Kategorie

Slevy

Přivezli jsme pro Vás: Agostino Pavia, Boeri Alfonso a La Carlina

 (0)    0

Přivezli jsme pro Vás: Agostino Pavia, Boeri Alfonso a La Carlina
26. 6. 2020   

Vážení přátelé pěkných vín,

 

Tento týden jsme dovezli další vína od vinařů z východní části regionu Piemont: oblast Asti a Monferrato, vinařství Boeri Alfonso, Agostino Pavia a La Carlina. Pozorným čtenářům našich aktualit asi tato informace připadá povědomá – ano infomaci o tom, že jsme dovezli novou zásobu vín z vinařství Boeri Alfonso a La Carlina jsme zde zveřejnili v polovině dubna a následně v květnu opět z vinařství Boeri Alfonso. 

 

V první řadě bych zmínil vinařství Agostino Pavia & Figli, které zaměřuje na vína z odrůdy Barbera – a umí je parádně! A právě vína Barbera jsme aktuálně dovezli, v celé nabídce:

La Marescialla 2016, Barbera d’Asti DOCG Superiore. Nádherná Barbera, která bude ještě řadu let zrát ke kráse. ‚Vykoupili‘ jsme poslední zásobu tohoto ročníku, takže budeme mít toto výjimečné víno v našem archivu :-)  Ocenění: čerstvý držitel titulu Šampión PWT 2020 podpořený Velkou zlatou medailí; vítěz Grand testu časopisu Wine & Degustation, březen 2020; Platinum medaile za 97 bodů od časopisu Decanter! Ochutnejte a porovnejte s názorem odborníků :-)

Casareggio 2018, Barbera d’Asti DOCG. Základní Barbera, která stojí na opačném konci produkce vinařství než předchozí víno, ale to neznamená není podařené. Příjemné víno s převládajícím ovocitým charakterem, výtečný společník k širokému spektru pokrmů, s výjimkou těch těžkých. Nedávno oceněno Zlatou medailí PWT 2020.

U předchozích dvou vín jsme doplnili zásobu stávajících ročníků, se kterými jste už měli možnost se seznámit. U dalších dvou jsme dovezli nová vína ročníku 2017. Současně máme u obou ještě zásobu vín ročníku 2016, takže se naskýtá šance pro porovnání zrání a vývoje těchto dvou vín.

Moliss 2017, Barbera d’Asti DOCG Superiore. Víno z plným tělem, které pochází z ‚cru‘ vinice, zrálo ve velkých dubových sudech. Ocenění: Velká zlatá medaile PWT 2019 pro víno ročníku 2016.

Blina 2017, Barbera d’Asti DOCG. Harmonické víno, které pochází z ‚cru‘ vinice, zrálo v nerezovém tanku. Výtečný společník pro párování s širokým spektrem pokrmů. Ocenění: Velká zlatá medaile PWT 2019 pro víno ročníku 2016.   

 

Z mladého vinařstvi La Carlina jsme dovezli dvě vína:

Bionzo 2017, Barbera d’Asti DOCG Superiore. Menší množství tohoto ročníku jsme dovezli již na jaře, tato vína jste již vykoupili, nyní jsme ‚naskladnili‘ dostatečnou zásobu na nadchízející rok. Máme stále pěknou zásobu ročníku 2016, opět se naskytá možnost pro porovnání dvou ročníků. Ocenění: Velká zlatá medaile PWT 2020 pro víno ročníku 2017 (totéž pro ročník 2016 v loňském roce).

Serafina 2018, Langhe DOC Bianco. Bílé víno z odrůdy Favorita, typické lokální odrůdy Piemontu. Příjemné víno s kombinací květinovo-ovocných chutí a vůní, příjemný společník k lehkým až středně těžkým jídlům – salátům, pokrmům z ryb a mořských plodů, těstovinám bez masa, drůbeži. Snad Vám na léto s tímto vínem uděláme radost :-) Ocenění: Stříbrná medaile PWT 2020.

 

Opět jsme museli doplnit naši zásobu vín z vinařství Boeri Alfonso, od jara již třetí dovoz! Děkujime za Vaši věrnost a oblibu ve vánech tohoto vinařství. Dovezli jsme tato vína pro nadcházející letní sezónu:

Monferrato DOC Dolcetto 2019. Lehké víno s ovocitám charakterem, které můžete případně pít i mírně podchlazené (16-18C). Elegantní víno s ovocitým charakterem, univerzální společník k jídlu – od předkrmů, přes polévky, těstoviny, drůbež, tepelně upravenou zeleninu až po lehčí úpravy červeného masa. Typické ‚house wine‘ v nejlepším slova smyslu.

Ribota 2019, Moscato d’Asti DOCG. Typické letní víno, s nízkým obsahem alkoholu a vyšším zbytkovým cukrem, který ale z vína nevystupuje a díky příjemné kyselince byste ani nehádali jak vysoký obsah cukru se ve víně ukrývá :-) Výtečné k ovocným salátům a dezertům, také samostatně jako aperitiv anebo naopak pro zažití po jídle. Výhoda: obsah alkoholu jako 12 stupňové pivo, takže vhodné i pro řidiče, samozřejmě s odpovídající prodlevou mezi konzumací a vlastním řízením. Ocenění: Zlatá medaile PWT 2020.      

Boeri Brut, Vino Spumante. Sekt připravený metodou Charmat, cuvée z Chardonnay a Pinot Noir. Příjemné víno pro letní posezení a k lehčím pokrmům – zelenivým salátům nebo pokrmům z ryb a mořských plodů, více než povedená alternativa k vínům Prosecco :-) Ocenění: Velká zlatá medaile a titul Regionální šampión PWT 2020 (Nejlepší šumivé víno z Itálie, včetně vín Prosecco a Franciacorta).

 

Další vína jsou na cestě. Těšte se a sledujte naše aktuality. O příštích dovozech a novinkách v naší nabídce Vás budeme průběžně informovat. :-)

 

Přeji Vám mnoho krásných chvil s pěknými víny. A pokud to budou vína z naší nabídky, bude mi ctí.

  

Se srdečným pozdravem,

 

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne