Kategorie

Slevy

Přivezli jsme pro Vás: vína z Francie, region Bordeaux

 (0)    0

Přivezli jsme pro Vás: vína z Francie, region Bordeaux
19. 11. 2021   

Vážení přátelé pěkných vín,

Tento týden přijely dvě zásilky vín z Francie, od našich dodavatelů vín z oblasti Bordeaux. V jedné zásilce byla vína na ‚běžné pití‘, která si můžete vychutnat hned teď, ale třeba také uložit na 5 roků, u některých vín až na 10 roků, ve druhé zásilce byla vína pro dlouhodobé uložení - minimálně těch 5 roků, vhodná k pití spíše pro slavnostní příležitosti.

V zásilce s víny pro takzvané ‚běžné pití‘ (i když hranice pro takové označení vín je značně individuální) jsme dovezli následující vína:

Chateau Beaumont 2016, Cru Bourgeois Superieur. Doplnili jsme zásobu vína, právě včas – zásobu vín, kterou jsme dovezli před prázdninami jsme již téměř vyprodali, zdá se že se musíme zlepšit v plánování nákupů ;-) Každopádně, děkujeme za Váš zájem a pokusíme se do budoucna zajistit vína v dostatečném množství pro Vaši poptávku :-)

Les Tours de Beaumont 2016, Cru Bourgeois. Takzvané ‚druhé víno‘ ze Ch. Beaumont, cenově výhodná varianta k předešlému vínu – víno podobného charakteru jako první víno, pouze s menší koncentrovaností. Před prázdninami jsme dovezli toto víno poprvé a viditelně Vám přišlo vhod :-)

Chateau Saintayme 2017 a 2018, Grand Cru St. Emilion. Nové ročníky, víno dosavadního ročníku 2016 (2. místo v Grand testu vín oblasti St. Emilion pořádaný časopisem Wine & Degustation) jsme již doprodali, ale ročník 2017 slibuje neméně příjemné zážitky :-) A přibrali jsme i menší množství vín ročníku 2018 na zkoušku :-)

Chateau Lilian Ladouys 2014, Cru Bourgeois Exceptionnel, St. Estephe. Doplnění zásoby vín ročníku, který je aktuálně v prodeji. Podobně jako u předchozího vína, jedná se o víno s velice příznivým poměrem kvalita/cena – předchozí ročník byl vítezem Testu vín z regionu Bordeaux v ceně do 600 Kč pořádané blogem Pod korkem.

Chateau Croix Mouton 2016, Cru Bourgeois Superieur. Dovezli jsme toto chateau po několikaleté odmlce, aktuálně prodáváme vína ročníku 2010, jichž máme ještě menší zásobu – příležitost si vyzkoušet, kam se víno za 6 roků vyvinulo.

Celou naši nabídku vín z Bodeaux pro ‚běžné pití‘ včetně výše uvedených vín najdete na našem e-shopu.

Vína z druhé zásilky ‚pro uložení‘ si zaslouží ještě několik, v některých případech i mnoho, let poležet v archivu, aby se rozvinula do krásy. Jména chateaux, která lákají k příjemnému zážitku: Chateau Cos d’Estournel, Chateau Figeac, Chateau L’Eglise-Clinet, Chateau Léoville Las Cases, Chateau Pontet Canet nebo Vieux Chateau Certan. Tato mladá vína ročníku 2018 potřebují ještě ležet a zrát, ale v archivu máme vína předchozích ročníků, která už láhvové zralosti dosáhla :-) Pokud jste milovníci těchto velkých vín, napište nám a domluvíme se na individuální nabídce.

Pokud jde o doplňování zásob, na cestě jsou poslední dvě palety vín z Itálie, které dorazí po víkendu. Tím budeme mít ve skladu všechna vína, která jsme pro Vás chtěli před zimou dovézt. Také je sklad ‚našlapaný až do stropu‘ a teď už je třeba jen pracovat na jeho odlehčení – distribuci vín k Vám, našim zákazníkům :-) Sledujte naše aktuality. O daších novinkách v naší nabídce Vás budeme průběžně informovat. A také, objednávejte a ochutnávejte :-) :-)

 

Přeji Vám mnoho krásných chvil s pěknými víny. A pokud to budou vína z naší nabídky, bude mi ctí.

  

Se srdečným pozdravem,

 

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne