Kategorie

Slevy

Testy našich vín v časopisu Víno & Styl č. 92

 (1)    0

Testy našich vín v časopisu Víno & Styl č. 92
27. 11. 2021   

Vážení přátelé pěkných vín,

Dnes bych Vám rád doporučil několik vín z naší nabídky, která byla kladně hodnocena odborníky – v aktuálně publikovaném čísle časopisu Víno & Styl (číslo 92, podzim 2021) byla v rubrice Testy měsíce, kde jsou zveřejňovány testy vín na trhu nových nebo ‚pozoru hodných‘, hodnocena tři naše vína. A opět s velice pěkným hodnocením:

Chianti Classico DOCG Riserva 2010 z vinařství Montemaggio získalo hodnocení 92 bodů. „Krásné Sangiovese ve skvělé kondici, uleželé, ohlazení, přitom živé a energické.“ říká odborná porota. A pokračuje „V chuti se mísí červené ovoce, tmavé peckoviny s podtóny lesního podrostu, bylinek a koření. V chuti je bohaté, plné, minerální a šťavnaté, s výrazným a zároveň již ohlazeným tříslem, doznívající dlouze v kořenitě ovocné dochuti.“ O stálosti tohoto vína svědčí to, že již v roce 2017 záskalo v soutěži Prague Wine Trophy titul Regionální šampión (Nejlepší Chianti Classico v soutěži) společně se ziskem Velké zlaté medaile (s hodnocením 92 bodů).

Etna Rosso DOC 2014 z vinařství Antonio Sasa získalo hodnocení 91 bodů. „V ústech hluboké, pěkně strukturované víno s elegací a zároveň živým projevem – šťavnaté, středně plné, ovocné se zajímavou mineralitou v intenzivním dozvuku. Víno má barvu tmavých třešní s granátovými odlesky, na nose cítíme pestrou paletu červného a černého ovoce, čokolády, koření, ale i květin a bylinek.“ I toto víno je dlouhodobě ve výtečné kondici – v loňském roce získalo v soutěži Prague Wine Trophy titul Šampión kategorie (Nejlepší červené jednoodrůdové víno) společně se ziskem Velké zlaté medaile (s hodnocením 92 bodů) a současně se stalo i vítězem Grand testu vín Etna Rosso pořádaném časopisem Wine & Degustation (číslo 11/2020). A v roce 2017 James Suckling ohodnotil toto víno 95 body a zařadil je mezi Top 100 vín Itálie pro daný rok.

Martinette 2016, Barbera d’Asti DOCG Superiore z vinařství Boeri Alfonso získalo hodnocení 89 bodů. „V komplexní sametově hladké chuti rozeznáváme výrazné ovoce: červené a černé lesní bobule a švestkový kompot, dřevo je dobře zpracované, chuť šťavnatá, harmonická, s elegantní finesou.“ Martinette představuje ovocité a již vyzrálé (dnes jsou již na trhu mladšá vína ročníku 2017 a 2018) víno s intenzivní chutí červeného ovoce, jemnou animální stopou a dotykem sladkého koření. I toto víno uspělo v soutěži Prague Wine Trophy – v loňském roce získalo Velkou zlatou medaili za hodnocení 91 bodů.  

 

Za oknem je dušičkovo, ale to nám nemusí zkazit náladu. Držte si pozitivní náladu a nenechte se těžkou dobou a aktuálními omezeními běžného života odradit od radostí a požitků, malých či větších J Mezi ně mohou patřit i pěkná vína ve sklence, třeba ta výše uvedená.

 

Mějte se krásně a užívejte života! :-)

 

Jan Šamla 

 (1)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne