Kategorie

Slevy

Nové vinařství v naší nabídce: vinařství Cincinnato - vína, která pili již staří Římané

 (0)    0

Nové vinařství v naší nabídce: vinařství Cincinnato - vína, která pili již staří Římané
25. 10. 2020   

Vážení přátelé pěkných vín,

 

Další z našich ‚premiér‘ anoncovaných pro letošní sezónu je tady: rozšiřujeme naši nabídku italských vín: vinařství Cincinnato a jejich vína, která svým původem sahají až do období antického Říma.

Vinařství Cincinnato Cooperativa Agricola nalezneme v městě Cori ve středu oblasti Lazio, asi 40 km jihovýchodně od Říma. Družstvo se zaměřuje na produkci vín z tradičních odrůd regionu, základ produkce tvoří modrá odrůda Nero Buono a bílá odrůda Bellone, z každého z nich produkují tři varianty odrůdového vína, doplněné menší výměrou modré odrůdy Cesanese a bílých odrůd Greco a Malvasia del Lazio (také Malvasia Puntinata).

Vinařství Cincinnato je družstevní vinařství, k jehož založení došlo v roce 1947, kdy se místní vinaři spojili do družstva a to pojmenovali podle římského generála a diktátora z 5. století před Kristem (Lucius Quinctius Cincinnatus), který na vrcholu slávy a politické moci složil všechny veřejné funkce a odešel hospodařit na svoji farmu. Tato farma ležela v místě dnešního města Cori. V současné době družstvo tvoří 105 vinařských rodin, které se starají o vince v celkové rozloze 550 hektarů, z nichž více než 100 hektarů již přeslo na organickou produkci hroznů. Složení půdy na vinicích je buď vulkanického původu – v nížších polohách v údolích nebo vápencové půdy – na vinicích v horních partiích kopců.              

Dovezli jsme pro Vás široký výběr vín z produkce vinařství Cincinnato: pět červených a pět bílých vín, s výjimkou dvou cuvée, červeného (Raverosse, Cori DOC Rosso) a bílého (Illirio, Cori DOC Bianco) jsou to povětšinou odrůdová vína v denominaci Lazio IGT: červená vína Ercole, Polluce a Kora (vše Nero Buono) a Arcatura (Cesanese) a bílá vína Castore, Enyo (Bellone), Pantaleo (Greco) a Puntinata (Malvasia Puntinata).

 

Věříme, že vína z vinařství Cincinnato z tradčních odrůd, které pili již antičtí Římané, budou pro Vás zajímavým rozšířením naší nabídky vín z Itálie. Pro první zákazníky jsme nastavili ‚zaváděcí‘ slevu 10% na všechna vína Cincinnato. Platí do konce října nebo do vyprodání zásob.          

 

Přeji Vám mnoho krásných chvil s dobrými lidmi a pěknými víny. A pokud to budou vína z naší nabídky, bude mi ctí.

  

Se srdečným pozdravem,

 

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne