Kategorie

Slevy

Přivezli jsme pro Vás: Boeri Alfonso a Antonio Sasa

 (0)    0

Přivezli jsme pro Vás: Boeri Alfonso a Antonio Sasa
6. 12. 2020   

Vážení přátelé pěkných vín,

 

V tomto týdnu jsme pro Vás přivezli, asi poslední před zimní přestávkou, paletu s víny z Itálie - vinařství Boeri Alfonso a Antonio Sasa.

Z vinařství Boeri Alfonso jsme doplnili sklad, aby naše zásoba vín ‚přečkala‘ zimu a vína Boeri Vám byla stále k disposici:

Především jsme dovezli vína z odrůdy Barbera

Barbera d’Asti DOCG 2019. Nový ročník oblíbeného ‚základního‘ vína vinařství. Předchozí ročník 2018, který získal v letošním ročníku PWT Zlatou medaili, už v naší nabídce nenajdete.  

Martinette 2017, Barbera d’Asti DOCG Superiore. Nový ročník mezi zákazníky dlouhodobě nejoblíbenějšího vína v naší nabídce. Ještě máme v nabídce vína ročníku 2015 a 2016, oba získaly v posledních dvou letech Velkou zlatou medaili v soutěži PWT. Zajímavá a poměrně vzácná příležitost porovnat tři ročníky tohoto výtečného vína, nabídku této vertikály najdete zde.  

Porlapa 2017, Barbera d’Asti DOCG Superiore. Nový ročník vlajkové lodi vinařství, právě uvolněný pro prodej. V archivu máme láhve od ročníku 2008 až po tuto novinku (s výjimkou ročníku 2011).

A z bílých vín jsme dovezli tato vína:

Bevión 2019, Piemonte DOC Chardonnay. Nový ročník, víno ročníku 2018 bylo nedávno hodnoceno na blogu Pod korkem. Porovnejte s vlastními pocity.

Delicious 2019, Vino Bianco. Lehké víno na běžné  pití (100% Cortese – ‚no name‘ varianta známého vína Gavi DOCG). V létě pozitivně hodnoceno na Jižním svahu.

A pro milovníky ‚bublinek‘ jsme na vánoční a novoroční svátky přivezli

Ribota 2019, Moscato d‘Asti DOCG. Zlatá medaile PWT 2020. Sladké perlivé víno vhodné k dezertům a ovoci, ideální společník pro mlsání vánočního cukroví :-)

Boeri Brut, Vino Spumante (Chardonnay + Pinot Noir). Velká zlatá medaile a Regionální šampión PWT2020 (Nejlepší italské šumivé víno, včetně vín Prosecco a Franciacorta). Ideální víno pro silvestrovskou oslavu.

 

Vinařství Antonio Sasa se nachází v Toskánsku ve městě Montalcino, takže ‚svá‘ vína dělá v denominaci Brunello di Montalcino DOCG, vína Martina a PURO již dlouhou dobu patří k vrcholu naší nabídky vín. Nově jsme teď dovezli i ‚druhé víno‘ denominace:

Martina Rosso 2017, Rosso di Montalcino DOC. Podobně jako ‚první víno‘ Brunello je toto víno postaveno 100% na odrůdě Sangiovese. K výrobě vína byly použity hrozny, které neprošly závěrečnou fází výběru hroznů pro víno Brunello Martina, stále se ale jedná o pečlivě vybranou surovinu. K nim byly přidány hrozny z mladé vinice, která na použití pro výrobu velkého vína Brunello musí ještě několik roků počkat. Zrání vína Rosso je pod menšími nároky než je tomu u vína Brunello – ‚pouze‘ 12 měsíců ve dřevě, použita byla směs barrique a středněvelkých dubových soudků. Výsledek můžete posoudit sami :-)

Kromě role vinaře, je Tony Sasa také negociant a spolupracuje s vybranými vinaři napříč celou Itálií. Díky této spolupráci Vám můžeme nabídnout výtečná vína z řady prémiových lokací. A dvě vína – nové ročníky aktuálně úspěšných vín – z této nabídky jsme pro Vás přivezli:

Ripasso Valpolicella DOC Superiore Classico 2018. Víno ročníku 2016 (ještě máme) získalo vysoké hodnocení v letošní soutěži PWT včetně Velké zlaté medaile. Kromě vína Ripasso od Tony Sasa máme v nabídce i Ripasso 2018 z vinařství Scriani, také ohodnocené Velkou zlatou medailí. Zajímavý námět na ‚horizontálně-vertikální‘ degustaci těchto tří vín Ripasso. :-)

Etna Rosso DOC 2019. Úplně čerstvé  víno z vinic na úbočí sopky Etna, díky sopečné půdě se víno prezentuje unikátní kombinací ovocných, živočišných a minerálních chutí a vůní. Díky mladosti vína zatím cítíme výraznou ovocnou složku, která bude se stárnutím vína postupně ustupovat a do popředí se budou tlačit ostatní složky. Chtěl bych připomenout, že víno Etna Rosso ročníku 2014, které máme aktuálně v nabídce, získalo v letošním roce ‚double‘ – vítězství v soutěži PWT v kategorii jednoodrůdových červených vín se ziskem Velké zlaté medaile a také v Grand testu vín Etna Rosso pořádaném časopisem Wine & Degustation! Nedávno hodnoceno i na Jižním svahu

      

Přeji Vám krásný a pokud možno pohodový adventná čas a mnoho krásných chvil s pěknými víny. A pokud to budou vína z naší nabídky, bude mi ctí.

  

Se srdečným pozdravem,

 

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne