Kategorie

Slevy

Přivezli jsme pro Vás: Scriani, vína (nejen) Valpolicella

 (0)    0

Přivezli jsme pro Vás: Scriani, vína (nejen) Valpolicella
27. 6. 2020   

Vážení přátelé pěkných vín,

 

Kromě vín z Piemontu, o kterých si můžete přečíst v předchozí Aktualitě, jsme na závěr týdne dovezli zásilku vín z vinařství Scriani v oblasti Valpolicella (Veneto), již druhou v tomto roce :-)

Vinařství Scriani není BIO certifikované, ale veškeré práce a ošetřování révy na vinici probíhají v souladu s přírodou a jejími procesy. Z produkce vinařství jsme pro Vás přivezlili tato vína:

Valpolicella DOC Classico 2019, kupáž odrůd Corvina/Corvinone, Rondinella, Molinara a Oseleta. Lehké a harmonické ‚základní‘ víno s relativně nízkým obsahem alkoholu (12.5%), vhodné k drůbeži, těstovinám, rizotu nebo studeným předkrmům. Ocenění: 3. místo v Grand testu časopisu Wine & Degustation, květen 2020.

Valpolicella DOC Superiore Classico 2018, kupáž odrůd Corvina/Corvinone, Rondinella, Molinara a Oseleta. Plné a harmonické víno vhodné k většině úprav červeného masa, obzvláště doporučujeme k pečenému masu, nebo k výběru vyzrálých sýrů.

Valpolicella Ripasso DOC Superiore Classico 2018, kupáž odrůd Corvina/Corvinone, Rondinella, Molinara a Oseleta. Ripasso bývá také nazýváno ‚bejby‘ Amarone – vzniká ‚repasováním‘ vína Amarone (svým způsobem ‚druhák‘) - plné a harmonické víno vhodné k většině úprav červeného masa, obzvláště doporučujeme ke grilovanému nebo pečenému masu, nebo k výběru středně vyzrálých sýrů. 

Maddalena 2015, Recioto della Valpolicella DOCG Classico, kupáž odrůd Corvina/Corvinone, Molinara a Rondinella. Recioto je méně známé 'dvojče' velkého vína Amarone, oproti kterému se vyznačuje nižším obsahem alkoholu a naopak vyšším obsahem zbytkového cukru. Ideální víno k dezertům nebo jako sklenička na dobré trávení. Velké víno pro vzácné příležitosti!

Pinot Grigio delle Venezie DOC 2019. Rulandské šedé (Pinot Grigio) je jedna z mála globálních odrůd, která pronikla do italského vinařství. Lehké svěží víno, vhodné k rybám a mořským plodům nebo zeleninovým salátům. 

U předchozích dvou vín jsme doplnili zásobu stávajících ročníků, se kterými jste už měli možnost se seznámit a které jste nám stačili (skoro) vypít :-) U následujících dvou bílých vín jsme dovezli nová vína ročníku 2019. Současně máme u obou ještě malou zásobu vín ročníku 2018, která nabízíme se slevou.Zajímavá příležitost pro porovnání obou ročníků.

Custoza DOC 2019, kupáž založená na lokálních odrůdách Garganega a Trebbiano doplněných menším množstvím Cortese (v Piemontu známá vína Gavi DOCG), Malvasia a Tocai, je lehké svěží víno, vhodné k výraznějším úpravám ryb a drůbeži. 

Soave DOC 2019, odrůdové víno z odrůdy Garganega, je elegantní aromatické víno, vhodné k širokému spektru pokrmů - od polévek přes předkrmy, pokrmy z ryb, těstoviny až po tepelně upravenou zeleninu nebo pokrmy z vajec.

  

Přeji Vám do nadcházejících letních měsíců pohodu a příjemné chvíle ve společnosti rodiny a přátel. A také mnoho krásných chvil s pěknými víny. A pokud to budou vína z naší nabídky, bude mi ctí.

  

Se srdečným pozdravem,

 

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne