Kategorie

Slevy

Přehled výsledků soutěže Prague Wine Trophy 2021

 (0)    0

Přehled výsledků soutěže Prague Wine Trophy 2021
17. 1. 2022   

Vážení přátelé pěkných vín,

V předchozích letech jsem Vás v tuto dobu obvykle zval na Galadegustaci – přehlídku nejlepších vín na českém trhu podle hodnocení největší české soutěže s účastí mezinárodních vín Prague Wine Trophy organizované pod patronátem časopisu Víno & Styl. Bohužel, v důsledku omezení společenských akcí v souvislosti s koronavirovou epidemií, Galadegustace se z tradičního termínu na konci ledna přesouvá na neurčito. Věřme, že se letos akce bude konat. Byla by škoda, kdyby byla Galadegustace opět zrušena, je to unikátní příležitost k setkání s takovým množstvím excelentních vín. O dalším vývoji plánů na uspořádání Galadegustace Vás budu průběžně informovat.   

Pro tuto chvíli Vám mohu zopakovat ocenění našich vín v uplynulém ročníku soutěže:

2. místo mezi dovozci (s 99 oceněnými víny) :-) :-) :-)

2x Šampión kategorie(nejlepší víno v kategorii Zweigeltrebe a Červená cuvée)

5x Regionální šampión(nejlepší Červené jednoodrůdové víno z Piemontu a nejlepší Červené jednoodrůdové víno z ‚ostatní Itálie‘,nejlepší Červené cuvée z Rakouska, nejlepší Bílé jednoodrůdové víno z Piemontu a nejlepší Rosé z Itálie)

9x Pětihvězdičkové vinařství, „vynikající vinařství s nejvyšším standardem kvality vín“

39x Velká zlatá medaile za hodnocení nad 90 bodů

50x Zlatá medaile

10x Stříbrná medaile

Docela příznivé výsledky pro ‚hobby podnik‘, který provozujeme ve volném čase a pro zábavu :-)

Komu stačí tento stručný výčet úspěchů, může zde se čtením skončit. Koho zajímá detailnější výpis úspěšných vín a mé poznámky, prosím čtěte dále.

 

2x titul Šampión kategorie

Zweigeltrebe: Zweigelt Ried Hedwighof 2018, bio-dynamické víno z vinařství Sepp Moser. Vína z odrůdy Zweigeltrebe jsou moje srdeční záležitost. Jsem rád, že ‚nejlepší rakouský zweigelt‘ máme ve své nabídce právě my :-)

Červená cuvée: Arena 2015, Amarone della Valpolicella DOCG Classico z vinařství Antonio Sasa. Dvakrát obhajoba – i v loňském roce získalo víno od Tonyho Sasy titul Šampióna (Etna Rosso DOC 2014) a i v loňském roce naše Amarone získalo titul jako nejlepší červené cuvée (Amarone 2015 od Scriani)

5x titul Regionální šampión

Červená jednoodrůdová vína: Suciaja 2017, Colli Tortonesi DOC Rosso víno z úzce lokální odrůdy Nibió z vinařství La Colombera. Další potvrzení stálé kvality – víno Suciaja 2015 získalo titul Šampióna v předešlém roce.

Barbassano 2014, Campania IGT Aglianico z vinařství Le Masciare.

Červená cuvée: Die Zetreise 2018, cuvée z ‚našich‘ odrůd Frankovka a Zweigeltrebe doplněných odrůdou Merlot z rakouského vinařství Eichenwald Weine.

Bílá jednoodrůdová vína: Derthona 2019, Colli Tortonesi DOC Timorasso z vinařství La Colombera. Potvrzení vysoké kvality vín z tohoto vinařství. Mimochodem, majitelka vinařství Elisa Semino je ve vinařských kruzích nazývána „Královna Timorasso“ :-)

Rosé: é Bio 2020, Veneto IGT Rosato, 100% Merlot z vinařství Perlage.

9x Pětihvězdičkové vinařství

V letošním roce získala ocenění tato vinařství: Agostino Pavia, Antonio Sasa, Gomba Boschetti, La Ca Nova, La Colombera, Le Masciare, Martin Reinfeld, Osvaldo Barberis a Vigneti Radica. Vína z nabídky těchto vinařství jsou sázka na jistotu. Žádný další dovozce nemá ve své nabídce tolik vysoce ohodnocených vinařství, další důkaz vysoké kvality výběru našich vín :-) 

39x Velká zlatá medaile

Že jsme si vybudovali nádhernou kolekci vín z odrůdy Barbera, kde naše vína v letošním roce získala 14 medailí, z toho 7 Velkých zlatých medailí, již víte. Více informací o výsledcích našich vínech Barbera naleznete ve výsledcích 1. kola soutěže.

Druhou velkou odrůdou Piemontu – podle některých ‚tou největší‘, ale moje srdce a patro patří odrůdě Barbera ;-) – je odrůda Nebbiolo. Z této odrůdy vznikají vysoce ceněná vína Barolo a Barbaresco, ale nejen ta – také vína Nebbiolo z Roero, Langhe a Alba jsou výtečná a za (výrazně) příjemnější ceny. V kategorii vín Nebbiolo naše vína získala 12 medailí, z toho 8 Velkých zlatých medailí. A to z 12 vzorků zaslaných do soutěže! Podrobné informace o jednotlivých vínech najdete ve výsledcích 3. kola soutěže.

Další famózní italskou odrůdou je Sangiovese ze střední Itálie, které stojí za triumvirátem velkých vín Toskánska: Brunello, Chianti a Vino Nobile. Naše vína v této kategorii získala 3 Velké zlaté medaile, po jednom z každé z těchto tří oblastí, podrobné informace najdete ve výsledcích 4. kola soutěže.      

Itálie je známá širokou a téměř nevyčerpatelnou odrůdovou pestrostí, která se mění region od regionu. Proto nás nemůže překvapit, že kromě již zmíněných hlavních odrůd v naší nabídce najdete i spoustu vín z dalších, třeba i méně známých odrůd, která byla zařazena do souborných kategorií. I zde naše vína posbírala dlouhou řadu ocenění, jen stručně: Červená jednoodrůdová vína – celkem 25 medailí včetně dvou Regionálních šampiónů a 3 Velkých zlatých medailí (více zde), Červená cuvée – celkem 9 medailí včetně Šampióna a 5 Velkých zlatých medailí (více zde), Bílá jednoodrůdová vína – celkem 16 medailí, z toho 7 Velkých zlatých medailí (více zde), ...

50x Zlatá medaile

Zde už jen krátce... Pokud máte zájem o vyhledání konkrétních vín podle kategorií, podrobné informace o výsledcích našich vín najdete v následujících odkazech:

1. kolo – vína z odrůdy Barbera, Bílá jednoodrůdová vína, Růžová vína, Muškát žlutý

Spojené 2. a 3. kolo – vína z odrůdy Nebbiolo, Zweigeltrebe, Červená jednoodrůdová vína, ale také odrůdy méně zastoupené v naší nabídce: Svatovařinecké, Syrah/Shiraz, Chardonnay, Rulandské bílé nebo Veltlínské zelené  

4. kolo – vína z odrůdy Sangiovese, Frankovka, Červená cuvée a Bílá cuvée

 

Přeji nám všem krásný a pokud možno pohodový zimní čas a úspěšný vstup do nového roku, méně komplikovaného než byly ty dva uplynulé! A pokud Vám život zpříjemní i některá vína z naší nabídky, budeme rádi. To je důvod, proč pro Vás pěkná vína neustále vyhledáváme a dovážíme :-)

 

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne