Kategorie

Slevy

Přivezli jsme pro Vás: Boeri Alfonso a Rocco di Carpeneto

 (0)    0

Přivezli jsme pro Vás: Boeri Alfonso a Rocco di Carpeneto
30. 5. 2020   

Vážení přátelé pěkných vín,

A ještě jedna příjemná zpráva pro tento týden: dorazila paleta s víny od vinařů z východní části regionu Piemont: oblast Asti a Monferrato, vinařství Boeri Alfonso a Rocco di Carpeneto. Pozorným čtenářům našich aktualit asi tato informace připadá povědomá – ano informaci o tom, že jsme dovezli novou zásobu vín z vinařství Boeri Alfonso jsme zde zveřejnili v polovině dubna. Díky akci měsíce května a vůbec Vašemu zájmu o vína z tohoto vinařství – za který velice děkuji! – jsme řadu vín rychle vyprodali. :-)

Dovezli jsme tato vína z vinařství Boeri Alfonso:

Barbera d’Asti DOCG 2018. Nový ročník oblíbeného ‚základního‘ vína. Aktuální informace: Zlatá medaile PWT 2020.

Monferrato DOC Dolcetto 2019. Čerstvé ovocité víno nového ročníku pro ‚každodenní pití‘.

Bevión 2018, Piemonte DOC Chardonnay

Delicious 2018, Vino Bianco (100% Cortese – ‚no name‘ varianta známého vína Gavi DOCG)

Ribota 2019, Moscato d’Asti DOCG. Nový ročník oblíbeného perlivého a sladkého vína. Aktuální informace: Zlatá medaile PWT 2020.

Výše uvedená vína byla vyprodaná a možná jste na našem e-shopu narazili na nemožnost objednat některé z těchto vín, už je vše nastaveno jak má být a můžete opět tato vína objednávat. U vína Barbera a Ribota dokonce i v systému 5 + 1 zdarma :-)

 

Dále jsme doplnili zásobu těchto vín, abychom byli připraveni na Vaše objednávky:

Delicious Rosso, Bag-in-Tube 3lt. Nový název pro populární balení základního vína Barbera, zajímavé balení pro vyřešení zásoby vína na chatu nebo na ‚grilovačku‘.

Martinette 2016, Barbera d’Asti DOCG Superiore. Nový ročník vína, máme ještě ve skladu pěknou zásobu vín ročníku 2015, tak můžete porovnávat :-) Aktuální informace: Velká zlatá medaile PWT 2020 (Martinette 2015: Velká zlatá medaile PWT 2019).

Porlapa 2016, Barbera d’Asti DOCG Superiore. Nový ročník vína, máme ještě v archivu zásobu vín ročníku 2008 – 2015, tak můžete ochutnávat a sledovat, jak se víno vyvíjí :-) Aktuální informace: Velká zlatá medaile PWT 2020

 

Vinařstvi Rocco di Carpeneto, které jede striktně v režimu organické produkce – připodobnil bych jejich přístup k u nás známým Naturalistům, se neobjevuje v našich informacích často. Tentokrát jsme dovezli dvě vína:

Aur-Oura 2018, Vino Rosso. Víno z odrůdy Dolcetto v novém ročníku, úmyslně ‚deklasifikováno‘ z Monferrato DOC, víno s výrazným projevem zralého červeného ovoce se slabou nahořklostí v závěru.

Steira 2017, Ovada DOCG. Stejně jako předchozí víno odrůda Dolcetto, ale tentokrát v té nejvyšší denominaci Ovada DOCG. V ročníku 2017 byla nízká úroda – celkem bylo vyrobeno pouhých 850 láhví tohoto vína z ‚cru‘ vinice Rocco. Pokud máte zájem o ochutnání tohoto vína, doporučuji neváhejte a objednejte si včas – kvůli nízké produkci byla naše objednávka zredukována a dostali jsme pouze poloviční alokaci oproti jiným ročníkům. Předpokládám, že víno bude brzy vyprodáno.

Vína z Rocco di Carpeneto jsou takovým ‚kořením‘ v naší nabídce, dalo by se říci, že nejsou přístupná pro každého, příznivec jednoduchých příjemných vín by si zde asi nepochutnal. Ale každé víno najde svého konzumenta. A pro příznivce naturalistického stylu jsou tato vína jasná volba :-)

 

To je pro tento týden vše, ale jak jsem avizoval na začátku, jsme v období doplňování zásob a snažíme se pokračovat v dovozu vín od dalších vinařů. I když se situace v Itálii pomalu stabilizuje, stále není dovoz úplně jednoduchý (například jsme museli odložit dovoz vín od jednoho vinaře na později, čeká na vydání kolků na nová vína – ‚úřad‘ již více než měsíc nebyl schopen kolky dodat /a zatím není jasné, kdy bude/ a tudíž vinař nemůže nová vína láhvovat  :-( ). Ale na pozitivní notu: na cestě jsou vína ze západní části regionu Piemont – velká vína Barolo, Barbaresco a Roero. Přijedou do našeho skladu v průběhu příštího týdne. A o týden později – virbl! – bychom měli ohlásit novinku v naší nabídce, jedno velké, tradiční bílé víno DOCG J Těšte se a sledujte naše aktuality. O daších dovozech a novinkách v naší nabídce Vás budeme průběžně informovat. :-)

 

Přeji Vám mnoho krásných chvil s pěknými víny. A pokud to budou vína z naší nabídky, bude mi ctí.

  

Se srdečným pozdravem,

 

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne