Vás osloví, si můžete následně zakoupit v režimu 5 + 1 zdarma. :-)

Pokud Vám nevyhovuje můj osobní výběr, sestavte s svoji vlastní degustační sadu z oceněných vín - nabízím plošnou slevu na všechna vína oceněná v roce 2020: 7% při výběru 6 láhví, 12% při výběru 12 láhví a 15% při výběru 18 a více láhví. Objednávejte za standardní ceny, sleva Vám bude odečtena na faktuře (tj. neplaťte kartou při objednávce). Informace o našich oceněných vínech najdete buď u popisu vín samotných anebo v následujících aktualitách: celkový přehled výsledků soutěže PWT 2020 a podrobné výsledky jednotlivých kol: 1. kolo (odrůdová vína Barbera, Šumivá a perlivá vína a Bílá jednoodrůdová vína mimo vypsané kategorie), 2. kolo (odrůdová vína Chardonnay a Zweigeltrebe), 3. kolo (odrůdová vína Nebbiolo a Červená jednoodrůdová vína mimo vypsané kategorie) a 4. kolo (odrůdová vína Frankovka a Sangiovese, Bílá cuvée a Červená cuvée).  

Ve Virtuální Galadegustaci najdete tato vína:

Barolo DOCG 2016, vin. La Carlina, Piemont (Velká zlatá medaile za 94 bodů)

Massara 2015, Barolo DOCG, vin. Cascina Massara, Piemont (Velká zlatá medaile za 94 bodů)

Langhe DOC Nebbiolo 2018, vin. Gomba Boschetti, Piemont (Velká zlatá medaile za 90 bodů)

Bionzo 2017, Barbera d’Asti DOCG Superiore, vin. La Carlina, Piemont (Velká zlatá medaile za 90 bodů)

La Balzana 2016, Barbera d’Asti DOCG Superiore, vin. Ivaldi Franco, Piemont (Velká zlatá medaile za 90 bodů)

Verduno Pelaverga DOC 2019, vin. Cascina Massara, Piemont (Velká zlatá medaile za 90 bodů)

Messaggero 2012, Vino Nobile di Montepulciano DOCG, vin. Montemercurio, Toskánsko (Velká zlatá medaile za 93 bodů)

Valpolicella Ripasso DOC Classico Superiore 2018, vin. Scriani, Veneto (Velká zlatá medaile za 93 bodů)

Cannonau di Sardegna DOC 2018, vin. Carpante, Sardinie (Velká zlatá medaile za 90 bodů)

K devíti italským vínům jsem přidal i tři rakouská vína, věřím, že Vám přijdou k chuti:

Pannobile Weiss 2017, BIO qualitätswein, vin. Judith Beck, Burgenland (Velká zlatá medaile za 90 bodů), jediné bílé víno v sadě.

Zweigelt Reserve 2017, BIO qualitätswein, vin. Sepp Moser, Burgenland (titul Regionální šampión /nejlepší Zweigeltrebe z Rakouska/ a Zlatá medaile za 89 bodů)

Der Traubendieb 2018, qualitätswein, vin. Eichenwald Weine, Burgenland (titul Regionální šampión /nejlepší Frankovka z Rakouska/ a Zlatá medaile za 88 bodů)

Schválně jsem do výběru nezařadil vína ze tří nejoblíbenějších (= nejprodávanějších) vinařství Boeri Alfonso, La Ca Nova a Antonio Sasa, ať máte možnost ochutnat i vína z dalším vinařství produkujících neméně kvalitní a zajímavá vína :-) Navíc, vína z těchto tří vinařství si můžete zakoupit se slevou v rámci akce Zvýhodněný výběr měsíce ledna – nejprodávanější vína roku 2020.


P
řeji Vám krásné zážitky s pěknými víny v této ‚virtuální‘ Galadegustaci a těším se na Vaše postřehy a hodnocení k ochutnaným vínům. Budu rád, když si vzájemně vyměníme své názory k vínům alespoň na dálku, když to (zatím) není možné napřímo. 

 

Přeji Vám úspěšný vstup do nového roku a nám všem postupný návrat k normálnímu stylu života!

 

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne