Kategorie

Slevy

Přivezli jsme pro Vás: Boeri Alfonso, Agostino Pavia, Ivaldi Franco, Poggio Paolo a Rocco di Carpeneto

 (0)    0

Přivezli jsme pro Vás: Boeri Alfonso, Agostino Pavia, Ivaldi Franco, Poggio Paolo a Rocco di Carpeneto
9. 3. 2019   

Vážení přátelé pěkných vín,

Tento týden jsme pokračovali v doplňování zásob italských vín, konkrétně z oblasti východního Piemontu – produkčních podoblastí Asti a Monferrato. Dovezli jsme jak čerstvá vína ročníku 2018, tak i řadu vín předchozích ročníků. Kromě nádherných vín z vinařství Boeri Alfonso se můžete těšit na nová vína z vinařství Agostino Pavia, Ivaldi Franco, Poggio Paolo a Rocco di Carpeneto. V nabídce těchto vinařství naleznete několik novinek, které si zaslouží Vaši pozornost J

Boeri Alfonso

Dovezli jsme všechny tři vína Barbera: Barbera d’Asti DOCG 2017, Martinete 2015, Barbera d’Asti DOCG Superiore a Porlapa 2015, Barbera d’Asti DOCG Superiore. Obě vína Barbera Superiore ročníku 2015 (mimochodem velice povedený ročník pro vína Barbera J) dáváme do prodeje, ale stále prodáváme vína ročníku 2014.

Z bílých vín jsme dovezli čerstvě nalahvované perlivé víno Ribota 2018, Moscato d’Asti DOCG ve standardních  0.75 lt láhvích a Ribota 2017 v láhvích Magnum 1.5 lt.

Agostino Pavia

Relativně nový partner, vína Pavia můžete v naší nabídce nalézt od minulého podzimu a myslím, že se setkala s pozitivním ohlasem J Z produkce tohoto vinařství pro Vás vozíme jenom vína Barbera d’Asti. Dovezli jsme pro Vás všechny čtyři úrovně:

Casareggio 2017, Barbera d’Asti DOCG

Blina 2016, Barbera d’Asti DOCG

Moliss 2016, Barbera d’Asti DOCG Superiore (nový ročník, máme ještě menší zásobu vín 2015)

La Marescialla 2016, Barbera d’Asti DOCG Superiore (nový ročník)

Zkuste a ochutnejte vína Barbera ‘ze sousedství’ Boeri Alfonso - porovnejte vína těchto dvou vinařství, která pocházejí téměř ze stejného terroir J

 

Ivaldi Franco

Vinařství Ivaldi pochází z města Cassine regionálně spadajícího do produkční podoblasti Acqui, typickými odrůdami pro tuto oblast jsou odrůdy Dolcetto a autochtonní Brachetto. Dovezli jsme pro Vás tato vína:

Bracheto d’Acqui DOCG 2018, čerstvě nalahvované víno podobného charakteru jako vína Moscato – perlivé s nízkým obsahem alkoholu a vysokým zbytkovým cukrem, pouze s tím rozdílem, že se jedná o červené víno, takže i chutě a vůně vína Brachetto jdou spíše do ovocných tónů, kdežto u vína Moscato spíše do květových a bylinkových tónů.  

La Ueca 2016, Dolcetto d’Acqui DOC Superiore (doplnění stávajícího ročníku, Zlatá mediale PWT 2018)

La Vedova 2018, Piemonte DOC Rosato. Čerstvé růžové víno, kupáž z odrůd Dolceto a Freisa, se vyznačuje výraznou ovocnou chutí. “Vedova” v překladu znamená (veselá) “vdova”, takže víno pro chvíle oddechu a pohody J

Ca d’Nucent 2018, Alto Monferrato DOC Cortese. Představuje se čerstvými květinovými vůněmi, jedná se vlastně o ‘nepravé’ víno Gavi – stejná odrůda a zpracování jako u vín Gavi, ale vinice se nachází mimo vytyčenou zónu. Nově v naší nabídce.

  

Poggio Paolo

Vinařství Poggio Paolo se nachází v malé produkční oblasti Colli Tortonesi, která je známá víny z autochtonních odrůd Croatina a Timorasso. Tato vína jsme dovezli na konci minulého roku, tentokrát jsme dovezli moji oblíbenou Barberu: Derio 2015, Colli Tortonesi DOC Barbera. Víno z 60 roků starých keřů, které nádherně dozrává s věkem. Máme ještě v nabídce několik láhví z ročníku 2012, doporučujeme porovnat oba ročníky.

Rocco di Carpeneto

Vinařství Rocco di Carpeneto patří mezi tzv. ‘autentisty’ – tj. představitel přísně přírodních přístupů k pěstování a produkci vín. Vinařství se specilizuje na dvě odrůdy – Dolcetto, které produkují v nejvyšší denominaci Ovada DOCG, a dále z mé oblíbené odrůdy Barbera. Vína Dolcetto jsme dovezli na podzim, tentokrát jsme doplnili zásoby vín Barbera:

Reitemp 2015, Barbera del Monferrato DOCG Superiore (z ‘cru’ vinice Rocco)

Rataraura 2016, Barbera del Monferrato DOCG Superiore (zrálo v terakotových amforách)

U obou vím máme ještě menší zásobu vín předchozího ročníku, výhodná (a dočasná) šance ochutnat a porovnam různé ročníky.

 

Jako obvykle, pro všechna nová vína nabízíme ‘zaváděcí’ slevu 6% a při objednávce 12 nebo více láhví (může být i libovolná kombinace vín) dokonce slevu 10% ze standardních cen. Sleva Vám bude odečtena na faktuře, platí do konce března (nebo do vyprodání zásob J).   

Přeji Vám mnoho krásných chvil s dobrými lidmi a pěknými víny. A pokud to budou vína z naší nabídky, bude mi ctí.  

 

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne