Kategorie

Slevy

Přivezli jsme pro Vás: vinařství Boeri, Ivaldi, La Carlina a Poggio, vína z východní části regionu Piemont & Sasa z Toskánska

 (0)    0

Přivezli jsme pro Vás: vinařství Boeri, Ivaldi, La Carlina a Poggio, vína z východní části regionu Piemont & Sasa z Toskánska
18. 4. 2020   

Vážení přátelé pěkných vín,

 

A ještě jedna příjemná zpráva pro tento týden: dorazila paleta s víny od vinařů z východní části regionu Piemont: oblast Asti a Monferrato, vinařství Boeri Alfonso, Ivaldi Franco, La Carlina a Poggio Paolo. K nim se přidala i vína toskánského vinaře Antonio Sasa, pro kterého používáme vinařství Boeri jako ‚mezisklad‘. :-)

 

V první řadě, vína od našeho prvního a stále nejlepšího partnera a skutečných přátel, vinařství Boeri Alfonso:

Porlapa 2016, Barbera d’Asti DOCG Superiore. Dovezli jsme víno nového ročníku tohoto výtečného vína, vlajkové lodi vinařství.

Porlapa Magnum 2015, Barbera d’Asti DOCG Superiore. Víno z vynikajícího  ročníku, které získalo Velkou zlatou medaili za 93 bodů v soutěži PWT 2019. Bohužel se nám nepodařilo doplnit zásobu (již vyprodaného) vína ročníku 2015 ve standardních láhvích. Víno v láhvích Magnum jsou zajímavou příležitostí pro zájemce o toto vynikající víno. V láhvi Magnum víno zraje jinak než v láhvi standardní – poměr objemu vína a plochy hladiny je zde ‚optimální‘.        

Martinette 2015, Barbera d’Asti DOCG Superiore. Na rozdíl od předešlého vína se nám podařilo doplnit zásobu této výtečné Barbery (toto víno získalo také Velkou zlatou medaili za 92 bodů v soutěži PWT 2019, při ceně vína je to ‚bomba‘).

Martinette 2016, Barbera d’Asti DOCG Superiore. Přivezli jsme i menší množství nového ročníku tohoto vína. Nabízí se zajímavá příležitost pro vertikálu: máme ještě ve skladu menší zásobu vín ročníku 2014 :-)

Martinette Magnum 2016, Barbera d’Asti DOCG Superiore. První ročník, kdy vinařství Boeri láhvuje víno Martinette do láhví Magnum. Doufejme, že brzy dojde ukončení současných omezení a budeme se moci sejít v širším rodinném nebo přátelském kruhu, kdy velký formát láhve s pěkným vínem přijde vhod.

Barbera d’Asti DOCG 2018. Nový ročník oblíbeného ‚základního‘ vína přišel včas, vína předchozího ročníku jsme již před časem vyprodali.

Delicious Rosso, Bag-in-Tube 3lt. Nový název pro populární balení základního vína Barbera, zajímavé balení pro vyřešení zásoby vína na chatu nebo na ‚grilovačku‘.

Noto 2008, Monferrato DOC Rosso. Víno z odrůdy Nebbiolo, charakterem podobné velkým vínům Barolo a Barbaresco, ovšem vzniklo mimo regulovaná území pro tato velká vína, dobře pro nás – můžeme toto víno ochutnat za zlomek ceny velkých vín „B & B“ :-)

Monferrato DOC Dolcetto 2019. Čerstvé ovocité víno nového ročníku pro ‚každodenní pití‘.

Z bílých vín jsme dovezli tato vína, u všech tří jsme doplnili předešle vyprodanou zásobu, pokud Vám tato vína v naší nabídce chyběla, můžete si je opět objednat ;-)

Bevión 2018, Piemonte DOC Chardonnay

Delicious 2018, Vino Bianco (100% Cortese – podobně jako u vína Noto výše, ‚no name‘ varianta známého vína Gavi DOCG)

Ribota 2019, Moscato d’Asti DOCG. Nový ročník oblíbeného perlivého a sladkého vína.

 

Z vinařství Ivaldi Franco jsme dovezli jediné víno:

Brachetto d’Asti DOCG 2019. Čerstvé víno nového ročníku, víno podobného charakteru jako známější Moscato – perlivé a sladké víno, pouze namísto květinových chutí a vůní se zde setkáme spíše s chutěmi a vůněmi ovocného spektra.

 

Z ‚hipsterského‘ vinařství La Carlina jsme doplnili několik vín z naší nabídky

Bionzo 2017, Barbera d’Asti DOCG Superiore. Přivezli jsme menší zásobu nového ročníku této výborné Barbery ‚na ochutnání‘. Máme ještě pšknou zásobu vína ročníku 2016, který získal Velkou zlatou medaili v soutěži PWT 2019.

Barolo DOCG 2016. Nový ročník velkého vína, nástupce vína, které jsme zařadili do naší nabídce v loňském roce a velice rychle je vyprodali.

A dvě bílá vína, obě z lokální piemontské odrůdy Favorita:

Serafina 2018, Langhe DOC Bianco.

La Riserva del Fondatore 2018, Langhe DOC Bianco. Nový ročník komplexního vína, máme ještě zásobu vína předchozího ročníku, zajímavá příležitost pro porovnání vývoje vína.

   

Z vinařství Poggio Paolo jsme dovezli také  jen jedno víno na doplněnní našich zásob:

Ronchetto 2018, Colli Tortonesi DOC Timorasso. Nový ročník vína z typické lokální odrůdy východního Piemontu, Timorasso. Předchozí ročník uspěl v soutěži PWT 2019, kde získal Velkou zlatou medaili a titul Regionální šampión (Nejlepší bílé jednoodrůdové víno z Itálie) za krásných 92 bodů.

 

Od Antonio „Tony“ Sasa jsme přivezli :

PURO 2015, Brunello di Montalcino DOCG. Nový ročník oblíbeného a úspěšného vína. Právě včas, naši zásobu vína PURO jste nám vykoupili v minulých dvou týdnech – reakce na výsledky Grand testu vín Brunello (časopis Wine & Degustation č. 4/20): 2. místo v testu za 93,88 bodů (mimochodem, vítězné víno získalo hodnocení zhruba o půl bodu vyšší, ale cena tohoto vína je čtyřnásobná (!) oproti ceně našeho vína).

 

Také jsme v uplynulých týdnech dovezli ‚vzorková‘ množství vín od několika vinařů, se kterými jsme již od podzimu ve více či méně intenzivní komunikaci ohledně možného rozšíření naší nabídky. Bohužel v této době nemůžeme uspořádat ochutnávku kde bychom vína společně ochutnali a vyhodnotili, zda a která vína mají šanci uspět a potěšit Vás. Pokud máte dostatečně ‚napito‘ a chcete se podílet na formování budoucnosti naší nabídky, napište mi. Do vydání zásob Vám jako přídavek k řádné objednávce přidám sadu vzorků dle našeho společného výběru. Protihodnotou mi bude Vaše hodnocení, vzájemné srovnání vín a indikace ‚koupil/a – nekoupil/a bych‘ po jejich vypití :-)

  

To je pro dnešek všechno, ale jak jsem avizoval na začátku, jsme v období doplňování zásob a snažíme se pokračovat v dovozu vín od dalších vinařů, i když to není za aktuální situace panující v Itálii jednoduché. Další v pořadí jsou vína ze západní části regionu Piemont – vína Roero a také Barolo a Barbaresco. Těšte se a sledujte naše aktuality. O dalších dovozech a novinkách v naší nabídce Vás budeme průběžně informovat. :-)

 

Přeji Vám do následujících týdnů především pevné zdraví a trpělivost s nutnými omezeními. A pokud možno i mnoho krásných chvil s pěknými víny. A pokud to budou vína z naší nabídky, bude mi ctí.

  

Se srdečným pozdravem,

 

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne