Kategorie

Slevy

Přivezli jsme pro Vás: Boeri Alfonso a Antonio Sasa - vína z nejlepších poloh Piemontu a celé Itálie

 (0)    0

Přivezli jsme pro Vás: Boeri Alfonso a Antonio Sasa - vína z nejlepších poloh Piemontu a celé Itálie
20. 5. 2022   

Vážení přátelé pěkných vín,

Dnes přijela další zásilka s víny z Itálie, paleta plná vinařských ‚lahůdek‘ – vína z produkce dvou spřátelených vinařství Boeri Alfonso a Antonio Sasa

Z vinařství Boeri Alfonso jsme převážně doplnili naši zásobu vín stávajících ročníků, ale najdou se i novinky v naší nabídce:

Barbera d’Asti DOCG 2020. Doplnění zásoby tohoto oblíbeného ‚základního‘ vína vinařství. PWT 2022: Zlatá medaile. 

Martinette 2018, Barbera d’Asti DOCG Superiore. Doplnění zásoby tohoto oblíbeného ‚základního‘ vína vinařství. PWT 2022: Zlatá medaile. Na skladu máme ještě menší množství vína ročníku 2017 (PWT 2021: Zlatá medaile).

Porlapa 2018, Barbera d’Asti DOCG Superiore. Nový ročník ‚vlajkové lodi‘ vinařství. PWT 2022: Velká zlatá medaile (a pouhých čtvrt bodu za Šampiónem kategorie). V archivu máme láhve od ročníku 2008 až po tuto novinku (s výjimkou ročníků 2009, 2011 a 2014).

Noto 2019, Monferrato DOC Nebbiolo. ‚Starý známý‘ a současně novinka v naší nabídce. Jak je to možné? Vinařství Boeri přestalo toto starosvětské víno samostatně lahvovat již před mnoha lety (tehdy jako Monferrato DOC Rosso), naše stávající zásoba je v ročníku 2008, a namísto toho přidávala toto víno z odrůdy Nebbiolo do vína Porlapa. Od roku 2018 bylo Nebbiolo schváleno jako další povolení odrůda pro oblast Monferrato a jméno odrůdy je od té doby možné umístit na etiketu. To přimělo pana Boeri zkusit opět toto víno láhvovat samostatně. První ročník ‚znovuzrozeného‘ vína je 2019, doufejme, že se v produkci udrží. Teď máte možnost ochutnat a porovnat dvě ‚stejná‘ vína – vyzrálé víno ročníku 2008 a mladé víno ročníku 2019 :-)

A z bílých vín jsme dovezli tato vína:

Bevion Selezzione 2019, Piemonte DOC Chardonnay. Nový ročník, na skaldu máme ještě pěknou zásobu vína ročníku 2018 (Velká zlatá medaile PWT 2020) a menší zásobu vína ročníku 2017. Žádný spěch, toto víno zraje ‚jako víno‘ a má ještě hodně před sebou :-)

A pro milovníky ‚bublinek‘ jsme přivezli dvě vína

Ribota 2020, Moscato d‘Asti DOCG, výtečné víno sladkostem nebo ovocným salátům, případně pro potěšení z vína samotného, výhodou je jeho nízký obsah alkoholu. PWT 2022: Regionální šampión (Nejlepší perlivé a šumivé víno z Itálie – včetně vín Prosecco nebo Franciakorta!) a Velká zlatá medaile.

Boeri Brut, Vino Spumante, sekt z tradičních šampaňských odrůd Chardonnay a Pinot Noir, ovšem vyrobení metodou Charmant

 

Vinařství Antonio Sasase nachází v Toskánsku ve městě Montalcino, takže ‚svá‘ vína dělá v denominaci Brunello di Montalcino DOCG, vína Martina a PURO již dlouhou dobu patří k vrcholu naší nabídky vín.

Doplnili jsme naši zásobu vín Brunello:

PURO 2015, Brunello di Montalcino DOCG. Doplnění stávající zásoby toho výtečného vína, koupili jsme poslední dostupné láhve. (Velká zlatá medaile PWT 2020)

Martina Rosso 2018, Rosso di Montalcino DOC. Doplnění stávající zásoby toho výtečného vína. Rosso je ‚druhé víno‘ denominace Brunello. Podobně jako samotné Brunello je toto víno postaveno 100% na odrůdě Sangiovese. K výrobě vína byly použity hrozny, které neprošly závěrečnou fází výběru hroznů pro víno Brunello Martina, stále se ale jedná o pečlivě vybranou surovinu. (Velká zlatá medaile PWT 2021). I zde jsme koupili poslední dostupné láhve :-)

Kromě role vinaře, je Tony Sasa také negociant a spolupracuje s vybranými vinaři napříč celou Itálií. Díky této spolupráci Vám můžeme nabídnout výtečná vína z řady prémiových lokací. A několik víno z této nabídky jsme pro Vás tentokrát přivezli:

Arena 2016, Amarone della Valpolicella DOCG Classico. Nový ročník vína, máme ještě menší zásobu toho výtečného vína ročníku 2015. (PWT 2021: Šampión kategorie a Velká zlatá medaile).

Barolo DOCG 2017. Nový ročník vína po mnoha letech, jestli se nemýlím, tak poslední ročník, který jsme z Tonyho produkce měli, byl 2010.

Giulia 2018, Colli de la Toscana Centrale IGT Rosso. Novinka v naší nabídce, a také v produkci Tonyho Sasy. Finální fáze zrání tohoto vína proběhla ve sklepě vinařství Boeri Alfonso a také jméno vína je podle dcery pana Boeri, enoložka a nastupující generace ve vinařství Boeri :-)

    

Přeji Vám krásný a pokud možno pohodový (skoro) letní čas a mnoho krásných chvil s pěknými víny. A pokud to budou vína z naší nabídky, bude mi ctí.

  

Se srdečným pozdravem,

 

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne