Kategorie

Slevy

Nové vinařství v naší nabídce: Le Masciare z Kampánie a jejich velká vína (nejen) z odrůdy Aglianico

 (0)    0

Nové vinařství v naší nabídce: Le Masciare z Kampánie a jejich velká vína (nejen) z odrůdy Aglianico
4. 11. 2020   

Vážení přátelé pěkných vín,

Další z našich ‚premiér‘ anoncovaných pro letošní sezónu je tady: rozšiřujeme naši nabídku italských vín: vinařství Le Masciare, které přináší vína, typická pro jih Itálie.

Vinařství Societa Agricola Le Masciare najdeme v poblíže městečka Paternopoli v Kampánii, asi 60 km východně od Neapole. Historie vinařství v jeho současné podobě je relativně krátká, ale navazuje na dlouholeté tradice. Ve starých legendách kraje Irpinie byly výrazem “Le Masciare” označovány čarodějky, které chránily úrodu před případnými nepříznivými vlivy počasí. Podle těchto čarodějek pojmenovala své hospodářství Caterina Martone, když v roce 2001 obvnovila zanedbané rodinné hospodářství na předměstí Paternopoli. V té době k hospodářství patřily asi 4 hektary olivových hájů, které vysázel její pra-praděček v roce 1820, a asi 4 hektary vinic osázených odrůdou Aglianico, včetně nejstarší výsadby ze 40. a 50.let. V prvních letech Caterina a její manžel Massimo vyráběli pouze extrea-virgin olivový olej, s produkcí vína začali až později – první víno Aglianico bylo vyrobeno v roce 2007. V roce 2009 do společnosti La Masciare vstupují čtyři kamarádi z Holandska (Caterina a Massimo byli dlouholetí přátelé s rodiči dvou z nich). Erik den Dunnen (současný největší spoluvlastník a ‘šéf’ vinařství) a jeho kamarád Virna se i s rodinami přestěhovali do Itálie a začali se plně věnovat své původní volnočasové zálibě – pěstování vína. Postupně převzali veškerou práci ve vinařství a Caterine a Massimo odešli na odpočinek. Ve vinařství pracuje ještě sklepmistr Michele, který začal pracovat pro Caterine již od samého začátku výroby vína. Další dva kamarádi zůstali v pozici investorů a dělí svůj čas mezi svou prací v Holandsku a občasným pracovním pobytem ve vinařství.

V současné době společnost Le Masciare obhospodařuje asi 20 hektarů půdy s různým využitím: 11 hektarů vinic, z toho 7 hektarů osázených odrůdou Aglianco a necelé 4 hektary osázené bílými odrůdami Fiano, Greco a Coda di Volpe, 6 hektarů olivovníků a 3 hektary další půdy. Roční produkce je asi 50,000 láhví vína a 1,500 litrů extra-virgin panenského olivového oleje. Olivový olej je již po řadu let vyráběn v organické produci, vinice jsou od roku 2018 postupně převáděny do organické produkce. Víno Fiano di Avelino ročníku 2019 je první víno v oficiálně certifikované organické produkci. Další budou postupně následovat.

Z produkce vinařství jsme pro Vás přivezli tato vína: odrůda Aglianico je základem produkce nejen vinařství ale celé oblasti, proto jsme pro Vás přivezli všechna čtyři vína z této odrůdy – od základního vína až po víno ze starých keřů na ‘cru’ vinici: Barbassano, Campania IGT Aglianico, Campi Taurasini, Irpinia DOC Aglianico, Taurasi DOCG a Pian del Bosco, Taurasi DOCG, z bílých vín jsme pro Vás dovezli vína ze dvou nejvýznamějších odrůd jižní Itálie: Fiano di Avelino DOCG a Greco di Tufo DOCG a take víno z raritní odrůdy Settepietre, Campania IGT Coda di Volpe. Věřím, že vína ze slunného jihu Itálie budou pro Vás zajímavým zpestřením naší nabídky!

  

Věříme, že vína z vinařství Le Masciare z tradičních odrůd jihu Itálie budou pro Vás zajímavým rozšířením naší nabídky vín z Itálie. Pro první zákazníky jsme nastavili ‚zaváděcí‘ slevu 7% na všechna vína tohoto vinařství. Platí do konce listopadu nebo do vyprodání zásob. J          

 

Přeji Vám mnoho krásných chvil s dobrými lidmi a pěknými víny. A pokud to budou vína z naší nabídky, bude mi ctí.

  

Se srdečným pozdravem,

 

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne