Kategorie

Slevy

Přivezli jsme pro Vás: vinařství Carpante, vína z ostrova Sardinie

 (0)    0

Přivezli jsme pro Vás: vinařství Carpante, vína z ostrova Sardinie
18. 4. 2020   

Vážení přátelé pěkných vín,

I přes současnou složitou situaci se snažíme doplňovat naši nabídku, po vínech Valpolicella z vinařství Scriani, která se nám podařilo dovézt na konci března, jsme v tomto týdnu (od objednání po doručení uplynul více než měsíc L) dovezli vína z ostrova Sardinie, z rodinného vinařství Carpante. Doplnili jsme naši zásobu vín ve stávajících ročnících, u červených vín jsme již měli vyprodáno. Přivezli jsme pro Vás tato vína, všechna čistě odrůdová:

Cannonau di Sardegna DOC 2018, víno z odrůdy Cannonau (na rozdíl od dvou následujících vín, je tato odrůda mezinárodně rozšířená – ve Francii pod jménem Grenache a ve Španělsku pod jménem Garnacha), která na Sardinii dominuje a víceméně ‚reprezentuje‘ vinařskou produkci ostrova navenek. Vína Cannonau jsou výtečným společníkem k pokrmům z červeného masa nebo k vyzrálým sýrům.

Cagnulari 2017, Isole dei Nuraghi IGT Rosso, odrůdu Cagnulari můžeme najít pouze na malém území na severovýchodě ostrova. Vína Cagnulari mají výrazné ovocné aroma s kořenitými tóny a jsou výtečným společníkem k pokrmům z červeného masa v lehčích úpravách, těstovinám s masem nebo houbami a tepelně upravené zelenině. 

Carignano del Sulcis DOC 2017, víno ze starých vinic na ostrově Saint Antioco ležícím poblíže jižního pobřeží Sardinie – Lucovo rodinné dědictví. Vína z odrůdy Carignano mají výrazné ovocné aroma v kombinaci s příjemnými tříslovinami a jsou výtečným společníkem k pokrmům z červeného masa i ve výraznějších úpravách. (3. místo přehlídce vín Carignano pro rok 2020, portál www.vinodabere.it) 

V bílých vínech jsme pro Vás přivezli víno z odrůdy Vermentino, která podobně jako Cannonau v červených vínech reprezentuje Sardinii v produkci bílých vín, a to ve dvojím provedení:

Longhera 2018, Vermentino di Sardegna DOC

Frinas 2018, Vermentino di Sardegna DOC (1. místo přehlídce vín Vermentino pro rok 2020, portál www.vinodabere.it)

Vína z odrůdy Vermentino byvají elegantní a harmonická, vyznačují se elegancí a ovocnými tóny v chuti – jsou vhodné k sladkovodním rybám, zeleninovým salátům nebo čerstvým sýrům. Ač podobná, přece jen je každé z nich trochu jiné – hrozny pro výrobu těchto dvou vín pocházejí ze dvou různých lokalit. Ochutnejte a posuďte sami, které provedení Vám vyhovuje lépe. J

 

Přeji Vám do následujících týdnů především pevné zdraví a trpělivost s nutnými omezeními. A pokud možno i mnoho krásných chvil s pěknými víny. A pokud to budou vína z naší nabídky, bude mi ctí.

  

Se srdečným pozdravem,

 

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne