Kategorie

Slevy

Přivezli jsme pro Vás: vína z francouzského regionu Bordeaux

 (0)    0

Přivezli jsme pro Vás: vína z francouzského regionu Bordeaux
5. 6. 2022   

Vážení přátelé pěkných vín,

Tento týden přijely tři zásilky vín z Francie, od našich dodavatelů vín z oblasti Bordeaux. V těchto zásilkách byla jak vína na ‚běžné pití‘, která si můžete vychutnat hned teď, ale třeba také uložit na 5 roků, u některých vín i déle, tak i vína vhodná spíše pro slavnostní příležitosti, konkrétně ‚mladá‘ vína ročníku 2019 pro dlouhodobé uložení – po dobu nejméně těch 5 ale také třeba 10 roků, než budou ‚pitelná‘. Na tato vína ročníku 2019 si budeme muset řadu let počkat, ale máme v archivu uložena vína Bordeaux od ročníku 2005, takže není problém si vybrat vhodné víno pro Vaši slavnostní příležitost J Pokud máte o taková vína zájem, napište nám.  

Mezi víny pro takzvané ‚běžné pití‘ (i když hranice pro takové označení vín je značně individuální) jsme dovezli následující vína:

Z chateau Croix Mouton máme dlouhodobě v nabídce jejich hlavní víno Chateau Croix Mouton, aktuálně v ročníku 2016 a ještě několik posledních láhví ročníku 2010. Z tohoto chateau jsme aktuálně dovezli dvě další vína: ‚druhé‘ víno Reserve du Chateau Croix Mouton 2014 (AOC Bourgeois Superieur) a naopak výjimečnou ‚limitovanou‘ edici vína Chateau Croix Mouton Cuvee Limited 2020 (Cru Bourgeois Superieur) – toto cuvée vytvořil vinař u příležitosti 25. výročí jeho rodičů. Toto víno je postaveno tak, aby bylo pitelné již teď, ale bude výtečné i za 10 roků :-)

Z chateau Lilian Ladouys znáte hlavní víno Chateau Lilian Ladouys (Cru Bourgeois Exceptionnel, St. Estephe), aktuálně v ročníku 2014. Nyní jsme pro Vás z tohoto chateau dovezli také jejich ‚druhé‘ víno La Devise de Lilian 2017 (AOC St. Estephe).

Nově jsme do naší nabídky zařadili tato vína:

Chateau Boscq 2013 (Cru Bourgeois Exceptionnel, St. Estephe)

Chateau Francs Magnus 2017 (AOC Bourgeois Superieur)

Chateau Rahoul (AOC Graves) ročníků 2013, 2014 a 2016

Chateau Tour de Pez (Cru Bourgeois, St. Estephe) ročníků 2013 a 2014,

Snažili jsme se najít a dovézt fyzicky i cenově dostupná vína ze starších ročníků, které potěší milovníky vín uleželých a pěkně nazrálých.

Naši nabídku vín z Bodeaux pro ‚běžné pití‘ najdete na našem e-shopu. Postupně budeme doplňovat i výše uvedená vína. Pokud byste měli zájem o některá z nově dovezených vín dříve, než se dostanou na web, napište nám na vinoprovas@vinoprovas.cz  nebo frantisek@vinoprovas.cz a my Vám je rádi nabídneme :-)

 

Vína ‚pro uložení‘ si zaslouží ještě několik, v některých případech i mnoho, let poležet v archivu, aby se rozvinula do krásy. Jen připomenu jména několika chateaux, která přímo lákají k příjemnému zážitku: Chateau Cos d’Estournel, Chateau Figeac, Chateau L’Eglise-Clinet, Chateau Grand Puy Lacoste, Chateau Leoville Las Cases, Chateau Pontet Canet nebo Vieux Chateau Certan. Tato mladá vína ročníku 2019 potřebují ještě ležet a zrát, ale v archivu máme vína z těchto chateaux předchozích ročníků, která už láhvové zralosti dosáhla J Pokud jste milovníci těchto velkých vín, napište nám a domluvíme se na individuální nabídce.

 

Pokud jde o doplňování zásob, na cestě je poslední paleta vín z Itálie, na které jsou vína ze dvou ‚spřátelených‘ vinařství. A na konci měsíce možná ještě doplníme naši zásobu vín Prosecco. Tím budeme mít ve skladu všechna vína, která jsme pro Vás chtěli před létem dovézt. Momentálně je náš sklad ‚našlapaný až do stropu‘ a teď už je třeba jen pracovat na jeho odlehčení – distribuci vín k Vám, našim zákazníkům J Sledujte naše aktuality. O daších novinkách v naší nabídce Vás budeme průběžně informovat. A také, objednávejte a ochutnávejte :-)

 

Přeji Vám mnoho krásných chvil s pěknými víny. A pokud to budou vína z naší nabídky, bude mi ctí.

  

Se srdečným pozdravem,

 

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne