Kategorie

Slevy

Přivezli jsme pro Vás - nové vinařství v naší nabídce: Montemaggio (Chianti Classico)

 (0)    0

Přivezli jsme pro Vás - nové vinařství v naší nabídce: Montemaggio (Chianti Classico)
31. 7. 2017   

Vážení přátelé pěkných vín,

Rozšířili jsme nabídku našich vín o nová vína ze samotného srdce Itálie – starodávného Toskánska, druhého nejvýznamnějšího vinařského regionu ‚hned po Piemontu‘ ;-) Na základě osobního doporučení Tonyho Sasy jsme získali přístup k vínům vinařství Montemaggio z historické oblasti Chianti Classico.

Vinařství Montemaggio se soustředí na produkci vín odrůdy Sangiovese, které místní terroir nejlépe vyhovuje, doplněnou menším množstvím vín z odrůd globálních (Chardonnay a Merlot) i tradičních místních (Ciliegiolo, Malvasia Nera a Pugnitello). I ty se možná časem v naší nabídce objeví, ale zatím jsem pro Vás vybral to nejdůležitější – vína Chianti Classico. Vinařství, nebo spíše můžeme říci statek – kromě 20 hektarů vinic mají i 50 hektarů sadů, pastvin a lesů, Montemaggio vedou dvě mladé dámy: Victoria, majitelka a manažerka a Ilaria, agronomka a sklepmistryně, kterým pomáhá malý tým spolupracovníků. Celá produkce vinařství je od roku 2009 certifikovaná na organickou produkci.

Zajímavé – poslední dobou se mezi našimi novými partnery objevují vinařství, která vedou ženy nebo která ‚jedou‘ v organické produkci, výrazně více než jsou statistické průměry. Aniž by to bylo mým přímým záměrem. Že by pracovalo podvědomí anebo je to jen shoda náhod… :-) 

Z produkce vinařství jsme pro Vás dovezli tato vína:

Chianti Classico DOCG 2011. Sangiovese 95% s malým přídavkem odrůdy Merlot pro ‚zjemnění‘, víno zrálo ve velkém dubovém sudu o objemu 32 hl po dobu 36 měsíců. Výtečné víno k pokrmům z masa, nejen červeného, těstovinám a sýrům. Nebo samotné pro vychutnání ‚jen tak‘.

Chianti Classico DOCG Riserva 2010. Vlajková loď vinařství, opět Sangiovese 95% s malým přídavkem odrůdy Merlot pro ‚zjemnění‘, hrozny pochází z nejlepších poloh stejných vinic jako předchozí víno. Víno zrálo v kombinaci velkého (32 hl) a malých (5 hl) dubových sudů, také 36 měsíců. Výtečné víno k pokrmům z červeného masa, zvěřině a vyzrálým sýrům. Nebo samotné pro vychutnání ‚jen tak‘.

Obě vína jsou v optimální kondici, ale mají i potenciál na několikaletou archivaci. 

Pokud máte zájem o zakoupení výše uvedených vín za speciální cenu, nabízíme ‘zaváděcí ceny’ – 10% sleva ze standardních cen. Při objednávce 12 nebo více láhví (může být i libovolná kombinace obou vín) nabízíme dokonce slevu 15% ze standardních cen(sleva platí do konce roku nebo vyprodání zásob J).   

Zařazením vín Montemaggio jsme zkompletovali nabídku tří ‚velkých‘ apelací z nejvýznamnější odrůdy Toskánska a celé střední Itálie – Sangiovese:

Brunello di Montalcino DOCG, vinařství Antonio Sasa

Vino Nobile di Montepulciano DOCG, vinařství Montemercurio

Chianti Classico DOCG, vinařství Montemaggio   

Pro porovnání charakteru jednotlivých vín ze ‚stejné odrůdy a stejného regionu‘ jsme pro Vás připravili Malou (3 láhve) a Velkou (6 láhví) sadu Sangiovese. Doufám, že si vína užijete :-)

 

Přeji Vám mnoho krásných chvil s dobrými lidmi a pěknými víny. A pokud to budou vína z naší nabídky, bude mi ctí.

  

Se srdečným pozdravem,

 

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne