Kategorie

Slevy

Přivezli jsme pro Vás: Piemontu - vína z oblasti Barbaresco a Barolo

 (0)    0

Přivezli jsme pro Vás: Piemontu - vína z oblasti Barbaresco a Barolo
18. 11. 2020   

Vážení přátelé pěkných vín,

I v listopadu pokračujeme v dovozu nových vín pro potěšení Vašich chuťových pohárků :-) Tento týden přivážíme dvě zásilky italských vín, dnes jsme naskladnili první z nich – vína ze západní části Piemontu – oblasti Roero, konkrétně vín z noblesních denominací Barolo a Barbaresco, které jste nám během posledních týdnů téměř vykoupili. A my jsme tomu rádi :-) Konkrétně jsme doplnili naše zásoby vín z produkce těchto čtyř vinařství: Cascina Massara, Gomba Boschetti a La Carlina z oblasti Barolo, a La Ca Nova z oblasti Barbaresco.

Z vinařství Cascina Massara jsme dovezli víno:

Massara 2015, Barolo DOCG. Výtečné víno ze stejnojmenné cru vinice, které patřilo mezi nejlépe hodnocená vína letošního ročníku Prague Wine Trophy a získalo Velkou zlatou medaili s hodnocením 94 bodů.

Verduno Pelaverga DOC 2019. Víno z odrůdy Pelaverga, se kterou se můžeme setkat pouze v několika vinařských obcích v okolí města Verduno, s výrazným projevem červeného ovoce. Víno patřilo mezi nejlépe hodnocená červená jednoodrůdová vína letošního ročníku Prague Wine Trophy a získalo Velkou zlatou medaili za hodnocení nad 90 bodů.

Z vinařství La Carlina jsme dovezli víno:

Barolo DOCG 2016. Výtečné víno z cru vinice Bricco Carlina patřilo – stejně jako předchozí Barolo – mezi nejlépe hodnocená vína letošního ročníku Prague Wine Trophy a získalo Velkou zlatou medaili se shodným hodnocením 94 bodů.

Z vinařství Gomba Boschetti jsme dovezli tři vína Barolo:

Barolo DOCG 2016

Barolo DOCG del Comune di Barolo 2015

Sernie 2015, Barolo DOCG

Tři nádherná Barola od ‚základního‘ vína Barolo z několika vinic až po výběr z cru vinice Boschetti. Samozřejmostí pro všechna tři vína je zisk Velké zlaté medaile z letošního ročníku Prague Wine Trophy a hodnocení v rozsahu 90 – 92 bodů.

Z vinařství La Ca Nova (BIO produkce) z města Barbaresco jsme dovezli všechna tři vína Barbaresco z produkce vinařství:

Barbaresco DOCG 2017. ‚Základní‘ Barbaresco, ale s vysokou kvalitou a výtečným poměrem výkon/cena, pocházející z několika vinic získalo Velkou zlatou medaili s hodnocením 93 bodů. Ještě máme na skladu zásobu vína Barbaresco DOCG 2016, který získal v soutěži PWT stejné ocenění v loňském ročníku soutěže PWT. Zajímavá příležitost k porovnání vývoje obou ročníků. :-)

Montefico 2017, Barbaresco DOCG

Montestefano 2017, Barbaresco DOCG

Dvě vína Barbaresco z cru vinic, na rozdíl od základního vína zde nemáme zásobu vín předchozího ročníku, naše zásoby jste zcela vykoupili. Obě vína zatím čekají na své hodnocení v soutěži Prague Wine Trophy, předchozí ročníky 2016 a 2015 získaly Velkou zlatou medaili v soutěži PWT v loňském a letošním roce. Vína ročníku 2017 jsou výtečná již teď ale budou ještě lepší za 10 roků :-)

 

To je pro dnešek vše, ale jak jsem avizoval, do konce týdne se chystáme naskladnit další vína, tentokrát z centrální Itálie. Samozřejmě Vás budeme o dalších novinkách informovat. Těšte se a sledujte naše Aktuality. O dalších dovozech a novinkách v naší nabídce Vás budeme průběžně informovat. :-)

 

Přeji Vám mnoho krásných chvil s pěknými víny. A pokud to budou vína z naší nabídky, bude mi ctí.

  

Se srdečným pozdravem,

 

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne