Kategorie

Slevy

Testy vín Wine & Degustation 09/2021 a pozvánka na Vertikální ochutnávku Rýnských ryzlinků

 (1)    0

Testy vín Wine & Degustation 09/2021 a pozvánka na Vertikální ochutnávku Rýnských ryzlinků
22. 9. 2021   

Vážení přátelé pěkných vín,

Dříve než se dostanu k informaci o výsledcích testů aktuálně zveřejněných v časopisu Wine & Degustation č. 09/2021, dovolte mi připomenout krásnou ochutnávku vín Cincinnato, na které jsme opět po dlouhé odmlce společně sešli u sklenky pěkného vína. Pro ty, kteří se na ochutnávku nedostali, ať už jste neměli čas anebo se na ochutnávku nedostali – pro oba termíny byla kapacita zaplněna – nabízím možnost domácí degustace: objednejte si alespoň 6 různých vín Cincinnato (můžete i po dvou nebo více láhvích) a dostanete na tuto sadu slevu 10%. Při objednávce alespoň 10 různých vín Cincinnato dostanete slevu 15% (objednávejte za standardníceny, sleva bude uplatněna na konečné faktuře). Ale za to Vás poprosím o Vaši následnou informaci, jak Vám jednotlivá vína chutnala. Alespoň pro některá vína, která Vás obzvláště zaujmou, překvapí, nebo třeba i ‚zklamou‘ oproti Vašemu očekávání... J Aktuální nabídku vín Cincinnato naleznete zde.      

Další ochutnávku našch vín v nejbližších týdnech nechystáme, ale rád bych Vás upozornil na ochutnávku vín ‚z jiného soudku‘ – vertikální degustaci (ročníky 2012 – 2020) Rýnských ryzlinků z Žernoseckého vinařství (dříve Šlechtitelská stanice Žernoseky), která se koná ve čtvrtek 30.9. v 19:00 ve Vinotéce U Lachtana na Zborovské 8, Praha 5. Rýnské ryzlinky v naší nabídce (zatím) nenajdete, ale tato vína určitě stojí za ochutnání! Informace k této ochutnávce najdete na Facebook-u nebo se zeptejte na info@vinotekaulachtana.cz.

A teď k výsledkům našich vín v testech časopisu Wine & Degustation:

V aktuálně publikovaném čísle časopisu Wine & Degustation (číslo 02/2021) byl mimo jiné uveřejněn Grand test vín Saint-Émilion Grand Cru z oblasti Bordeaux. Naše víno Saintem ročníku 2016 z Chateau Saintayme bylo ohodnoceno 92 body a umístilo se na výborném 2. místě. Toto hodnocení vynikne i z pohledu ceny vína – všichni víme, že vína z Bordeaux nepatří mezi nejlevnější. Ale i mezi takovými se snažíme najít výtečná, a stále relativně cenově dostupná vína. Naše víno Saintem bylo mezi 7 nejlépe hodnocenými víny nejlevnější a až osmé v pořadí si můžete koupit za nižší cenu. To už také v našem víně něco vypovídá :-) A jak víno Saintem 2016 viděli porotci?

Kromě tématického Grand testu jsou v časopisu Wine & Degustation pravidelně publikovány také takzvané Testy měsíce, kde jsou zveřejňovány testy vín na trhu nových nebo ‚pozoru hodných‘. I zde jsme měli v aktuálním čísle tři velice pěkně hodnocená vína.

Dvě vína získala ocenění 5-hvězdiček neboli „víno vynikající až výjimečné“:

Massara 2015, Barolo DOCG z vinařství Cascina Massara di Burlotto (též Velká zlatá medaile v soutěži Prague Wine Trophy 2020, za 94 bodů)

Tullum Rosso DOCG 2017 (odrůda Montepulciano d’Abruzzo) z vinařství Vigneti Radica

Jedno víno získalo ocenění 4-hvězdičky neboli „víno velmi dobré“:

Porlapa 2016, Barbera d’Asti DOCG Superiore z vinařství Boeri Alfonso (též Velká zlatá medaile v soutěži Prague Wine Trophy 2020, za 92 bodů)

 

Dnes formálně nastává podzim, čas sychravých dnů a plískanic... Ať už je tak či onak, přeji Vám krásný čas, pohodu a jen pěkná vína ve sklence! Držte si pozitivní náladu a nenechte se těžkou dobou a aktuálními omezeními běžného života odradit od radostí a požitků, malých či větších J Věřme, že navzdory všem zmatkům ‚můžeme vidět světlo na konci tunelu‘ a že se opět vrátíme do ‚normálního‘ života. A opět se budeme setkávat a sdílet příjemné zážitky z pěkných vín, třeba těch výše uvedených :-)

 

Jan Šamla 

 (1)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne