Kategorie

Slevy

Testy našich vín v časopisu Víno & Styl č. 93

 (0)    0

Testy našich vín v časopisu Víno & Styl č. 93
20. 1. 2022   

Vážení přátelé pěkných vín,

Dnes bych Vám rád doporučil několik vín z naší nabídky, která byla kladně hodnocena odborníky – v aktuálně publikovaném čísle časopisu Víno & Styl (číslo 93, leden 2022) byla zmíněna celá řada našich vín.

V první řadě v tomto čísle vyšlo hodnocení 2. až 4. kola a shrnutí celého ročníku soutěže Prague Wine Trophy 2021.

Ve výsledcích  2. kola najdeme příznivou zprávu v kategorii vín Zweigeltrebe – titul Šampióna kategorie získalo víno Zweigelt Ried Hedwighof 2018 z vinařství Sepp Moser.

Ve výsledcích 3. kola nás v kategorii Červená jednoodrudová vína potěšilo ziskem titulu Regionální šampión víno Barbassano 2014, Campania IGT Aglianico z vinařství Le Masciare a v kategorii vín Nebbiolo se mezi nejlepší dostalo víno Sernie 2017, Barolo DOCG z vinařství Gomba Boschetti.   

Ve výsledcích 4. kola najdeme opět titul Šampióna kategorie pro jedno z našich vín, tentokrát v kategorii Červená cuvée – získalo jej víno Arena 2015, Amarone della Valpolicella DOCG Classico z vinařství Antonio Sasa.

A závěreční shrnutí – opět příjemný pohled:

Víno pro Vás se ziskem 99 medailí stalo 2. Nejúspěšnějším dovozcem soutěže!  

 

V časopisu Víno & Styl č. 93 najdeme také Velký test rakouských Zweigeltů. Ani zde se naše vína neztratila:

Víno Das Federviech 2018, Zweigelt Reserve z vinařství Eichenwald Weine bylo ohodnoceno 89,5 body

Víno Zweigelt Ried Hedwighof 2018 z vinařství Sepp Moser (ano je to náš výše zmiňovaný Šampión PWT) bylo ohodnoceno 89 body

 

V neposlední řadě v každém čísle najdeme i rubriku Testy měsíce, kde jsou zveřejňovány testy vín na trhu nových nebo ‚pozoru hodných‘. V tomto čísle byla hodnocena dvě naše vína, obě z vinařství La Colombera. A opět s velice pěkným hodnocením:

Suciaja 2017, Colli Tortonesi DOC Rosso z lokální odrůdy Nibió získalo hodnocení 90 bodů. „Intenzivní granátová barva, na nose komplexní, hřejivé víno s hezkou souhrou sladkého koření , popře, bylin a višní. V chuti mohutné, ale sametové, s pevným sladkým tříslem, kořenitost a mandlová hořčinka podporuje vyzrálé červené a černé ovoce, lesní bobule a třešně, víno je šťavnaté, vrstevnaté a dlouhé.“ říká odborná porota. O kvalitě tohoto vína svědčí to, že v soutěži Prague Wine Trophy získalo titul Regionální šampión (Nejlepší Červené jednoodrůdové víno z Piemontu) společně se ziskem Velké zlaté medaile.

Elisa 2017, Colli Tortonesi DOC Barbera získalo hodnocení 89 bodů. „Zářivá rubínová barva, vůně prozrazuje vysoký (15,5% naše pozn.), ale dobře integrovaný alkohol, převažují tóny sladkého koření, ušlechtilého dřeva, červeného ovoce, ostružin a moruší. Na patře silné, sametové, hřejivé, ale přitom osvěžující s vyzrálým tříslem, komplexní, vrstevnaté, připomíná višně v čokoládě, koření, má dlouhý a intenzivní dozvuk.“ I toto víno uspělo v soutěži PWT kde získalo Velkou zlatou medaili. A o samotném víně vypovídá i to, že majitelka vinařství Elisa Semino dala tomuto vínu vlastní jméno.

 

Za oknem je všelijak, povětšinou zataženo, ale to nám nemusí zkazit náladu. Držte si pozitivní náladu a nenechte se těžkou dobou a aktuálními omezeními běžného života odradit od radostí a požitků, malých či větších J Mezi ně mohou patřit i pěkná vína ve sklence, třeba ta výše uvedená.

 

Mějte se krásně a užívejte života! :-)

 

Jan Šamla 

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne