Kategorie

Slevy

Nové vinařství v naší nabídce: Piantate Lunghe - vína Montepulciano v denominaci Conero DOCG

 (0)    0

Nové vinařství v naší nabídce: Piantate Lunghe - vína Montepulciano v denominaci Conero DOCG
12. 11. 2021   

Vážení přátelé pěkných vín,

Další z našich ‚premiér‘ anoncovaných pro letošní podzim je tady! Rozšiřujeme naši nabídku italských vín o vinařství Piantate Lunghe z regionu Marché.

Vinařství Piantate Lunghe najdeme v městečku Candia, v podstatě předměstí Ancony, hlavního města provincie Marche. Historie vinařství v současné podobě započala v roce 2004, ale kořeny vinařské tradice sahají hlouběji do historie. Na přelomu století se setkal Amedeo Giustini, který přemýšlel o tom, jak pokračovat v tradici rodinného vinařství – rodina Giustini patřila mezi první vinařství produkující vína v denominaci Rosso Conero DOC (shodou okolností toto DOC bylo povýšeno na DOCG v roce 2004, kdy bylo vinařství Piantate Lunghe založeno), s bratry Roberto a Guido Mazzoni, jejichž vinařství patřila jedna z nejepších vinic v oblasti Vigna di Angeli di Vrano. Slovo dalo slovo a v roce 2004 společně založili vinařství, v rámci kterého zrenovovali sklep rodiny Giustini a spojili rodinné vinice v přírodním parku Monte Conero.

V současné době tvoří hlavní tým vinařství tři muži: Amedeo Giustini, Roberto Mazzoni a Nicola Splendiani. Amedeo vyrůstal v rodině vinaře a v péči o vinice a výrobě vína viděl jediné naplnění svého života. Po studiích enologie pracoval a sbíral zkušenosti ve vinařstvích v řadě zemí Evropy i zámoří. Po návratu pracoval v rodinném vinařství společně s otcem. A když vinařství převzal, začal přemýšlet o tom, jak dále zvýšit kvalitu produkovaných vín a přišel na myšlenku spojení svého sklepa s vinicemi rodiny Mazzoni. Roberto vystudoval agronomii, po studiu se věnoval chovu dobytka – odešel na stáž do USA a po návratu do Itálie se stal ředitelem velké farmy v Lombardii. Po čase byl ‘povolán’, aby jako jediný farmář v rodině převzal rodinné vinařství dosud vedené strýcem Francesco Rossini. A následně se potkal s kamarádem z dětství Amedeo Giustini… Nicola byl původně bankéř ve městě L’Aquila, ale v dubnu 2009 při devastujícím zemětřesení přišel o veškeré zázemí. Odstěhoval se s manželkou do města Ancona, kde její rodina vlastní vinařství a zde našel novou náplň života ve výrobě vína. Po čase přešel do týmu Piantate Lunghe, kde se stará o administrativní část provozu firmy.     

V současné době vinařství Piantate Lunghe obhospodařuje zhruba 12 hektarů vinic položených na úbočí hor Monte Marchigiano a Monte Conero uvnitř přírodního parku Monte Conero ležícího na břehu Jaderského moře. Kombinace jižních svahů vystavených slunečnímu svitu a blízkosti moře dává vinicím unikátní mikroklima. Na vinicích pěstují převážně víno odrůdy Montepulciano s menším množstvím Sangiovese a dalších lokálních odrůd. Z produkce vinařství jsme pro Vás přivezli tři červená vína Conero Rosso založená na odrůdy Montepulciano: ‘základní’ Conero Rosso DOC a dvě vína riserva: Il Palazzo, Conero DOCG Riserva a Rossini, Conero DOCG Riserva. Věřím, že vína z nejrozšířenějši modré odrůdy střední Itálie ve specifickém provedení budou pro Vás zajímavým zpestřením naší nabídky! Pokud Vás zajímá jak naše vína Conero chutnala vinnému bloggerovi Honzovi Čeřovskému, podívejte se na jeho článek na Jižním svahu

Pro první zákazníky jsme nastavili ‚zaváděcí‘ slevu 7% na naše víno Roero DOCG a  pokud si zakoupíte 3 (u vína Rossini) nebo 6 vín, pak se sleva zvyšuje na 10% :-) Platí do 30. listopadu nebo do vyprodání zásob.         

Přeji Vám mnoho krásných chvil s dobrými lidmi a pěknými víny. A pokud to budou vína z naší nabídky, bude mi ctí.

  

Se srdečným pozdravem,

 

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne