Kategorie

Slevy

Přivezli jsme pro Vás: vína Gavi DOCG

 (0)    0

Přivezli jsme pro Vás: vína Gavi DOCG
28. 5. 2020   

Vážení přátelé pěkných vín,

Tento týden jsme pro Vás dovezli velká bílá vína z oblasti Gavi – z vinařství Bergaglio Cinzia a Castellari-Bergaglio. Majitelé obou vinařství Cinzia a Marco jsou sestřenice a bratranec, tak nebyl problém sdružit vína z obou vinařství do jedné zásilky :-)

Dáma má přednost, tak tedy nejdříve představíme vína od Cinzie: jak je v pod-oblasti Gavi DOCG zvykem, Cinzia Bergaglio pěstuje pouze odrůdu Cortese a produkuje vína Gavi DOCG. Dovezli jsme čerstvá vína posledního ročníku:

La Fornace 2019, Gavi DOCG. Víno La Fornace 2018 bylo již vyprodáno, takže dobrá zpráva pro milovníky tohoto ‚ekonomického‘ vína Gavi DOCG – můžete opět objednávat! :-)

Grifone delle Roveri 2019, Gavi DOCG di Gavi. U vína Grifone delle Roveri máme ještě menší zásobu ročníku 2018, který tento měsíc získal Zlatou medaili v soutěži PWT a v loňském roce pěkné 3. místo v Grand testu vín Gavi DOCG di Gavi pořádaném časopisem Wine & Degustation. Ochutnejte a porovnejte, zda Vám vyhovuje spíše čerstvé anebo vyzrálejší provedení tohoto vína. :-)

 

I v produkci vinařství Castellari-Bergaglio najdeme pouze vína Gavi DOCG, ovšem v trochu širší nabídce:

Salluvii 2019, Gavi DOCG

Rolona 2019, Gavi DOCG di Gavi

Vína Salluvii i Rolona ročníku 2018 již byla vyprodána, takže dobrá zpráva pro milovníky těchto vín!   

Rovereto 2016, Gavi DOCG di Gavi, zde se jedná o doplnění stávajícího ročníku v nabídce, Rovereto  je víno ze starých keřů (podle Marca ‚nejstarší plodící vinice v Gavi‘) a je to skutečně velké víno, které ještě nějakou dobu bude ve výtečné kondici. :-)

Pilin 2014, Gavi DOCG. Víno ‚výjimečné‘ jak kvalitou tak i způsobem zpracování – víno zrálo v barrique soudku, na standardy regionu Gavi velice neobvyklý přístup. Nový ročník vína, máme ještě několik láhví vína ročníku 2013, pokud máte zájem o porovnání obou ročníků, neváhejte a objednávejte rychle.   

 

Přeji Vám mnoho krásných chvil s dobrými lidmi a pěknými víny. A pokud to budou vína z naší nabídky, bude mi ctí.

  

Se srdečným pozdravem,

 

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne