Kategorie

Slevy

Přivezli jsme pro Vás: Goretti Vini a Plani Arche - vína z typických odrůd regionu Umbrie

 (0)    0

Přivezli jsme pro Vás: Goretti Vini a Plani Arche - vína z typických odrůd regionu Umbrie
13. 10. 2022   

Vážení přátelé pěkných vín,

Dovezli jsme pro Vás další pěkná vína ze sklepů našich partnerských vinařů. Přijela zásilka vín ze střední Itálie, konkrétně regionu Umbrie, a na paletě dorazila společně vína z obou našich partnerských vinařství z tohoto regionu – vinařství Goretti Vini a vinařství Plani Arche.

Z vinařství Goretti Vini jsme dovezli vína na doplnění stávajících ročníků vín, která jsme dovezli na jaře. Jsme rádi, že Vám vína Goretti chutnají a že jsme na jaře dovezenou zásobu museli doplnit již nyní :-)

V červených vínech jsme dovezli:

Sagrantino di Montefalco DOCG 2016, ‚vlajková loď vinařství a v podstatě celého regionu Umbrie /PWT 2022: Velká zlatá medaile/

V bílých vínech jsme dovezli čtyři vína, tři z nich se zúčastnila prvního kola soutěže PWT se super výsledkem: 3x Velká zlatá medaile a k tomu 2x Regionální šampión. Konkrétně: 

Il Moggio 2020, Umbria IGT Grechetto, víno z odrůdy Grechetto, zde v netradičním provedení – víno zrálo v barrique sudech  (proto ‚pouze‘ denominace IGT namísto DOC), neobvyklé, ale porotě soutěže PWT se líbilo: Regionální šampión (Nejlepší bílé jednoodrůdové víno z Itálie mimo region Piemont) a Velká zlatá medaile za hodnocení 94 bodů(!) pro ročník 2019, který byl rychle vyprodán. Bohužel i ve vinařství, takže jsme už nemohli doplnit zásoby ročníku 2019 a dovezli jsme vína ročníku 2020. Snad Vám bude chutnat stejně :-)

Pinot Grigio 2021, Umbria IGT Pinot Grigio, doplnili jsme zásobu stávajícího ročníku, který podobně jako předchozí víno uspěl v letošní soutěži PWT: Regionální šampión (Nejlepší Pinot Grigio z Itálie) a Velká zlatá medaile

Chardonnay 2021, Colli Perigini DOC, po několikaleté přestávce jsme dovezli tuto ‚šardonku‘, snad Vám bude chutnat tak jako nám

Sanktum, likérové víno z odrůdy Grechetto, něco pro milovníky přírodně sladkých vín

 

Podobně jako u předešlého vinařství, také z Plani Arche jsme doplnili naši zásobu vín stávajících ročníků a i zde jsme dovezli jednu novinku rozšiřující naši nabídku:

Rosso di Montefalco DOC 2019, kupáž odrůd Sagrantino, Sangiovese a Barbera /Zlatá medaile z PWT 2022/

APOCA 2017, Sagrantino di Montefalco DOCG, vlajková loď vinařství /Velká zlatá medaile z PWT 2022/

Marrone 2018, Sagrantino di Montefalco DOCG, novinka v naší nabídce; věříme, že Vám bude chutnat stejně jako víno APOCA

 

Další informace budou následovat, na cestě je ještě několik palet z různých částí Itálie, a také z Francie, s řadou nových vín pro Vaše domácí vinotéky J Sledujte naše Aktuality.  

 

Přeji Vám mnoho krásných chvil s dobrými lidmi a pěknými víny. A pokud to budou vína z naší nabídky, bude mi ctí.

  

Se srdečným pozdravem,

 

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne