Kategorie

Slevy

Přivezli jsme pro Vás: Boeri Alfonso a další vína Piemontu

 (0)    0

Přivezli jsme pro Vás: Boeri Alfonso a další vína Piemontu
8. 6. 2017   

Vážení přátelé pěkných vín,

 

Přijel chlaďák a vyplivl a paletu z Itálie. ‚Zbrojíme‘ na léto, aktuálně jsme doplnili naše zásoby vín z Piemontu J A jsou to vína, která jistě stojí za naši pozornost – vinařství Boeri Alfonso, Bergaglio Cinzia, Ghione Anna a Rocco di Carpeneto.

Boeri Alfonso

Doplnili jsme zásoby stávajících vín i nové ročníky vín:

Porlapa 2013 a 2014, Barbera d‘Asti DOCG Superiore. Dovezli jsme poslední láhve ročníku 2013 (čerstvě Velká zlatá medaile na Prague Wine Trophy) a první láhve ročníku 2014. Myslím, že toto víno není třeba více představovat.

Máme v archivu i starší ročníky a můžeme nabídnout vertikálu šesti vín Porlapa: ročník 2008, 2009, 2011, 2012, 2013 a 2014.

Martinette 2013, Barbera d‘Asti DOCG Superiore. Doplnili jsme zásobu tohoto dlouhodobě nejoblíbenějšího vína v naší nabídce. Ročník 2013 získal před měsícem další Zlatou medaili na Prague Wine Trophy.

Ribota 2016, Moscato d’Asti DOCG. Sladké perlivé víno s nízkým obsahem alkoholu, ideální víno pro letní dny. Opět Zlatá medaile Prague Wine Trophy 2017.

Delicious 2016. Lehké víno z odrůdy Cortese (‚nepravé‘ víno Gavi), výtečné k rybě, lehčím pokrmům z bílého masa, zeleninovým salátům.

Zkušebně jsme dovezli i víno v balení Bag-in-TubeDelicious a Barbera. Užijte si stejné víno jako v láhvích, pouze v ‚ekonomickém‘ balení. Vhodné na chatu, k táboráku nebo pro zahradní párty.

Rocco di Carpeneto

Doplnili jsme zásobu vína Reitemp 2013, Barbera del Monferrato DOCG Superiore (poslední láhve, příště už dovezeme vína ročníku 2014). Barbera ze starých keřů, plné víno vyrobené v režimu BIO bez filtrace a s minimálním sířením. Vynikající k omáčkám, zvěřině nebo vyzrálým sýrům. Anebo jen tak J Zlatá medaile Prague Wine Trophy 2017.

Bergaglio Cinzia

Přivezli jsme nová vína Gavi ročníku 2016: La Fornace, Gavi DOCG a Grifone delle Roveri, Gavi DOCG di Gavi (zde máme ještě menší zásobu vín ročníku 2015 – dobrá šance porovnat, jak se toto víno vyvíjí v čase). Vína Gavi patří mezi ‚nej‘ bílá vína Itálie. Doporučujeme k polévkám, pokrmům z ryb a mořských plodů nebo k čerstvým sýrům.

Ghione Anna

Přivezli jsme nové ročníky vín, která znáte z naší nabídky

Piccole Gioie 2016 a Canelli 2016 (hrozny pochází ze stejnojmenné ‚cru‘ vinice se starými keři), Moscato d’Asti DOCG. Výraz „piccole gioie“ znamená malé potěšení, což přesně vystihuje, proč pijeme vína Moscato – perlivá s nízkým obsahem alkoholu a naopak vysokým zbytkovým cukrem, který je však ‚schován‘ za příjemnou kyselinkou J Ideální k sladkým dezertům nebo ovocným salátům. Případně jen tak J 

Old Tradition 2015, Barbera d’Asti DOCG Superiore. Plné a elegantní víno, které zrálo v použitých barrique soudcích. Univerzální víno, které můžeme párovat s širokým spektrem pokrmů. Od výrazných úprav drůbeže přes tepelně upravenou zeleninu a těstoviny až po úpravy červeného masa.

Kdo máte rádi styl vín Anny Ghione, můžete se těšit i na další vína. Přivezli jsme i několik vín, která projdou ‚testem‘ u vybraných zákazníků a pokud i jim budou chutnat tak, jako chutnala nám, objeví se brzy v naší nabídce. J

 

Pro výše uvedená vína nabízím ‘zaváděcí’ slevu 6% a při objednávce 12 nebo více láhví (může být i libovolná kombinace vín) dokonce slevu 10% ze standardních cen. Sleva platí po dobu jednoho týdne, tj. do 15. 6. (nebo do vyprodání zásob J).  

 

Na závěr chci připomenout zvýhodněnou nabídku měsíce června – Sada vín pro letní dny, sada vín pro pití při jakémkoliv počasí, které Vás může potkat v začínajícím létě potkat – obsahuje tiché víno bílé, růžové i červené, víno perlivé i sekt :-) Nebo se podívejte tematické výběry: Sada vín Gavi (di Gavi), Sada vín rosé nebo se podívejte do sekce AKCE na hlavní stránce a prohlédněte si všechny aktuálně zvýhodněné nabídky :-)

 

Přeji Vám mnoho krásných chvil s dobrými lidmi a pěknými víny. A pokud to budou vína z naší nabídky, bude mi ctí.

  

Se srdečným pozdravem,

 

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne