Kategorie

Slevy

Přivezli jsme pro Vás: Boeri Alfonso, Bergaglio Cinzia a Antonio Sasa

 (0)    0

Přivezli jsme pro Vás: Boeri Alfonso, Bergaglio Cinzia a Antonio Sasa
19. 10. 2019   

Vážení přátelé pěkných vín,

 

Tento týden jsme přivezli několik zásilek vín od našich italských přátel: Boeri Alfonso, Bergaglio Cinzia a Antonio Sasa. A další přijedou v následujících týdnech :-)

Dáma má přednost, tak tedy nejdříve představíme vína od Cinzie: vinařství leží v pod-oblasti Gavi DOCG, takže není žádným překvapením, že Cinzia Bergaglio pěstuje pouze odrůdu Cortese a produkuje vína Gavi DOCG:

La Fornace 2018, Gavi DOCG di Tassarolo a

Grifone delle Roveri 2018, Gavi DOCG di Gavi

Výjimečně dovážíme bílá vína ještě po letní sezóně. Ale všechny naše zásoby jste nám vykoupili a možná již také vypili, a do jara, kdy přijdou mladá vína aktuálního ročníku, je ještě daleko :-)

Od Antonio „Tony“ Sasa jsme naopak přivezli dvě červená vína:

Ripasso della Valpolicella DOC Superiore Classico 2016. Oblíbené a ‚pitelné‘ víno doplňujeme po odmlce, víno předchozího ročníku jsme doprodali již na jaře. Věřím, že Vám víno ročníku 2016 bude chutnat stejně jako předchozí ročníky. A pro informaci – víno Ripasso máme ještě v jenom provedení, z vinařství Scriani. Nabízí se porovnání obou stylů :-)

Martina 2014, Brunello di Mnotalcino DOCG. ‚Vlajková loď‘ Tonyho Sasy v novém ročníku. Tento ročník 2014 dáváme do sklepa a nebudeme jej zatím nabízet k prodeji. Aktuálně jsou v prodeji ročníky

Martina 2011 (PWT 2016: Velká zlatá medaile, Šampión kategorie a nejlépe hodnocené víno celého ročníku napříč kategoriemi!)

Martina 2012 (PWT 2018: Velká zlatá medaile)

Pokud byste měli zájem o vertikálu Martina 2011 – 2012 – 2014 (případně ještě Martina Riserva 2010), rádi uděláme výjimku a pár láhví ročníku 2014 ze sklepa vytáhneme ;-)

 

A nakonec, vína od našeho prvního a stále nejlepšího partnera a skutečných přátel, vinařství Boeri Alfonso:

Porlapa 2015 a Martinette 2015, doplnili jsme naše zásoby dvou výtečných Barber (Barbera d’Asti DOCG Superiore), v tomto případě z výjimečného roku – potvrzeno i v letošním ročníku PWT, obě vína  získala Velkou zlatou medaili, Porlapa byla druhá v kategorii.

Ribota 2018, Moscato d’Asti DOCG. Oblíbené perlivé sladké víno, doplnili jsme zásoby, abychom měli pro Vás dostatek vín na období Vánoc, kdy se toto víno výborně hodí k mlsání cukroví :-)

Noto 2008, Monferrato DOC Rosso. Víno z odrůdy Nebbiolo, charakterem podobné velkým vínům Barolo a Barbaresco, ovšem vzniklo mimo regulovaná území pro tato velká vína, dobře pro nás – můžeme toto víno ochutnat za zlomek ceny velkých vín „B & B“ :-)

A dovezli jsme i několik čerstvých vín ročníku 2018 určených pro ‚rychlé‘ pití. Myšleno rychle vypít v průběhu roku a neskladovat, nikoliv rychle do sebe nalít láhev. ;-) Víno je ušlechtilý produkt a v jeho konzumaci není třeba lámat rekordy, lepší je si víno náležitě užít. A s tím se váže i umění si vybrat správné víno k dané příležitosti – jako doplněk k jídlu může stačit víno za/pod 200 Kč, jindy si chceme víno užít anebo máme slavnostní příležitost, tak sáhneme pro víno do ‚vyšší hladiny‘ :-) Ale už dost povídání. Tato vína jsme dovezli pro Vaše ‚běžné‘ popíjení:

Bevión 2018, Piemonte DOC Chardonnay

Delicious 2018, Vino Bianco (100% Cortese – podobně jako u vína Noto výše, ‚no name‘ varianta známého vína Gavi DOCG)

Monferrato DOC Dolcetto 2018

 

To je pro dnešek všechno, ale jak jsem avizoval na začátku, jsme v období doplňování zásob a další zásilky jsou nebo brzy budo na cestě: z oblasti Roero dorazí vína od několika vinařů, v první řadě z odrůdy Nebbiolo (pravé Barolo, Barbaresco i ‚základní‘ Nebbiolo), dále Dolcetto (Dogliani DOCG) i Barbera. A doplníme i vína z oblasti Valpolicella, nedávno představeného vinařství Scriani – vína Amarone, Recioto, Ripasso,.. Zkrátka, sledujte naše informace a budete o všem informováni. :-)

 

Přeji Vám mnoho krásných chvil s dobrými lidmi a pěknými víny. A pokud to budou vína z naší nabídky, bude mi ctí.

  

Se srdečným pozdravem,

 

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne