Kategorie

Slevy

Přivezli jsme pro Vás: Montalbera

 (0)    0

Přivezli jsme pro Vás: Montalbera
4. 5. 2018   

Vážení přátelé pěkných vín,

Pokračujeme v doplňování našich zásob vín pro Vás. Dovezli jsme další vína z Piemontu, tentokrát z vinařství Montalbera. Některá vína předchozích ročníků nám již ve skladu chyběla :-) Zde jsou kandidáti na Váš příští nákup:

Calypsos 2017, Vino Bianco. Víno z méně rozšířené francouzské odrůdy Viognier (zde v kupáži s Chardonnay).

Calypsos Letichettanera 2015, Vino Bianco. 100% Viognier, víno zrálo ve středně velkých sudech (tzv. “tonneaux”) z francouzského dubu.

‘Díky’ systému zavedenému italským vinařským zákonem nemohou být vína z odrůdy Viognier označena zádnou vyšší apelací než ‘stolní víno’, ale to nic neubírá na jejich kvalitě, zejména víno Letichettanera doporučuji Vaší pozornosti.

Solo Acciaio 2017, Barbera d’Asti DOCG. Víno, které zrálo pouze v nerezovém tanku (“solo acciaio” v překladu “pouze nerez”), ukazuje potenciál odrůdy Barbera bez vlivu dřeva ‘v jakémkoliv provedení’ na konečnou podobu vína.  

Fuori Catalogo 2014, Piemonte DOC Rosso. Kupáž dvou ovocitých odrůd, Barbera a Ruché, výtečné ‘pitelné’ víno vhodné k širokému spektru pokrmů, kromě těch nejtěžších úprav. Ale nejedná se o nějaké ‘jednoduché víno’ – kritik Luca Maroni udělil tomuto vínu 98 bodů!

Grigné 2017, Grignolino d’Asti DOC. Další velice zajímavá autochtonní odrůda z Piemontu. Podobně jako předchozí víno, výtečný společník pro gastromomii.

La Tradizione 2016, Ruche di Castagnole Monferrato DOCG. (Předchozí ročník: 3 skleničky v přehledu Gambero Rosso)  

Laccento 2016, Ruche di Castagnole Monferrato DOCG. Oceněno 3 skleničky v přehledu Gambero Rosso!

Vína La Tradizione 2016 a Laccento 2016 zatím nedáváme do prodeje, máme pěknou zásobu vín předchozích ročníků. Ale kdybyste měli zájem o vertikálu k porovnání jednotlivých ročníků, napište Vaše přání do poznámky při objednávce. Upřesnění dostupných ročníků: La Tradizione 2014, 2015 a 2016, Laccento: 2010 (poslední láhve), 2014 a 2016.

 

Pro výše uvedená vína nabízím ‘zaváděcí’ slevu 6% a při objednávce 12 nebo více láhví (může být i libovolná kombinace vín) dokonce slevu 10% ze standardních cen. Sleva Vám bude odečtena na faktuře, platí 20. 5. (nebo do vyprodání zásob :-) ).  

 

Přeji Vám mnoho krásných chvil s dobrými lidmi a pěknými víny. A pokud to budou vína z naší nabídky, bude mi ctí.

  

Se srdečným pozdravem,

 

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne