Kategorie

Slevy

Přivezli jsme pro Vás: vinařství Montemercurio z Toskánska - (nejen) velká vína Vino Nobile

 (0)    0

Přivezli jsme pro Vás: vinařství Montemercurio z Toskánska - (nejen) velká vína Vino Nobile
9. 10. 2020   

Vážení přátelé pěkných vín,

 

Tento týden jsme pro Vás dovezli zásilku vín z Toskánska z vinařství Montemercurio z historického města Montepulciano – (nejen) velká vína Vino Nobile di Montepulciano :-) 

Vinařství Montemercurio je částečně BIO certifikované a veškeré práce a ošetřování révy na vinici probíhají v souladu s přírodou a jejími procesy. Z produkce vinařství jsme pro Vás přivezlili tato vína:

Messaggero 2015, Vino Nobile di Montepulciano DOCG, ikonické víno Toskánska a jedno z nejprestižnějších vín celé Itálie. Mohutné komplexní víno z odrůdy Sangiovese, výborná volba k výrazným pokrmům z červeného masa nebo vyzrálým sýrům anebo jako plnohodnotný společník k pití 'jen tak'. To platí o vínech Vino Nobile obecně, v tomto konkrétním případě mluvíme o ‚mladíkovi‘, který má ještě čas vyzrát. J Víno díme do archivu a nebudeme jej na našem e-shopu nabízet. Ale pokud by někdo měl zájem tento ročník ochutnat a srovnat s aktuálně nabízenými ročníky (ročníky 2011 a 2012 a ještě máme také několik ‚půlkových‘ láhví ročníku 2010, všechny ročníky získaly Velkou zlatou medaile v soutěži PWT), rádi Vám je nabídneme :-)

Petaso 2017, Rosso di Montepulciano DOC, Petaso je ‚druhé‘ víno vinařství – charakterem podobné, i když s menší koncentrovaností, ‚prvnímu‘ vínu Vino Nobile. Opět odrůda Sangiovese, zde s malým přídavkem odrůdy Merlot pro zakulacení. Doporučujeme k úpravám červeného masa, těstovinám nebo středně vyzrálým sýrům.

Toto víno je již plně připraveno ke konzumaci. Máme na skladu ještě menší zásobu vína ročníku 2016 (PWT 2019: Regionální šampión a Velká zlatá medaile za 92 bodů!)   

Tedicciolo 2017, Toscana IGT Rosso, kupáž 80% Sangiovese a 20% Merlot, je v tom nejlepším slova smyslu 'víno pro každý den'. Doporučujeme ke středomořské kuchyni – rizotu, těstovinám nebo tepelně upravené zelenině.

 

Přeji Vám do nadcházejících měsíců pohodu a příjemné chvíle v současné neklidné době ve společnosti blízké rodiny a přátel. A také mnoho krásných chvil s pěknými víny. A pokud to budou vína z naší nabídky, bude mi ctí.

  

Se srdečným pozdravem,

 

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne