Kategorie

Slevy

Nové vinařství v naší nabídce: La Ca Nova (vína Barbaresco)

 (0)    0

Nové vinařství v naší nabídce: La Ca Nova (vína Barbaresco)
27. 5. 2018   

Vážení přátelé pěkných vín,

Rozšířili jsme naši nabídku o vína Barbaresco, vedle vín Barolo symbol vinařství Piemontu a obecně jedna z nejprestižnějších vín celé Itálie. Po několika rocích vracíme vína Barbaresco do naší nabídky. Rodinné vinařství La Ca Nova najdeme na severním okraji městečka Barbaresco v produkční podoblasti Langhe ve východní části regionu Piemont. Hlavou rodiny a je stále Pietro Rocca, ale práci ve vinařství již několik roků vedou jeho synové Marco, vystudovaný enolog a sklepmistr vinařství a Ivan, vystudovaný agronom, který se zaměřuje na práci na vinicích. Město Barbaresco, podobně jako nedaleké Barolo, je známé produkcí velkých vín z odrůdy Nebbiolo. A právě vína Barbaresco DOCG tvoří většinu produkce vinařství. V současné době vinařství vlastní asi 12 hektarů vinic, z toho 10 hektarů osázených odrůdou Nebbiolo (4,2 hektaru na ‚cru‘ vinicích Montefico a Montestefano) pro výrobu vína Barbaresco a zbývající 2 hektary jsou osázeny odrůdami Barbera a Dolcetto. Celková roční produkce vinařství je asi 50,000 láhví ročně.

 Vinařství La Ca Nova praktikuje na vinicích postupy šetrné k přírodě – „nech přírodu pracovat, nic nepřidávej a nic neber“, samozřejmostí je nulové použití chemických přípravků při ošetřování révy. Podobně i při práci ve sklepě, který je umístěn obzvláště hluboko pod povrchem, takže je dokonale izolován od hluku, vibrací a jakýchkoliv změn teploty, používají pouze přírodní kvasinky. Také technologie používané ve sklepě jsou tradiční – vinařství nepoužívá barrique soudky, pouze velké dřevěné sudy a kónické kádě. Na rozdíl od většiny vinařů používajících sudy ze slovinského dubu, La Ca Nova používá sudy rakouské provenience. Práce ve sklepě jsou pokud možno manuální, například odstranění slupek v průběhu fermentace, ke kterému jsou běžně používány pumpy, je prováděno ručně velkou dřevěnou ‚lžící‘, což je zdlouhavý a namáhavý proces. Díky tomuto namáhavému procesu se ze slupek a semínek do vína uvolní více barviv a fenolových látek. Nutno dodat, že vína z La Ca Nova jsou také nefiltrovaná a minimálně sířená a uchovávají si charakteristiky tradičních vín Barbaresco.

 Z nabídky vinařství jsme pro Vás vybrali právě vína Barbaresco ve třech provedeních: ‚základní‘ Barbaresco, kde hrozny pochází z různých vinic, a dvě vína kde hrozny pochází z ‚cru‘ vinic – Barbaresco Montefico a Barbaresco Montestefano. Věříme, že vína Barbaresco z vinařství La Ca Nova budou pro Vás zajímavým rozšířením naší nabídky vín z Itálie.        

 

Přeji Vám mnoho krásných chvil s dobrými lidmi a pěknými víny. A pokud to budou vína z naší nabídky, bude mi ctí.

  

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne